Jump to content

Recenzja Smart Wireless Headset pro

• Please log in to reply
64 replies to this topic

#41 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 14 August 2012 - 20:12

Niee, bo Sony Ericsson był dobry, a samo SONY jest złe, chce tylko pieniędzy i nic więcej. SONY JEST ZUE!!
Recenzja świetna i wyjaśnia czy warto kupić czy nie. Według mnie tak, szczególnie, że tak jak pisał Goomowiec za pół roku to będzie kosztować 250 czy max 300zł. A to już jest dobra cena za dobry sprzęt.

DENON DJ

#42 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Kraj::
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 14 August 2012 - 20:24

Przeczytałem całą waszą rozmowę. I stwierdzam iż Jurij za wszelką cenę chcę pokazać, że ma rację i nie odpuści.

Również śledzę całą rozmowę i stwierdzam, że nie tylko Jurij za wszelką cenę chce pokazać, że ma rację.
Panowie, kończą Wam się już konkretne argumenty, za i przeciw :) Może już czas skończyć dyskusję na poziomie gimnazjum. :)

Recenzja świetna, bardzo dobrze prezentuje produkt Sony. Nie jeden użytkownik skorzysta na przeczytaniu tekstu :)

Recenzja świetna i wyjaśnia czy warto kupić czy nie. Według mnie tak, szczególnie, że tak jak pisał Goomowiec za pół roku to będzie kosztować 250 czy max 300zł.

Widzisz, Ty uważasz że tak. Marcin uważa, że nie warto... Każdy ma prawo do własnego zdania, jednak w tym temacie ciężko zauważyć uszanowanie do czyjejś wypowiedzi :)

#43 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts

Posted 14 August 2012 - 20:55

View PostJurij, on 14 August 2012 - 14:29, said:

O właśnie o takie konkretne argumenty mi chodziło. Teraz nie mam już żadnych wątpliwości, że Smart Wireless Headset pro przewyższa pod każdym względem moje przestarzałe MW600 skoro myślisz że jakość dźwięku jest lepsza :) W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak czym prędzej spalić MW600 na stosie i w podskokach ruszyć do sklepu Sony po nowe słuchawki :) Wszak znaczek SONY + 2x wyższa cena = co najmniej 50% do jakości, samozadowolenia i respektu na dzielnicy :D

A tutaj dante pisze (W innym temacie):

View Postdante, on 18 July 2012 - 16:31, said:

Masz prawie racje dokładnie nazwa to MH1a zapewne dlatego, że nie posiadają pilota, z wiadomych przyczyn. Co do jakości dziwieku, no czuć znaczna różnice do tych z mw600 ( yyy hpm78 ?) Na chwile obecną znacznie czyściej i głośniej słucha się stacji radiowych[...]

Dopiero co zauważyłem ten temat. Czyli jednak Smart Wireless Headset Pro grają lepiej. I mnie to cieszy, bo pokazuje to, że Sony nie tylko wstawiło nowy LCD i nowe słuchawki, ale też trochę pracy włożyli w ten zestaw. Jutro się okaże jak gra (w mym subiektywnym odczuciu) :)

DENON DJ

#44 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 14 August 2012 - 20:56

View PostGoomowiec, on 14 August 2012 - 19:17, said:

powyższy post został zgłoszony zgodnie z regulaminem forum (ciekawe za co teraz dostanę warna :P )

Przeczytaj regulamin - dowiesz się czego nie wolno. Zacznij to robić - będziesz dokładnie za to otrzymywał ostrzeżenia :)

bo po co komu słuchawki których potencjał można wykorzystać tylko w 1/3? możliwość odczytania sms - moze i dla mnie zbędne, ale komuś MOŻE się przydać,prawda?

