Recenzja Smart Wireless Headset pro
#41 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 20:12
Recenzja świetna i wyjaśnia czy warto kupić czy nie. Według mnie tak, szczególnie, że tak jak pisał Goomowiec za pół roku to będzie kosztować 250 czy max 300zł. A to już jest dobra cena za dobry sprzęt.
DENON DJ
#42 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 20:24
Również śledzę całą rozmowę i stwierdzam, że nie tylko Jurij za wszelką cenę chce pokazać, że ma rację.
Panowie, kończą Wam się już konkretne argumenty, za i przeciw

Recenzja świetna, bardzo dobrze prezentuje produkt Sony. Nie jeden użytkownik skorzysta na przeczytaniu tekstu

Widzisz, Ty uważasz że tak. Marcin uważa, że nie warto... Każdy ma prawo do własnego zdania, jednak w tym temacie ciężko zauważyć uszanowanie do czyjejś wypowiedzi

#43 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 20:55
Jurij, on 14 August 2012 - 14:29, said:

A tutaj dante pisze (W innym temacie):
dante, on 18 July 2012 - 16:31, said:
Dopiero co zauważyłem ten temat. Czyli jednak Smart Wireless Headset Pro grają lepiej. I mnie to cieszy, bo pokazuje to, że Sony nie tylko wstawiło nowy LCD i nowe słuchawki, ale też trochę pracy włożyli w ten zestaw. Jutro się okaże jak gra (w mym subiektywnym odczuciu)

DENON DJ
#44 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 20:56
Goomowiec, on 14 August 2012 - 19:17, said:

Przeczytaj regulamin - dowiesz się czego nie wolno. Zacznij to robić - będziesz dokładnie za to otrzymywał ostrzeżenia

I oczywiście nie przyszło Ci przez myśl że była to celowa decyzja firmy aby nie pracować nad poprawieniem działania starego produktu, skoro niebawem miał zostać wypuszczony nowy produkt za 2x większą kasę który przyniósłby większe zyski i poprawienie działania starszego produktu osłabiłoby sprzedaż nowego?
Owszem, tylko znowu w tym momencie piszesz bzdurę, bo po podłączeniu MW600 do telefonu z Androidem jest możliwe odbieranie rozmów i słuchanie muzyki. Gdyby nie było - byłby to poważny minus. Nie działają jedynie prawidłowo wyświetlanie nazwy piosenki / osoby dzwoniącej. Więc jest to niedogodność na poziomie 20% a pozbawienie 66,6% funkcjonalności

Tym pytaniem udowodniłeś, że w ogóle nie przeczytałeś / nie zrozumiałeś moich wypowiedzi. Pisałem o tym wielokrotnie. Albo jest to celowe działanie firmy polegające na pogorszeniu starego produktu w oczach użytkowników i wypromowaniu nowego lub brak umiejętności programistów SE / Sony dostosowania swojego produktu do 100% kompatybilności z systemem Android. Ja innych opcji nie widzę.
marmal215, on 14 August 2012 - 20:12, said:
Ja tak nie uważam

A teraz wyobraź sobie że masz dwa smartphone'y w kieszeni. Jeden - Sony Ericsson z brandingiem operatora a drugi SONY - także z brandigiem operatora. Idziesz do serwisu i prosisz o wgranie czystego polskiego oprogramowania. Serwisant nalicza 50 PLN za Sony Ericssona i 100 PLN za Sony bo to w końcu Sony

Tyle w temacie, bo już powiedziałem chyba wszystko co chciałem napisać. Jeśli nadal tego nie rozumiecie, to już nie moja wina

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam pytanie do autora recenzji. Jaki typ gniazda został zamontowany w Smart Wireless Headset pro? Ten nowy czy starszy? Chodzi mi o to czy starsze słuchawki np. HPM-85 działałyby po podłączeniu do tego zestawu czy potrzebna byłaby przejściówka?
#45 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 21:14

PS. Nie wiem czy mi wolno upominać, ale od zadawania pytań nt w/w urządzenia jest już temat:
http://www.sonyerics...et-pro-pytania/
DENON DJ
#46 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 21:16
oczywiście jakby ktoś czytał całość rozmowy wiedział by o istnieniu mw-600s czyli poprawionym zestawie mw-600. tak - ma logo sony i inne słuchawki i (prawdopodobnie, nie jestem w 100% pewny) działa wsio pod kątem androida
czyli spółka SE tworząc mw-600 wiedziała już ze nie ma sensu dopracowywać owych słuchaweczk bo ktoś tam wpadł na pomysł "zrobimy gorszy zestaw, z masą niepotrzebnych bzdur za więcej pieniędzy!"? to się nazywa paranoja. ja rozumiem wiele rzeczy - ale na takie coś bym nie wpadł.
#47 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 22:10

