felita, on 23 August 2012 - 03:08, said:
No nie wiem każdy dobiera sobie taryfę pod siebie ,rodzinę i znajomych.I doleje oliwy do ognia

Ja np.mam pnk darmowe rozmwy i smsy koszt 50zł co 100dni realnie co 3 m-ce.Wychodzi mi 50gr za sms i rozmowy nielimitowane do wszystkich, dziennie, w sieci play,a że mam tam rodzinę i coraz liczniejszą grupę znajomych jak najbardzej się opłaca..Dodam że kasa pozostaje na koncie do wykorzystania do pozostałych sieci i na innne usługi...Za 10zł 1gb neta z lejkiem,a czego nie wykorzysta mój telefon wykorzysta się na lapku

... plus pakiecik 10zł za 5zł do wszystkich sieci rozwiazuje problem znajomych spoza sieci..Jeżeli robię doładownie przez fejsa lub bank (promocje )dostaję bonusy na rozmowy smsm i mmsy do wsystkich sieci zależne od doładowania .Za 3zł co 3 m-ce za każdą rozmowę z poza sieci 2minuty mam minutę gratis do wykorzystania do każdej sieci ważne 30dni i po każdej takiej rozmowie automatycznie aktualizowane...
O jeny, 50 groszy za sms? Nie widziałem takiej stawki od czasów 2002 roku kiedy kupiłem sobie starter Idea i miałem smsy za 40 groszy, a ludzie płacący abonament w Plusie mieli smsy po 60 groszy i się wkurzali czemu mam taniej

No rzeczywiście najlepiej krytykować innych a sama policz ile pakietów i innych dziwnych kombinacji musisz wykonać żeby mieć darmowe minuty do innych sieci, internet itd.
Jedno jest pewne ,karta w orange i nie tylko to kombinotarystyka lepsza niz jakikolwiek sport ,godna podręcznika,czego Jurij jesteś żywym dowodem..

Nie znam takiego słowa jak "kombinotarystyka" - sprawdź w słowniku języka polskiego, a zapewniam że takiego nie znajdziesz. Jest natomiast kombinatoryka. I jeśli wydaje Ci się że ludzie w Orange muszą kombinować, to wyprowadzę Cię z błędu.
Ten screen zawiera widok panelu wszystkich zniżek, promocji, bonusów itd. w sieci Orange (taryfa Nowe Orange GO) dostępnych dla każdego po założeniu konta na stronie Orange:
Orange.PNG 733.17K
16 downloads
Prosto, klarownie, przejrzyście. Wystarczy poświęcić 5 minut, włączyć to z czego się chce korzystać i nie trzeba potem o niczym pamiętać. Po każdych wysłanych 5 smsach przychodzi sms o tym że następne 5 jest darmowe. Po każdych 2 minutach rozmowy przychodzi sms że kolejne 6-9 są darmowe. Wystarczy tylko chcieć to ustawić i korzystać
A co do złodziejstwa przypominam ,bo może nie wiecie lub nie jesteście na bierząco, ale mtr do W3 wynosi na dziś 0.1233gr plus vat 23=o.0,1517gr plus marża opa i mamy 29gr ,a mtr do playa także na dziś wynosi uwaga 0,1798 plus vat 23%=0,2212gr co w sumie znaczy że jedyna sieć co nie okrada swoich klientów na dziś to mbank mobile,(i od dziś virginmobile )bo ma stawkę 19gr do W3(płaska stawka bez pakietów)oraz 31gr do playa..W3 znakomicie zaś okrada swoich własnych klientów szczególnie tych z pre paidów oferując stawki na poziomie 63-80gr ,ale nie to play jest ten zły i playowcy ,bo mają numery w "drogiej"sieci...Ci z nowych taryf są już uczciwie trakrtowani.
Ja się nie dziwię pozostałym operatorom. Oni przez lata od lat 90-tych budowali sieć nadajników, sieć salonów i polepszali usługi GSM. Play przyszedł na gotowe, nie musiał budować od zera sieci swoich nadajników bo sobie je wynajął, zaczął ściemniać ludziom o necie 4G, zabierać klientów itd. Gdybyś była prezesem Orange czy Plusa, też byś nie skakała z radości widząc takie zagrywki

Ja dzwonię głównie do Orange, T-Mobile i na stacjonarne. Jak muszę się komunikować z Playem to zawsze mogę wysłać darmowego smsa ze stronki czy też dzięki promocji Ufomesy. Wcale nie jest nigdzie napisane że jedyną dozwoloną formą komunikacji z użytkownikiem sieci Play jest 5-godzinna rozmowa telefoniczna
Zastanawia mnie jedno, czy od 1 stycznia 2013 gdy mtr zostanie zrównamy i powstanie faktycznie W4 ,to W3 nadal będzie trzymać zaporową stawkę do playa czy wreszcie ją wyrówna, bo jak nie to bedzie już nieuczciwa konkurencja i zmowa cenowa a takie cos jest karalne...W każdym razie W3 idzie do końca na maksymalnych stawkach...
Każdy ma prawo dyktować własne ceny, najwyżej zbankrutuje bo nie będzie miał klientów a na jego miejsce przyjdzie ktoś tańszy. Jedyne co jest nieuczciwe i niesprawiedliwe to narzucanie z góry za ile trzeba sprzedawać, ile można sprzedawać itd. A takie narzucenia są w UE normą.
Co do reklam nie oglądam od bardzo dawna ,no i nigdy jakoś nie były dla mnie kierunkowskazem do wyboru oferty ,a raczej ulotki papierowe danego opa oraz osobista wizyta w salonie.
A propos reklam i wracając do tematu. To co mnie najbardziej wkurza w sieci Play to ich telemarketing. Mogą sobie fałszować wydatki na reklamy, puszczać Wojewódzkiego 24 godziny na dobę w telewizji bo tą rzadko oglądam. Ale nie życzę nikomu aby jego numer znalazł się w bazie danych sieci Play. Będą dzwonić i nie popuszczą. I nie ważne dzień powszedni, sobota czy niedziela. Godzina 8 rano czy 20.30 wieczorem. Dzwonią i składają te swoje żałosne propozycje. I nie pomagają ani prośby, ani groźby. Od pewnego czasu się wycwanili i zaczęli wydzwaniać z zastrzeżonego bo te ich numery +22 wyczuwałem z daleka

No z tak perfidną i namolną siecią się jeszcze nie spotkałem. I choćby mnie żywym ogniem przypalali NIGDY nie podpiszę z nimi żadnej umowy
Raz jeden miałam umowę ale to był błąd 3 lata uziemienia w taryfie którą zmieniono na lepszą po 1,5 miesiaca bez możliwosci zmiany na gorszych warunkach niż nowsze opcje,nigdy wiecej umów na fon tylko pre paid choćby 5 simek każda od innego opa ,ale to lepsza opcja niż abo...
Święta racja