Jump to content

Recenzja Smart Wireless Headset pro

• Please log in to reply
64 replies to this topic

#21 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 12 August 2012 - 20:03

Jak widać, do niektórych argumenty nie docierają, bo mają swoje zdanie i uważają, że jest one jedyne i najlepsze.
dante i Goomowiec - flacha dla was :D

View Postdante, on 12 August 2012 - 17:59, said:

[...]po co mi w telefonie aparat, jak mogę wziąć  przysłowiową cyfrówkę, po co mam słuchać muzyki z telefonu, jak inne odtwarzacze mp3 / mp4 oferują to samo ( a nawet i więcej )[...]

View PostGoomowiec, on 12 August 2012 - 19:37, said:

Skoro już (teoretycznie) kupiłem ten zestaw słuchawkowy to nie muszę kupować dodatkowego odtwarzacza mp3 bo i po co? chcąc kupić słuchawkę bluetooth + dobry odtwarzacz mp3 wydam może mniej ale bałagan w kieszeniach będę miał większy. no i będzie to głupi zakup bo skoro mogę mieć 2 w 1 za odrobinę więcej to lepiej dołożyć parę groszy. zapytam o to samo co Dante - po co w takim razie w telefonach odtwarzacze mp3, aparaty i kolorowe wyświetlacze? telefon ma służyć jak sama nazwa wskazuje do telefonowania - wiec olej wszystko i kup nokię 3310 jeśli silisz się na zwolennika specjalizacji.

Taka prawda. Po co kupować odtwarzacz za 100zł + słuchawki za 50zł? Jeśli można to mieć w jednym urządzeniu. Fakt, że zapłacisz więcej, ale do tego masz jeszcze obsługę Androida, możliwość odczytywania SMS, osoby dzwoniącej czy właśnie wykonywania połączeń.
Także według mnie jest to urządzenie dobre.
Jeśli myśleć krokiem niektórych z tego forum to byśmy nadal siedzieli z telefonami wielkości starszych komputerów napędzanymi korbką zamiast zdjęć malowalibyśmy obrazy/portrety (słitaśne rzecz jasna), a zamiast odtwarzaczy muzycznych grałaby nam orkiestra.

DENON DJ

#22 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 12 August 2012 - 20:32

Ale o czym Wy ludzie piszecie? :blink:

rodzi się pytanie - czy ty wiesz o czym piszesz i jakie wątki zaczynasz? bo widzę tu koniec argumentów a początek flame waru. Skoro już (teoretycznie) kupiłem ten zestaw słuchawkowy to nie muszę kupować dodatkowego odtwarzacza mp3 bo i po co? chcąc kupić słuchawkę bluetooth + dobry odtwarzacz mp3 wydam może mniej ale bałagan w kieszeniach będę miał większy. no i będzie to głupi zakup bo skoro mogę mieć 2 w 1 za odrobinę więcej to lepiej dołożyć parę groszy. zapytam o to samo co Dante - po co w takim razie w telefonach odtwarzacze mp3, aparaty i kolorowe wyświetlacze? telefon ma służyć jak sama nazwa wskazuje do telefonowania - wiec olej wszystko i kup nokię 3310 jeśli silisz się na zwolennika specjalizacji.

Jakie 2 w 1? Tłumaczę Ci przecież jak istocie rozumnej że za 150 PLN kupujesz sobie MW600.

Za 150 PLN otrzymujesz:

- bezprzewodowe słuchawki bluetooth,
- możliwość zaprogramowania do 3 urządzeń,
- radio z RDS,
- słuchawki dokanałowe HPM-78,
- moduł bluetooth z gniazdem 3,5mm audio jack, portem ładowania mini usb, wbudowaną baterią 170 mAh, przyciskami sterowania i wyświetlaczem LCD pokazującym informację kto dzwoni, co jest grane

czyli wszystko co jest potrzebne aby cieszyć się muzyką w domu, trasie czy gdziekolwiek indziej.

Natomiast Sony wprowadziło "następcę tego zestawu" i za 250 PLN więcej otrzymujesz także słuchawki bluetooth, z tą różnicą że:

- możesz zaprogramować 2 urządzenia a nie trzy,
- masz inne słuchawki MW1 zamiast HPM-78,
- inny design zestawu,
- znaczek SONY,
- czytnik kart pamięci i wbudowany odtwarzacz mp3.

Wbudowany odtwarzacz mp3 to sprawa dotycząca firmware zestawu słuchawkowego a kwestia wyświetlania utworów i osoby dzwoniącej na wyświetlaczu to kwestia firmware telefonów Sony. Więc tak naprawdę jedyną zmianą hardware jest dodanie czytnika kart pamięci i innych słuchawek do zestawu (no i inny design). Ja uważam że czytnik kart pamięci nie jest wart tego, aby dopłacać do zestawu 250 PLN bo Smart Wireless Headset Pro nie kosztuje 150 tylko 400 PLN.

W momencie kiedy jestem zadowolony ze swojego zestawu, mogę słuchać MP3, Radia, parować swoje telefony, odbierać połączenia i tak dalej, a odtwarzacz MP3 jak i czytnik kart pamięci mam wbudowany w telefonie, to po kiego grzyba dopłacać te 250 PLN? Teraz kapujecie czy mam Wam to narysować?

#23 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 12 August 2012 - 20:57

Jakie 2 w 1? Tłumaczę Ci przecież jak istocie rozumnej że za 150 PLN kupujesz sobie MW600.

