Najwięcej na reklamę wydał Orange, najmniej Play
#41 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 11:20

DENON DJ
#43 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 15:41
Nie udałem, byłem poważnie zaskoczony, gdyż napisałaś:
Cytat
Wychodzi mi 50gr za sms i rozmowy do wszystkich, dziennie, w sieci play,a że mam tam rodzinę i coraz liczniejszą grupę znajomych jak najbardzej się opłaca..
Trzeba było napisać od razu że za 50 groszy dziennie masz nielimitowane smsy i rozmowy do wszystkich

Neron napisał:
Piszesz chyba o miastach typu Warszawa,Wrocław i kilku innych

4g playa?jak wygrają ten przetarg na 1800 i zainstalują tam te LTE to będą go faktycznie mieć

Z tego co czytam szansę na przekonanie playowców do Orange i oranżystów do Play są niewielkie, tak samo jak zagorzałych fanów pre paidów do abonamentów i abonamentowców do karty

#44 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 16:37
#45 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 17:12
Erin, on 24 August 2012 - 08:15, said:
sorka za dosadność
Nikt nikogo szlachtował nie będzie. To jest forum dyskusyjne i każdy ma prawo do wyrażania własnych poglądów na dany temat z którymi nie wszyscy muszą się zgadzać. A Twój post nie wnosi niczego do dyskusji.
neron, on 24 August 2012 - 07:58, said:

Naprawdę poczytaj trochę o różnicach w technologiach zanim zaczniesz się pienić. Orange w miastach i większych miejscowościach ma rozwinięte HSPA na paśmie 2100 MHz czyli można z niego korzystać za pomocą każdego nowszego telefonu / modemu obsługującego pasmo 2100 MHz. Aby korzystać z zasięgu Orange CDMA trzeba mieć stosowny modem / telefon oraz aktywną kartę SIM / RUIM w sieci Orange. Zwykły starter Orange Free na kartę nie będzie działał w tej usłudze. Dociera?
neron, on 24 August 2012 - 07:58, said:
Będę pisał o tym tak długo jak długo Play będzie okłamywał ludzi. Czy Orange choć raz zareklamowało że ma internet LTE? Nie. Mają po prostu szybkie HSPA i to reklamują. I są ludzie którym to działa np. w Warszawie. Czy Play reklamuje że oferuje internet LTE (4G)? Tak. Czy ktoś korzystał z takiego internetu? Nie, gdyż Play oferuje maksymalnie przeciętne HSDPA. Przyjmij to wreszcie do wiadomości.

A wczoraj właśnie dostałem starter VM i nie dlatego,że mają 19gr. za minutę tylko za net do końca roku za free

A ja doskonale wiem o istnieniu takich ofert. Gdyby w moim miejscu zamieszkania był dostępny abonament z Orange / Vodafone / O2 w którym dostałbym za 20/30 funtów najnowszy smartphone Sony, nielimitowane rozmowy, darmowy net itd. w ramach abonamentu pewnie bym się na niego skusił. Oferty abonamentowe w Polsce to jest ŻENADA, ZŁODZIEJSTWO i KPINA z ludzi rozsądnie myślących. Przejrzyj sobie oferty np. brytyjskich operatorów, przelicz koszt abonamentu na średnie zarobki w UK i schowaj się ze swoim Play głęboko pod ziemię. Dopóki to nie znormalnieje NIKT nie przekona mnie do abonamentu.

marmal215, a nie przyszło Ci oczywiście do głowy że gdyby się nie zgodzili UOKiK nałożyłby na nich takie kary, że siłą rzeczy wybrali mniejsze zło (czyli dzierżawę nadajników i jakiś zysk) niż wielomilionowe straty? Pewnie nie, bo i po co.
No i to przecież oczywiście, że Play fałszuje wydatki. Tylko Orange jest uczciwy na tym świecie, rozliczają się co do złotówki. Gdyby Play było nawet na 3. miejscu pisałbyś inaczej

Niezłą bekę to owszem i ma ale z pewnością Prezes PLAY który serwuje swoim klientom w reklamach stek kłamstw robiąc im wodę z mózgu i ciągnąc za to nie małą kasę

I to jest cała korespondencja z siecią. Ale jak ktoś przy podpisywaniu umowy (lub też rejestracji numeru pre-paid) zaznacza wszystkie ptaszki po kolei, to potem nie ma co się dziwić, że dostaje wiadomości czy też do niego wydzwaniają.
Dla Twojej informacji nie jestem klientem sieci Play i nigdy nie będę ( w sensie nie podpiszę z nimi umowy) dopóki będą okłamywać ludzi i nie zaoferują niczego na światowym poziomie . Sieć Play pozyskała mój numer na drodze oszustwa i niestety nie ma żadnej możliwości aby usunąć mój numer z ich bazy. Dlatego będą wydzwaniać tak długo, aż namówią mnie na którąś ze swoich żałosnych ofert. NIEDOCZEKANIE. Ciebie już mają usidlonego, to nie mają po co wydzwaniać