I oczywiście nie przyszło Ci przez myśl że była to celowa decyzja firmy aby nie pracować nad poprawieniem działania starego produktu, skoro niebawem miał zostać wypuszczony nowy produkt za 2x większą kasę który przyniósłby większe zyski i poprawienie działania starszego produktu osłabiłoby sprzedaż nowego?

bo po co komu słuchawki których potencjał można wykorzystać tylko w 1/3? możliwość odczytania sms - moze i dla mnie zbędne, ale komuś MOŻE się przydać,prawda?

Owszem, tylko znowu w tym momencie piszesz bzdurę, bo po podłączeniu MW600 do telefonu z Androidem jest możliwe odbieranie rozmów i słuchanie muzyki. Gdyby nie było - byłby to poważny minus. Nie działają jedynie prawidłowo wyświetlanie nazwy piosenki / osoby dzwoniącej. Więc jest to niedogodność na poziomie 20% a pozbawienie 66,6% funkcjonalności ;)

aha - i jeszcze jedno pytanie do szanownego pana Jurija - skoro SONY jest tak idiotyczne ze mogło sprawić by SWPH współpracował z androidem w 100% to czemu cudowne SE nie mogło tego zrobić z mw-600? Kewl, nie?

Tym pytaniem udowodniłeś, że w ogóle nie przeczytałeś / nie zrozumiałeś moich wypowiedzi. Pisałem o tym wielokrotnie. Albo jest to celowe działanie firmy polegające na pogorszeniu starego produktu w oczach użytkowników i wypromowaniu nowego lub brak umiejętności programistów SE / Sony dostosowania swojego produktu do 100% kompatybilności z systemem Android. Ja innych opcji nie widzę.

View Postmarmal215, on 14 August 2012 - 20:12, said:

Niee, bo Sony Ericsson był dobry, a samo SONY jest złe, chce tylko pieniędzy i nic więcej. SONY JEST ZUE!!

Ja tak nie uważam :) Sony miało w swojej historii całą masę świetnych produktów i wyrobiło sobie markę. I to jest dobre. Natomiast z punktu widzenia konsumenta narzucanie dwukrotnie wyższej ceny za produkt tylko dlatego, że ma inną markę jest już nie fajne. Dobra, zaraz przytoczycie swoje dawne argumenty że czytnik, że większy wyświetlacz, że inne słuchawki. Zgoda. Każdy następca jakiegoś produktu przeważnie ma usprawnienia. Szybszy procesor, nowocześniejszy wygląd, więcej megapikseli, megabajtów i tak dalej.

A teraz wyobraź sobie że masz dwa smartphone'y w kieszeni. Jeden - Sony Ericsson z brandingiem operatora a drugi SONY - także z brandigiem operatora. Idziesz do serwisu i prosisz o wgranie czystego polskiego oprogramowania. Serwisant nalicza 50 PLN za Sony Ericssona i 100 PLN za Sony bo to w końcu Sony :) Uważałbyś że to fair? Przecież flashowanie obu modeli nie będzie różniło się kompletnie niczym, zajmie tyle samo czasu itd. Dokładnie tak samo w tym momencie postępuje Sony ze smartphone'ami i akcesoriami.

Tyle w temacie, bo już powiedziałem chyba wszystko co chciałem napisać. Jeśli nadal tego nie rozumiecie, to już nie moja wina :slonko:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mam pytanie do autora recenzji. Jaki typ gniazda został zamontowany w Smart Wireless Headset pro? Ten nowy czy starszy? Chodzi mi o to czy starsze słuchawki np. HPM-85 działałyby po podłączeniu do tego zestawu czy potrzebna byłaby przejściówka?