Macie jeszcze jakieś pytania, chcecie bym w jakiś sposób przetestował sprzęt, pisać

#48 OFFLINE
Posted 18 August 2012 - 19:57
#49 OFFLINE
Posted 20 November 2012 - 23:08

#50 OFFLINE
Posted 21 November 2012 - 15:24

#51 OFFLINE
Posted 21 November 2012 - 23:10
Do wyświetlania nazw kontaktów oraz nazw utworów niezbędna jest obsługa profilu Bluetooth AVRCP (Audio / Video Remote Control Profile) 1.3. Starsze romy Androida korzystają z AVRCP 1.0. i stąd ten problem.
Wcześniejsza wersja protokołu AVRCP 1.0, pozwalała urządzeniu kontrolującemu (np. zestaw samochodowy) na wysłanie komendy urządzeniu docelowemu (np. telefon komórkowy) w postaci odtwarzaj, pauza, idź do następnego utworu lub poprzedniego utworu. Dzięki aktualizacji do AVRCP 1.3, jest możliwe transmitowanie metadanych o odtwarzanym utworze, zmianę właściwości aplikacji, jak tryb equalizer, powtarzaj, sortuj i skanuj oraz ustaw status obecnie odtwarzanego utworu: odtwarzaj, zatrzymaj, wstrzymaj, przeszukiwanie wprzód, przeszukiwanie wstecz.
Jeżeli ktoś chce pozbyć się problemu z wyświetlaniem nazw utworów i identyfikacją dzwoniących polecam zmianę romu. Mowa oczywiście o androidzie gdyż tylko na telefonach z tym systemem taki problem kiedyś występował. Na pozostałych modelach działających np. na platformie A2, a nawet Windows Mobile wszystko działa bez zarzutu.
Jeżeli chodzi o wybór pomiędzy MW600, a "nowym" modelem Smart Wireless Headset pro, który trafił niedawno na rynek i z tego co widzę zaskarbił sobie uznanie i chęć posiadania już znacznej liczby osób to ja w tym przypadku jestem dość wstrzemięźliwy i nie podzielam entuzjazmu jaki pałacie do tego "urządzonka". Chęć posiadania "czegoś" nowego, "czegoś" co pozwoli nam chociaż na kilka miesięcy poczuć, że nasz nowy nabytek przyciągnie wzrok znajomych jest w naszym społeczeństwie dość powszechnym zjawiskiem co widać chociażby po wpisach umieszczonych pod krótką recenzją na tym forum. To, że "nowy" produkt nie oferuje nic nowego co mogłoby zrekompensować wydane pieniądze nie jest dla wszystkich istotne. Firma Sony w swojej strategi marketingowej przyjęła zasadę oferujemy “więcej za więcej” szkoda, że jest to tylko pusty slogan ale jeszcze większa szkoda, że większość konsumentów się na to nabiera przez co niestety napędzamy tę całą machinę nonsensu i w efekcie końcowym ucierpimy na tym wszyscy. Dodam tylko, że nie posiadam żadnego z tych urządzeń ale jeśli miałbym kupić słuchawkę Bluetooth to bez największych wątpliwości wybieram model MW600. Ktoś zapyta dlaczego taki wybór... Odpowiedź jest prosta, otóż nie jest mi do niczego potrzebna funkcja czytania sms-ów w tego typu urządzeniu gdyż do tego celu używam telefonu, nie jest mi potrzebna karta pamięci gdyż potrzebuję urządzenie do komunikacji z telefonem, a nie player mp3 który będzie funkcjonował jako samodzielne urządzenie do odtwarzania muzyki gdyż to się mija z celem... Chcę przechowywać muzykę w jednym urządzeniu, a nie w dwóch. Niestety nic mnie nie przekona do zakupu Smart Wireless Headset pro bo moje motto jest proste: PO CO PRZEPŁACAĆ. Jeśli posiadasz MW600 i masz ochotę na zakup czegoś nowego to mam nadzieję, że mój post chociaż odrobinę ostudził Twój entuzjazm i uratował przed rozczarowaniem, które zapewne pojawiłoby się prędzej czy później po porównaniu obydwu urządzeń. Przymierzającym się do zakupu swojej pierwszej słuchawki bluetooth polecam wyżej wspomniany starszy model. Proponuję wszystkim zachować odrobinę zdrowego rozsądku i zastanowić się czego tak naprawdę oczekujemy od tego typu urządzenia i co jest warte swojej ceny. Pozdrawiam wszystkich.
Edited by jesiol, 21 November 2012 - 23:23.
#52 OFFLINE
Posted 22 November 2012 - 17:54