Cytat
Ja np.mam pnk darmowe rozmwy i smsy koszt 50zł co 100dni realnie co 3 m-ce.Wychodzi mi 50gr za sms i rozmowy nielimitowane do wszystkich, dziennie, w sieci play,a że mam tam rodzinę i coraz liczniejszą grupę znajomych
Masz chyba dość selektywne cytowanie

Nie mam cytowania selektywnego tylko wdarł się mały chochlik podczas pisania posta nad ranem. Zamiast skopiować na nowo edytowałem ręcznie - mój błąd. Napisałaś:
Gdybyś wstawiła znaki przestankowe tam gdzie być powinny i użyła prawidłowego szyku zdania, nie byłoby w ogóle tematu

Jako konsument - nie. Ale jako firma oferująca produkt - szlag by mnie trafił gdyby ktoś z góry mi narzucał jaki towar wolno mi produkować a jaki nie, w jakim kolorze i po jakiej maksymalnej cenie powinienem go sprzedawać. O tym powinien dyktować rynek a nie komisarz za biurkiem w Brukseli.
4g playa?jak wygrają ten przetarg na 1800 i zainstalują tam te LTE to będą go faktycznie mieć

Tak, tak. Jak kupię działkę na Marsie to otworzę na nim pierwszy komis GSM. A tymczasem może już zacznę oferować Marsjanom telefony z tego komisu? Skoro Play może, to ja też!

Ależ doskonale rozumiem

A jeśli twierdzicie że z siecią PLAY łączą mnie jedynie telemarketerzy, to jesteście w błędzie. W lutym tego roku kupiłem w salonie Play modem HSPA ze starterem. Starteru nie używam gdyż Play nie ma zasięgu (sprawdzałem i na simce Play i na simce RedBullMobile) natomiast korzystam ze świetnego zasięgu Plus HSPA 900 MHz i jestem zadowolony

A na koniec anegdota z życia wzięta. Kilka dni temu miałem gości i w związku z tym że pokój gościnny (od którego jest wyjście na taras) był zajęty, siostra wparowała do mojego pokoju i wyszła sobie na zewnątrz. Pytam się co robi, a ona że musi zadzwonić. Więc spytałem czemu nie może od siebie skoro ma PLAY i taki świetny zasięg. Dowiedziałem się że ma świetny, ale nie w taką pogodę

I tym miłym akcentem pozdrawiam wszystkich użytkowników Play i życzę powodzenia w przyszłości

Amen.
#46 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 18:20

A co do okłamywania klientów przeczytaj mój post co robi Orange(sprawdzone przeze mnie) a co telemarketingu to najpierw idź i zarejestruj swoją kartę to Ci odfajkują wszystkie takie pierdoły. Ja od Play dostaję rocznie 12 sms-ów(bo nie zgodziłem się na żadne reklamy) z informacją o wystawionej fakturze i tyle.

#47 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 18:31
Przedstawię fakty:
PLAY 29zł miesiecznie
180 minuty do wszystkich sieci
LUB
390 SMSy/MMSy do wszystkich sieci
Orange 29zł miesięcznie
40 liczba minut do wszystkich sieci w abonamencie
LUB
40 SMS
T-Mobile 29zł miesięcznie
120 Minuty do sieci krajowych i na stacjonarne
LUB
120 SMS
Plus 29zł miesięcznie
50 Minuty do sieci krajowych
LUB
50 SMS
Teraz powiedz kto tu jest nie na pozomie poziomie?

#48 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 18:57

To wejdź sobie na , wpisz wartości takie jak na obrazku:

Zawsze powtarzam, że nie znam się na telefonach i nie interesuję się nimi. Więc o co te pretensje? Ja wiem tylko że używam Sony Ericssona i mam zasięg w sieci Orange. Siostra używa Nokii i oferty PLAY i lata na zewnątrz - jej sprawa.
#49 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 19:33
Jurij, on 24 August 2012 - 18:57, said:

Edited by adrian8308, 24 August 2012 - 19:34.
#50 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 19:37

#51 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 19:44

Ja wychodzę z bardzo prostego założenia. Anglik jak i Polak ma taki sam żołądek, takie same potrzeby. Skoro oba kraje znajdują się w obrębie tego samego sojuszu (Unia Europejska) to skąd tak drastyczne różnice? Dopóki ludzie będą wierzyć w reklamy operatorów, podpisywać tak niekorzystne (w porównaniu z innymi krajami UE) umowy i będą się dawali doić - nic się nie zmieni. Dlatego ja wolę korzystać z najlepszej oferty na kartę i zachowywać pełną niezależność oraz gotowość na pojawienie się bardziej atrakcyjnej oferty

To nie jest mój problem

#52 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 20:11

Tutaj masz cytat z mojego postu i jest to sprawdzone specjalnie chodziłem to sprawdzać bo chciałeś przykłady. Proszę:

Abonament zgadza się 19pln. ale bez telefonu(o ilości minut nie wspomnę bo żenada) zniżka też jest ale w ofercie z telefonem