#45 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts

Posted 14 August 2012 - 21:14

To, że jest za drogie to fakt, każdy o tym pisze. Ale tak to jest z tymi produktami świeżo po wypuszczeniu na rynek, że najpierw są drogie, a potem nagle tanieją. I z tym produktem też tak będzie :)

PS. Nie wiem czy mi wolno upominać, ale od zadawania pytań nt w/w urządzenia jest już temat:
http://www.sonyerics...et-pro-pytania/

DENON DJ

#46 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 14 August 2012 - 21:16

I oczywiście nie przyszło Ci przez myśl że była to celowa decyzja firmy aby nie pracować nad poprawieniem działania starego produktu, skoro niebawem miał zostać wypuszczony nowy produkt za 2x większą kasę który przyniósłby większe zyski i poprawienie działania starszego produktu osłabiłoby sprzedaż nowego?

oczywiście jakby ktoś czytał całość rozmowy wiedział by o istnieniu mw-600s czyli poprawionym zestawie mw-600. tak - ma logo sony i inne słuchawki i (prawdopodobnie, nie jestem w 100% pewny) działa wsio pod kątem androida

Albo jest to celowe działanie firmy polegające na pogorszeniu starego produktu w oczach użytkowników i wypromowaniu nowego lub brak umiejętności programistów SE / Sony dostosowania swojego produktu do 100% kompatybilności z systemem Android. Ja innych opcji nie widzę.

czyli spółka SE tworząc mw-600 wiedziała już ze nie ma sensu dopracowywać owych słuchaweczk bo ktoś tam wpadł na pomysł "zrobimy gorszy zestaw, z masą niepotrzebnych bzdur za więcej pieniędzy!"? to się nazywa paranoja. ja rozumiem wiele rzeczy - ale na takie coś bym nie wpadł.
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#47 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 14 August 2012 - 22:10

Dobra panowie nie ma co się przekomarzać. Prawda jest taka, że każdy odbiera to z innej perspektywy i będzie stał za swoimi argumentami murem ;)
Macie jeszcze jakieś pytania, chcecie bym w jakiś sposób przetestował sprzęt, pisać :)

Mam pytanie do autora recenzji. Jaki typ gniazda został zamontowany w Smart Wireless Headset pro? Ten nowy czy starszy? Chodzi mi o to czy starsze słuchawki np. HPM-85 działałyby po podłączeniu do tego zestawu czy potrzebna byłaby przejściówka?
Przyznam szczerze, że nie wiem jaki jest nowy tym czy stary gniazda, ale wydaje mi się, że nie powinno być problemu z podłączeniem HPM85. Mam w domu słuchawki technics'a  RP-F600 i nie mam żadnego problemu z podłączeniem. W ogóle  z żadnymi dostępnymi w domu (mam trochę starych modeli )  nie zauważyłem by nie łączyło. A dlaczego pytasz ?

#48 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts
    • Time Online: 78d 10m

Posted 18 August 2012 - 19:57

Pomijając tą dyskusję na temat SWH pro i MW600, to recenzja jest naprawdę świetnie napisana i po jej przeczytaniu (mając odłożone fundusze oczywiście;) z pewnością kupiłbym Smart Wireless Headset pro;)

#49 OFFLINE   kolact

kolact
  • User
  • 24 posts
    • Time Online: 1d 1h 24m
  • TelefonNote 2
  • Operator: Orange

Posted 20 November 2012 - 23:08

Bardzo fajna recenzja :) Właśnie szukam zestawu słuchawek BT do telefonu i jestem już praktycznie zdecydowany, że zainwestuję w ten ;) Bardzo mi brakuję funkcjonalności pilota słuchawek z poprzedniego koma względem tego co dostałem teraz w zestawie z Xperią. Poza tym sam wygląd urządzenia jest bardzo fajny :)

#50 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts

Posted 21 November 2012 - 15:24

Dziękuje... Jakbyś był zainteresowany, to mogę swój odsprzedać. ;)