#53 OFFLINE
Posted 22 November 2012 - 18:03
dante, on 22 November 2012 - 17:54, said:

No tutaj nie do końca się zgodzę. Czasami wystarczy mieć pojęcie na temat rynku GSM i akcesoriów, żeby wiedzieć czy coś jest warte zakupu czy nie. Nie muszę wydawać tysięcy złotych, żeby wiedzieć że Spiro, Zylo, Yendo, mix walkman, txt, txt pro to są badziewia których należy jak ognia unikać lub w którym modelu co się psuje czy też czego nie robić, żeby nie uwalić nowiutkiej Xperii

#54 OFFLINE
Posted 22 November 2012 - 18:26

#55 OFFLINE
Posted 22 November 2012 - 19:54

Edited by jesiol, 22 November 2012 - 19:55.
#56 OFFLINE
Posted 22 November 2012 - 20:40

Jak zauważyłeś niedawno sprzedałem SXS i kupiłem SXT. Różnica w cenie jest znacząca, a pieniądze z nieba nie spadają (a szkoda

Uwierz, nie sprzedawałbym MW1 gdyż sprzęt o niebo lepiej mnie odpowiada od MW600. Po za tym nie wszystko w życiu mierze miarą$$

#57 OFFLINE
Posted 22 November 2012 - 21:08
Hmn najpierw piszesz, że tego w ogóle nie używasz, a teraz piszesz, że pieniążki potrzebujesz gdyż pewne wpływy się skończyły.. Jedno przeczy drugiemu.
Masz ten model kilka miesięcy zastanów się ile razy odczytałeś na nim sms-a i czy ta funkcja tak bardzo zrewolucjonizowała Twoje życie by wydać na nią dodatkowe pieniądze. Czy wgrałeś na kartę pamięci utwory muzyczne? Wątpię.
Teraz pomyśl czy byś napisał tę recenzje jeśli byś nie chciał sprzedać tego urządzenia? Wiem, że byś tego nie zrobił bo masz je kilka miesięcy i napisałeś o tym dopiero teraz. Czy napiszesz, że Twój zakup był błędem gdyż z połowy funkcji w tym urządzeniu nie korzystałeś? Nie zrobisz tego gdyż czytają to osoby, które mogą od Ciebie zakupić to cudo.
Ja nie twierdzę, że ten sprzęt jest zły, ale jeśli na naszym rynku jest MW600 to ja nie widzę sensu zakupu znacznie droższego produktu po to by sprawdzić na nim sms-a. Kilka miesięcy temu kupiłeś słuchawkę za 400 zł, a teraz już ją chcesz sprzedać za 329 zł ale bardzo dobrze wiesz, że sprzedasz to nawet za 200 zł gdyż nikt więcej nie da i dlatego próbujesz wszystkim mydlić oczy, że wszystkie funkcje są przydatne i starszy model jest gorszy. Pogadamy gdy sprzedasz ten wynalazek.
#58 OFFLINE
Posted 22 November 2012 - 21:28
Teraz pomyśl czy byś napisał tę recenzje jeśli byś nie chciał sprzedać tego urządzenia? Wiem, że byś tego nie zrobił bo masz je kilka miesięcy i napisałeś o tym dopiero teraz. Czy napiszesz, że Twój zakup był błędem gdyż z połowy funkcji w tym urządzeniu nie korzystałeś? Nie zrobisz tego gdyż czytają to osoby, które mogą od Ciebie zakupić to cudo.

Po woli zaczynam rozumieć posiadaczy iphona, jednakże nie będę rozpisywał się w tej kwestii, bo mogę czasem urazić kogoś ambicję

#59 OFFLINE
Posted 22 November 2012 - 22:00

Jeśli chodzi o twoją małą dygresje dotyczącą posiadaczy iphona to tym stwierdzeniem strzelasz sobie w stopę bo ona pasuje idealnie do tego co mówisz przedstawiając swoje argumenty do zakupu nowego modelu, który niewiele różni się od wersji poprzedniej

Edited by jesiol, 22 November 2012 - 22:21.
#60 OFFLINE
Posted 22 November 2012 - 22:26

Tyle ode mnie w temacie.