Widziałeś w Play takie myki w reklamach(pomijając Twoje sztandarowe 4G

1. Milicjant ma zawsze rację i tylko rację.
2. Jeżeli milicjant nie ma racji to patrz punkt pierwszy.
Widzę zbieżność

Jurij: To jest forum dyskusyjne a nie podwórko, dlatego proszę abyś panował nad słownictwem.
#53 OFFLINE
#54 OFFLINE
Posted 24 August 2012 - 21:18
Proponuję zamknąć ten temat bo i tak do niczego on nie prowadzi moim zdaniem.
#55 OFFLINE
Posted 25 August 2012 - 11:34
Tkwiłeś w swoim przekonaniu, że Play wcale nie ma najlepszej oferty, gdy Adrian przedstawił małą "konfrontację" pomiędzy abo, już się zmienia, że teraz dla Play brakuje do sieci angielskich.
Rozumiem, że Ty nie podpiszesz abo, bo się to Tobie nie opłaca. Ja też na chwilę obecną nie podpiszę, ale jak za 10 lat będę osobą, która będzie musiała dzwonić 3000 minut miesięcznie, bo tego będzie wymagała moja praca to sam pomyśl, czy będzie mi się opłacać patrzeć na doładowania pre-paid (choć i tak będę już zapracowanym człowiekiem), czy lepiej zapłacić te 80zł (obecnie) miesięcznie i gadać i pisać bez limitu? Rozwiązanie logiczne...
DENON DJ
#56 OFFLINE
Posted 25 August 2012 - 13:05

Nonsens. O tym że mam najlepszą możliwą ofertę to wiem doskonale. Oferty abonamentowe w Polsce to czysta kpina i co do tego także nie ma wątpliwości.
Jeżeli Ci to odpowiada to w porządku

Nie rozumiem po co to piszesz, ale w porządku. Załóżmy że potrzebuję taką taryfę z nielimitowanymi rozmowami i smsami. Jaki jest sens przenoszenia numeru do Play i płacić 89 zł za taryfę Formuła 4.0, skoro wystarczy zmienić taryfę w sieci macierzystej i płacić 88,88 zł za abonament? To by nie miało absolutnie żadnego sensu

#57 OFFLINE
Posted 25 August 2012 - 15:47
Jurij, on 25 August 2012 - 13:05, said:

Nigdzie nie napisałem, że mi to odpowiada, ale niestety nic na to póki co nie poradzisz. Póki mamy władze jakie mamy tak będzie.
Jurij, on 25 August 2012 - 13:05, said:

Ja nie piszę, że musisz przechodzić do Playa, żeby mieć nielimitowane. Chodzi mi o to, że przy tak dużej liczbie wygadanych minut oferta pre-paid jest bezsensem, a w której sieci już podpiszesz umowę to już mniej ważna kwestia

DENON DJ
#58 OFFLINE
Posted 25 August 2012 - 16:57

1. Abo 19pln.>120min. do wszystkich+50min. przez 6m-cy do wszystkich za przeniesienie+250 sms-ów do wszystkich+3m-ce rozmów w sieci do tego dochodzi opłata aktywacyjna 49pln. za którą dostaje się 1GB darmowego netu. Umowa na 12m-cy! w obu przypadkach.
2. Abo 29pln. >240min. do wszystkich+wszystko to sam co wyżej tylko tutaj już nie ma tej opłaty aktywacyjnej. Po okresie promocyjnym 6m-cy 50min. kosztuje 3pln. za miesiąc tyleż samo smsy. Zakładam,że się domyślasz w jakiej sieci są takie warunki? brawo

#59 OFFLINE
Posted 25 August 2012 - 17:15
Ale są ludzie, którzy dzwonią 30min miesięcznie, piszą 100sms i wtedy taki abo ma sens (chociaż wtedy już pre-paid wychodzi lepiej)
DENON DJ
#60 OFFLINE
Posted 25 August 2012 - 17:20
Po co mam wydawać 19 PLN miesięcznie aby otrzymać 120 minut do wszystkich, skoro włączając sobie za darmo usługę minuty za minuty i za każde wydzwonione 20 minut mam dodatkowe 60 gratis do wszystkich. A że 19 PLN dzielone przez 0,29 groszy za minutę daje mi ok. 65 minut, przy wydzwonieniu 60 minut dostaję 180 gratis. Czyli razem ponad 240 minut. Więcej niż 120? Więcej. Oczywiście podany przykład nie zawiera dodatkowych bonusów ze skarbonki czy promocji doładowań, tylko czysta podstawa.A jak chcę więcej dzwonić to mam dodatkowe pakiety obniżające rozmowy. To samo dotyczy się sms'ów. Poza tym posiadając ofertę na kartę wcale nie muszę się schizować czy je wydzwonię, czy mi ich nie braknie, czy nie nabiję rachunku za bardzo i tak dalej. A w taryfie na kartę używam kiedy potrzebuję