Jump to content

Najwięcej na reklamę wydał Orange, najmniej Play

• This topic is locked This topic is locked
66 replies to this topic

#61 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 25 August 2012 - 17:49

Nie wiem sam po co ten post, ale jednak napiszę :D

Jurij - Twoje wyliczenia sprawdzają się przy wydzwonieniu 50, 100 czy 500 minut miesięcznie. Jednak wątpię, czy za kwotę 80zł w ofercie pre-paid będziesz w stanie wygadać 5 000, 10 000 czy 40 000 minut.
Jak już pisałem, w tym temacie każdy ma swoje racje. Bo jeśli dzwonisz/piszesz mniej  to oczywiste jest, że abo jest całkowicie nieopłacalne. Jednak jeśli cały dzień wisisz na słuchawce to pre-paid nie ma żadnego sensu.

DENON DJ

#62 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 25 August 2012 - 18:11

40 000 minut? Godzina ma 60 minut. Dzień ma 24 godziny czyli 1440 minut. 30 dniowy miesiąc ma 43200 minut. Gdybym miał wygadać 40 000 minut, zajęłoby mi to 27,7 dnia. Musiałbym nie jeść, nie pić, nie spać nie odrywać słuchawki od ucha i gadać non stop 27,7 dnia. Jedyne co mogę zaproponować na taki argument to leczenie w szpitalu psychiatrycznym :) Tutaj stosowny materiał wideo

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

:)  Tylko nie zapomnij zadzwonić, on tak długo czeka na ten telefon :rolleyes:

#63 OFFLINE   faflak

faflak

Zwycięzca Drugiego Quizu Forum Sony Ericsson World

• User
  • 707 posts
    • Time Online: 36d 13h 18m

Posted 25 August 2012 - 18:20

@marmal215 chyba nie wiesz co piszesz...np w plusie calkowity koszt rozmowy do sieci czy jest to 1 minuta czy 40 000 minut/27,7 dnia to koszt 0,29pln  :) tylko kto tyle gada ...do tego pakiet na 500sms & net i wystarczy ;) odrazu odpowiadam - wiem tylko do sieci ale mozna aktywowac inne pakiety
_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^

#64 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 25 August 2012 - 19:05

Widzę definicje słów "przenośnia" czy "ironia" nie są tu znane. Tak więc dalsza dyskusja raczej sensu nie ma.

DENON DJ

#65 OFFLINE   najodleglejszy

najodleglejszy
  • User
  • 184 posts
    • Time Online: 7d 12h 47m

Posted 25 August 2012 - 20:13

View Postmarmal215, on 25 August 2012 - 19:05, said:

Widzę definicje słów "przenośnia" czy "ironia" nie są tu znane. Tak więc dalsza dyskusja raczej sensu nie ma.
jest takie powiedzenie - "sarcasm doesn't go well over the internet". czasem ciężko wyczaić kiedy ktoś ironizuje, a kiedy mówi serio ;)

Jurij: Po pierwsze Twój post nie wnosi niczego do tematu a po drugie napisałeś nieprawdę. Mamy nawet stosowny "sarcasm sign" :sarcasm: Bardzo proszę trzymać się tematu.

temat wątku to kwota wydana przez operatorów na reklamy, a nie dyskutowanie o tym czy najlepsza jest oferta na kartę czy abonament i w której sieci. a "sarcasm sign" się tak nadaje jak mówienie w normalnym życiu "uwaga, to zdanie jest ironią". jak na razie najcelniej według mnie ironię oddaje proponowany znak:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Edited by najodleglejszy, 26 August 2012 - 08:10.

#66 OFFLINE   adrian8308

adrian8308
  • User
  • 35 posts
    • Time Online: 1d 4h 27m

Posted 25 August 2012 - 22:19

View PostJurij, on 25 August 2012 - 17:20, said:

Tak tak. Polskaaa mieszkasz w Polsceee mieszkasz w Polsceee mieszkasz tu tu tu tu tu tututututututututututututututututututuuuuuuuu! A oprócz tego wypowiedziałeś się na międzynarodowym forum Sony Ericsson / Sony / Ericsson w temacie "Najwięcej na reklamę wydał Orange, najmniej Play". Nie wiem jaki ta wypowiedź ma związek z tematem, ale Ci odpowiem.