#51 OFFLINE   jesiol

jesiol
  • User
  • 28 posts
    • Time Online: 6d 1h 48m

Posted 21 November 2012 - 23:10

Widzę, że część osób w tym temacie wypowiada się również na temat MW600, to ja również się wypowiem   
Do wyświetlania nazw kontaktów oraz nazw utworów niezbędna jest obsługa profilu Bluetooth AVRCP (Audio / Video Remote Control Profile) 1.3. Starsze romy Androida korzystają z AVRCP 1.0. i stąd ten problem.
Wcześniejsza wersja protokołu AVRCP 1.0, pozwalała urządzeniu kontrolującemu (np. zestaw samochodowy) na wysłanie komendy urządzeniu docelowemu (np. telefon komórkowy) w postaci odtwarzaj, pauza, idź do następnego utworu lub poprzedniego utworu. Dzięki aktualizacji do AVRCP 1.3, jest możliwe transmitowanie metadanych o odtwarzanym utworze, zmianę właściwości aplikacji, jak tryb equalizer, powtarzaj, sortuj i skanuj oraz ustaw status obecnie odtwarzanego utworu: odtwarzaj, zatrzymaj, wstrzymaj, przeszukiwanie wprzód, przeszukiwanie wstecz.
Jeżeli ktoś chce pozbyć się problemu z wyświetlaniem nazw utworów i identyfikacją dzwoniących polecam zmianę romu. Mowa oczywiście o androidzie gdyż tylko na telefonach z tym systemem taki problem kiedyś występował. Na pozostałych modelach działających np. na platformie A2, a nawet Windows Mobile wszystko działa bez zarzutu.
Jeżeli chodzi o wybór pomiędzy MW600, a "nowym" modelem Smart Wireless Headset pro, który trafił niedawno na rynek i z tego co widzę zaskarbił sobie uznanie i chęć posiadania już znacznej liczby osób to ja w tym przypadku jestem dość wstrzemięźliwy i nie podzielam entuzjazmu jaki pałacie do tego "urządzonka". Chęć posiadania "czegoś" nowego, "czegoś" co pozwoli nam chociaż na kilka miesięcy poczuć, że nasz nowy nabytek przyciągnie wzrok znajomych jest w naszym społeczeństwie dość powszechnym zjawiskiem co widać chociażby po wpisach umieszczonych pod krótką recenzją na tym forum. To, że "nowy" produkt nie oferuje nic nowego co mogłoby zrekompensować wydane pieniądze nie jest dla wszystkich istotne. Firma Sony w swojej strategi marketingowej przyjęła zasadę oferujemy “więcej za więcej” szkoda, że jest to tylko pusty slogan ale jeszcze większa szkoda, że większość konsumentów się na to nabiera przez co niestety napędzamy tę całą machinę nonsensu i w efekcie końcowym ucierpimy na tym wszyscy. Dodam tylko, że nie posiadam żadnego z tych urządzeń ale jeśli miałbym kupić słuchawkę Bluetooth to bez największych wątpliwości wybieram model MW600. Ktoś zapyta dlaczego taki wybór... Odpowiedź jest prosta, otóż nie jest mi do niczego potrzebna funkcja czytania sms-ów w tego typu urządzeniu gdyż do tego celu używam telefonu, nie jest mi potrzebna karta pamięci gdyż potrzebuję urządzenie do komunikacji z telefonem, a nie player mp3 który będzie funkcjonował jako samodzielne urządzenie do odtwarzania muzyki gdyż to się mija z celem... Chcę przechowywać muzykę w jednym urządzeniu, a nie w dwóch. Niestety nic mnie nie przekona do zakupu Smart Wireless Headset pro bo moje motto jest proste: PO CO PRZEPŁACAĆ. Jeśli posiadasz MW600 i masz ochotę na zakup czegoś nowego to mam nadzieję, że mój post chociaż odrobinę ostudził Twój entuzjazm i uratował przed rozczarowaniem, które zapewne pojawiłoby się prędzej czy później po porównaniu obydwu urządzeń. Przymierzającym się do zakupu swojej pierwszej słuchawki bluetooth polecam wyżej wspomniany starszy model. Proponuję wszystkim zachować odrobinę zdrowego rozsądku i zastanowić się czego tak naprawdę oczekujemy od tego typu urządzenia i co jest warte swojej ceny. Pozdrawiam wszystkich.

Edited by jesiol, 21 November 2012 - 23:23.

#52 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts

Posted 22 November 2012 - 17:54

Po co ocenisz coś z czym nie miałeś w ogóle styczności ? Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania i szanuje to w 100%ale najpierw się czymś "pobaw" za nim napiszesz, że jest zbędne ;) .  W wielu stwierdzeniach mijasz się z prawda, ale zapewne jest to dlatego iż nie posiadasz (łeś) żadnych z tych urządzeń. Taka mała porada zanim komusz zaczniesz doradzać. ;)

#53 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 22 November 2012 - 18:03

View Postdante, on 22 November 2012 - 17:54, said:

Po co ocenisz coś z czym nie miałeś w ogóle styczności ? Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania i szanuje to w 100%ale najpierw się czymś "pobaz" za nim napiszesz, że jest zbędne ;)

No tutaj nie do końca się zgodzę. Czasami wystarczy mieć pojęcie na temat rynku GSM i akcesoriów, żeby wiedzieć czy coś jest warte zakupu czy nie. Nie muszę wydawać tysięcy złotych, żeby wiedzieć że Spiro, Zylo, Yendo, mix walkman, txt, txt pro to są badziewia których należy jak ognia unikać lub w którym modelu co się psuje czy też czego nie robić, żeby nie uwalić nowiutkiej Xperii ;)

#54 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts

Posted 22 November 2012 - 18:26

Tak, jednakże nie wszystko da się poprawnie ocenić mając tylko wiedzę, jak żeś to ujął. ;) Fakt cena, ceną... Ale pisanie, że sprzęt nic nie oferuje, mija się z celem, tym bardziej  osoby która nie miała w rękach ani MW600 ani MW1. :)

#55 OFFLINE   jesiol

jesiol
  • User
  • 28 posts

Posted 22 November 2012 - 19:54

Wyraziłem tylko swoje zdanie z którym masz prawo dante się nie zgodzić. Nie potrzebuję "nowych" funkcji, które posiada sony smart wireless headset pro gdyż są one zbędne dla mnie i z tego powodu wybieram starszy model, który ma wszystko to czego oczekiwałbym po słuchawce bluetooth więc nie mam zamiaru płacić jak za 3 produkty. To, że czegoś nie posiadam nie oznacza, że nie miałem z tym styczności lub nie mam o tym zielonego pojęcia. Masz troszkę inne podejście :) Nie muszę kupić urządzenia za 400 zł by stwierdzić czy jest dobre czy złe. Jako świadomy konsument myślę przed zakupem i decyzję podejmuję według pewnych kryteriów, które przedstawiłem wyżej i nie ma sensu się powtarzać. Skoro ta słuchawka jest taka super to dlaczego po kilku miesiącach użytkowania sprzedajesz to cudo ?

Edited by jesiol, 22 November 2012 - 19:55.

#56 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts

Posted 22 November 2012 - 20:40

Wyraziłem tylko swoje zdanie z którym masz prawo dante się nie zgodzić.
Tu nie chodzi czy zgadzam z twoją opinia czy nie ;)  Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania o czym pisałem wyżej...

Nie potrzebuję "nowych" funkcji, które posiada sony smart wireless headset pro gdyż są one zbędne dla mnie i z tego powodu wybieram starszy model
A widzisz u mnie się bardzo przydały. I jak pisałem swego czasu: To co dla ciebie jest nie potrzebne nie oznacza, że jest wadą ( takie słowa tez słyszałem) czy też "niepotrzebnym gadżetem".

Nie muszę kupić urządzenia za 400 zł by stwierdzić czy jest dobre czy złe. Jako świadomy konsument myślę przed zakupem i decyzję podejmuję według pewnych kryteriów, które przedstawiłem wyżej i nie ma sensu się powtarzać.
A widzisz, tu się trochę mylisz. Nie wszystko da sie opisać, byś poczuł że coś jest dobre. Co do ceny, pisałem o tym...