Po co mam wydawać 19 PLN miesięcznie aby otrzymać 120 minut do wszystkich, skoro włączając sobie za darmo usługę minuty za minuty i za każde wydzwonione 20 minut mam dodatkowe 60 gratis do wszystkich. A że 19 PLN dzielone przez 0,29 groszy za minutę daje mi ok. 65 minut, przy wydzwonieniu 60 minut dostaję 180 gratis. Czyli razem ponad 240 minut. Więcej niż 120? Więcej. Oczywiście podany przykład nie zawiera dodatkowych bonusów ze skarbonki czy promocji doładowań, tylko czysta podstawa.A jak chcę więcej dzwonić to mam dodatkowe pakiety obniżające rozmowy. To samo dotyczy się sms'ów. Poza tym posiadając ofertę na kartę wcale nie muszę się schizować czy je wydzwonię, czy mi ich nie braknie, czy nie nabiję rachunku za bardzo i tak dalej. A w taryfie na kartę używam kiedy potrzebuję :) Poza tym gdzie jest napisane, że MUSZĘ płacić 19 PLN miesięcznie aby móc korzystać z telefonu komórkowego? Nigdzie. To jest tylko wymysł operatorów. Ja jestem za tym aby minimalizować koszty życia zwłaszcza w czasach gdy wszystko drożeje. Jako ciekawostkę mogę podać fakt, że udało mi się obniżyć rachunki telefoniczne za ostatni rok do kwoty nie przekraczającej 4 PLN 16 groszy za miesiąc :) Znacznie więcej niestety wydaję na internet mobilny. Nawet nie szukaj takiego abonamentu, nie znajdziesz. Idź lepiej na spacer :)
;) znów się rozbawilem:) Jurij chce nam wcisnąć następny kit, jego wyliczenia polegają na tym że sobie mnoży minuty i dodaje to co niby dostaje w bonusie. Oczywiście są to przeklamane obliczenia bo musiałby dzwonić za każdym razem równo po 2min jeżeli rozmowa skończyła by się na 1,59 to zapłaci 57gr czyli ok 28gr/min i nic nie dostanie. Jak będzie wisiał na słuchawce długo to też bonusy mu się nie podwoi tylko dostanie jeden niezależnie ile gada. Proszę Panie Adminie nie [ciach] bzdur bo nikt tu nie jest głupi i wszyscy wiedzą że w życiu nikt nie stoi se stoperem w ręku i nie odlicza 2 równych minut podczas połączenia. Poza tym minuty przepadają po 24godz ale o tym już pisałem.
Mam abonament i nie muszę odliczasz czasu, stać ze stoperem i zrywać połączeń, nie martwię się o nic zawsze mam do dyspozycji tel. I do tego za minutę płace mniej niż ty, no chyba że obliczysz po swojemu że zawsze będziesz dryndał po 2 min i ani sek krócej lub dłużej. ;))

Wysłane z XPERIA ARC S

Jurij: Forum to nie podwórko, proszę się wyrażać kulturalnie. Otrzymujesz ostrzeżenie 4a, proszę zapoznać się z regulaminem forum. Post użytkownika neron został usunięty - 4l.
Posted Image

#67 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Kraj::
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 26 August 2012 - 02:16

O jak miło kolejna kulturalna dyskusja na forum ;) Panowie, przeczytajcie ten post http://www.sonyerics...__40#entry22555
Mógłbym go skopiować i też idealnie pasowałby do tego tematu. No prawie :)

Każdy ma prawo do własnego zdania, jednak w tym temacie ciężko zauważyć uszanowanie do czyjejś wypowiedzi :)

Jak i każdy ma prawo do wyboru oferty, która najbardziej mu odpowiada. Ktoś woli Play, inny Orange. Co mnie to obchodzi jaka sieć bardziej oszukuje swoich klientów ? Ważne, że każdy jest zadowolony ze swojego wyboru. Coraz mniej jest doradców a więcej "znawców" którzy nawet nie potrafią prowadzić normalnej dyskusji...

bartolinio3: Post użytkownika adrian8308 został usunięty - brak związku z tematem.

Jurij: Mimo usilnych próśb powrócenia do tematu, rozpoczęła się kolejna wojna tym razem na temat która taryfa na abonament jest najkorzystniejsza. W związku z tym posty użytkowników hunter3000 oraz neron wędrują do kosza a temat zostaje zamknięty.

Edited by Jurij, 26 August 2012 - 16:27.

1 user(s) are reading this topic