Skoro ta słuchawka jest taka super to dlaczego po kilku miesiącach użytkowania sprzedajesz to cudo ?
Na pewno nie z tego powodu co myślisz. ;) Jakiś czas temu ( że tak powiem) miałem dodatkowe wpływy $$, więc było mnie stać na wiele rzeczy, jednakże życie weryfikuje nas na swój sposób, wszystko się kiedyś kończy...
Jak zauważyłeś niedawno sprzedałem SXS i kupiłem SXT. Różnica w cenie jest znacząca, a pieniądze z nieba nie spadają (a szkoda :lol: ) więc z czegoś musiałem zrezygnować :( .
Uwierz, nie sprzedawałbym MW1 gdyż sprzęt o niebo lepiej mnie odpowiada od MW600. Po za tym nie wszystko w życiu mierze miarą$$ ;)

#57 OFFLINE   jesiol

jesiol
  • User
  • 28 posts

Posted 22 November 2012 - 21:08

"Witam mam do sprzedania zestaw: sony smart wireless headset pro zakupiona kilka miesięcy temu w sklepie sony. Sprzęt jest w bardzo dobrym stanie technicznym, rzekłbym nawet: Jak nowe!!! Oczywiście na gwarancji SONY Sprzedaje, bo ich w sumie nie używam, a ostatni miesiąc przeleżały mi praktycznie w półce."

Hmn najpierw piszesz, że tego w ogóle nie używasz, a teraz piszesz, że pieniążki potrzebujesz gdyż pewne wpływy się skończyły.. Jedno przeczy drugiemu.
Masz ten model kilka miesięcy zastanów się ile razy odczytałeś na nim sms-a i czy ta funkcja tak bardzo zrewolucjonizowała Twoje życie by wydać na nią dodatkowe pieniądze. Czy wgrałeś na kartę pamięci utwory muzyczne? Wątpię.
Teraz pomyśl czy byś napisał tę recenzje jeśli byś nie chciał sprzedać tego urządzenia? Wiem, że byś tego nie zrobił bo masz je kilka miesięcy i napisałeś o tym dopiero teraz. Czy napiszesz, że Twój zakup był błędem gdyż z połowy funkcji w tym urządzeniu nie korzystałeś? Nie zrobisz tego gdyż czytają to osoby, które mogą od Ciebie zakupić to cudo.
Ja nie twierdzę, że ten sprzęt jest zły, ale jeśli na naszym rynku jest MW600 to ja nie widzę sensu zakupu znacznie droższego produktu po to by sprawdzić na nim sms-a. Kilka miesięcy temu kupiłeś słuchawkę za 400 zł, a teraz już ją chcesz sprzedać za 329 zł ale bardzo dobrze wiesz, że sprzedasz to nawet za 200 zł gdyż nikt więcej nie da i dlatego próbujesz wszystkim mydlić oczy, że wszystkie funkcje są przydatne i starszy model jest gorszy. Pogadamy gdy sprzedasz ten wynalazek.

#58 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts

Posted 22 November 2012 - 21:28

"Witam mam do sprzedania zestaw: sony smart wireless headset pro zakupiona kilka miesięcy temu w sklepie sony. Sprzęt jest w bardzo dobrym stanie technicznym, rzekłbym nawet: Jak nowe!!! Oczywiście na gwarancji SONY Sprzedaje, bo ich w sumie nie używam, a ostatni miesiąc przeleżały mi praktycznie w półce."
Człowieku a co ma aukcja allego do tego co pisze na forum ??? Powtórzę ci kolejny raz: Zastanów się co piszesz.

Masz ten model kilka miesięcy zastanów się ile razy odczytałeś na nim sms-a i czy ta funkcja tak bardzo zrewolucjonizowała Twoje życie by wydać na nią dodatkowe pieniądze. Czy wgrałeś na kartę pamięci utwory muzyczne? Wątpię.
Teraz pomyśl czy byś napisał tę recenzje jeśli byś nie chciał sprzedać tego urządzenia? Wiem, że byś tego nie zrobił bo masz je kilka miesięcy i napisałeś o tym dopiero teraz. Czy napiszesz, że Twój zakup był błędem gdyż z połowy funkcji w tym urządzeniu nie korzystałeś? Nie zrobisz tego gdyż czytają to osoby, które mogą od Ciebie zakupić to cudo.
E no widzę, że znasz mnie lepiej nawet od mojej żony :victory:

Ja nie twierdzę, że ten sprzęt jest zły, ale jeśli na naszym rynku jest MW600 to ja nie widzę sensu zakupu znacznie droższego produktu po to by sprawdzić na nim sms-a. Kilka miesięcy temu kupiłeś słuchawkę za 400 zł, a teraz już ją chcesz sprzedać za 329 zł ale bardzo dobrze wiesz, że sprzedasz to nawet za 200 zł
O jo joj :rolleyes: myślę, że 99zł pójdzie z pocałowaniem rączki ;)

gdyż nikt więcej nie da i dlatego próbujesz wszystkim mydlić oczy, że wszystkie funkcje są przydatne i starszy model jest gorszy.
Pewnie, ze gorszy, chociażby dźwięk ;)

Pogadamy gdy sprzedasz ten wynalazek.
Jest jeszcze o czym ? :)  Przecież ty mnie znasz na wylot. Co myślisz, że jak sprzedam MW1 to powiem " pozbyłem się togo badziewia", hee dobre...

Po woli zaczynam rozumieć posiadaczy iphona, jednakże nie będę rozpisywał się w tej kwestii, bo mogę czasem urazić kogoś ambicję :rolleyes:

#59 OFFLINE   jesiol

jesiol
  • User
  • 28 posts

Posted 22 November 2012 - 22:00

Odpowiem tylko na jedno Twoje pytanie. Otóż tak aukcja allegro ma dużo do tego co piszesz na tym forum gdyż podajesz w niej link do tej recenzji czyli również zachęcasz do przeczytania Twych wypowiedzi. Dalsza dyskusja nie ma sensu gdyż Ty nie potrafisz wczuć się w rolę kupującego tylko zachęcasz do kupna produktu, który chcesz sprzedać. Jeśli chodzi o dźwięk to na starszym urządzeniu mnie jak i pewnie wielu innych taka jakość za taką cenę by w pełni zadowoliła więc nie widzę sensu wydawania tak dużej kwoty na nieco odświeżoną słuchawkę z napisem SONY. Moglibyśmy się tak przekomarzać jeszcze długo ale nie ma to sensu gdyż Ty masz swoje zdanie, a ja swoje. Podsumowując na koniec :)  Jeśli dla kogoś 400 zł nie jest dużą kwotą to nie nie widzę problemu w kupnie sony smart wireless headset pro, ja dysponując mniejszym budżetem i nie oczekującym funkcji czytania sms-ów itp wybieram MW600 i jedynym argumentem, który by mnie przekonał do zmiany decyzji byłby niesamowicie krystaliczny dźwięk w Twoim urządzeniu ale aż takiej różnicy zapewne nie uświadczę i pewnie większość użytkowników również bo przecież audiofil nie słucha muzyki mp3.
Jeśli chodzi o twoją małą dygresje dotyczącą posiadaczy iphona to tym stwierdzeniem strzelasz sobie w stopę bo ona pasuje idealnie do tego co mówisz przedstawiając swoje argumenty do zakupu nowego modelu, który niewiele różni się od wersji poprzedniej :)

Edited by jesiol, 22 November 2012 - 22:21.

#60 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts

Posted 22 November 2012 - 22:26

Jeśli chodzi o twoją małą dygresje dotyczącą posiadaczy iphona to tym stwierdzeniem strzelasz sobie w stopę bo ona pasuje idealnie do tego co mówisz przedstawiając swoje argumenty do zakupu nowego modelu, który niewiele różni się od wersji poprzedniej :)
Tak dobrze mnie znasz a  nie  zrozumiałeś :sarcasm:
Tyle ode mnie w temacie.

1 user(s) are reading this topic