Za 150 PLN otrzymujesz:

- bezprzewodowe słuchawki bluetooth,
- możliwość zaprogramowania do 3 urządzeń,
- radio z RDS,
- słuchawki dokanałowe HPM-78,
- moduł bluetooth z gniazdem 3,5mm audio jack, portem ładowania mini usb, wbudowaną baterią 170 mAh, przyciskami sterowania i wyświetlaczem LCD pokazującym informację kto dzwoni, co jest grane

czyli wszystko co jest potrzebne aby cieszyć się muzyką w domu, trasie czy gdziekolwiek indziej.

Natomiast Sony wprowadziło "następcę tego zestawu" i za 250 PLN więcej otrzymujesz także słuchawki bluetooth, z tą różnicą że:

- inny design zestawu,
- znaczek SONY,

No cóż tutaj się zgadzam... niestety producenci wypuszczając nowe produkty coraz bardziej robią nam w głowie mętlik ;) Wciskając nam coś co jest nam kompletnie nie potrzebne. Może do kolejnego zestawu wrzucą jeszcze aparat i złącze sim, nazwą Xperia mini headset pro i nadal to będą słuchawki ?
Tutaj trzeba włączyć zdrowy rozsądek, czy nam jest to coś naprawdę potrzebne ;) Po kiego grzyba złącze kart pamięci w słuchawkach, skoro odtwarzacz i to samo złącze mam w telefonie tego NIE ROZUMIEM :) Dobre rozwiązanie dla telefonów bez złącze kart pamięci :)
E tam może głupoty piszę... skoro mają kilka telefonów na androidzie kupiłem telefon na UIQ i sobie chwalę :)

Fakt, że zapłacisz więcej, ale do tego masz jeszcze obsługę Androida, możliwość odczytywania SMS, osoby dzwoniącej czy właśnie wykonywania połączeń.

No cóż kolejny argument żeby kupić nowy model ? Nie powiedziałbym :)
Dlaczego SE nie dostosował odpowiednio MW600, żeby współpracowały w 100% z androidem skoro były wielce reklamowane razem z X10, która jest na andku

Posted Image

Jakoś W960i nie ma z nimi najmniejszych problemów :) No cóż takie są te wszystkie nowości...

#24 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 12 August 2012 - 21:03

Dlaczego SE nie dostosował odpowiednio MW600, żeby współpracowały w 100% z androidem skoro były wielce reklamowane razem z X10, która jest na andku

Bo ewidentnie :se: nie potrafił tego zrobić lub było to celowe działanie pod następcę czyli Smart Wireless Headset pro. Skoro Dante używał MW600 w połączeniu z Xperią arc pracującą pod kontrolą Androida 4.0 ICS i nazwy utworów i dane osoby dzwoniącej były wyświetlane, to jest to dowód że pełna obsługa MW600 z ICS jest możliwa, tylko firmie SONY nie chciało się dostosować firmware pod to akcesorium, a twórcy romu FXP chciało się tego dokonać, potrafił i MW600 w połączeniu z ICS działało prawidłowo :) Kolejny dowód na to że nie warto wydawać 400 PLN za coś, co można mieć już za 150 PLN ;)

#25 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 13 August 2012 - 08:11

- inny design zestawu,
- znaczek SONY,

czy to aby na pewno wady? nie sądzę

Ja uważam że czytnik kart pamięci nie jest wart tego, aby dopłacać do zestawu 250 PLN bo Smart Wireless Headset Pro nie kosztuje 150 tylko 400 PLN.

ale idąc tropem twojego rozumowania musiał bym do tych 250 złotych dołożyć jakieś 100 za dobry odtwarzacz mp3 i już mam 350 złotych. dokładam 5 dyszek i mam wszystko w jednym urządzeniu z mniejsza ilością kabli. więc łads de problim? można powiedzieć że za 5 dyszek dostają możliwość bezproblemowego działania słuchawek z telefonem (nie chce mi się dłubać przy lww i sprawdzać na którym romie mw-600 będą działać bez problemów) i odczyt sms. może i nie wiele, ale komfort zapewne lepszy niż nosić po kieszeniach tonę zbędnego sprzętu
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#26 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 13 August 2012 - 08:22

Skoro Dante używał MW600 w połączeniu z Xperią arc pracującą pod kontrolą Androida 4.0 ICS i nazwy utworów i dane osoby dzwoniącej były wyświetlane, to jest to dowód że pełna obsługa MW600 z ICS jest możliwa
Jak już, to nie identyfikowało utworu, tylko pisało unknown. Po drugie nie identyfikowało mi rozmówcy :unsure: Nie przypominam sobie, że bym ci o tym mówił. A po trzecie udowodniłeś, że nie warto ci nic mówić w tajemnicy... "tonący brzytwy się trzyma ;) "

Po kiego grzyba złącze kart pamięci w słuchawkach, skoro odtwarzacz i to samo złącze mam w telefonie tego NIE ROZUMIEM :)
Nie rozumiesz, bo nie widzisz praktycznego zastosowania tego. ;)  W pracy nie nosze ze sobą telefonu w kieszeni, bo dwóch już zniszczyłem wyświetlacz :D. Po za tym nie zawsze mam ochotę słuchać radia, i tu: wejście na karty pamięci. Pomijam fakt, iż znacznie wydłuża się czas słuchania muzyki. itd.

W momencie kiedy jestem zadowolony ze swojego zestawu, mogę słuchać MP3, Radia, parować swoje telefony, odbierać połączenia i tak dalej, a odtwarzacz MP3 jak i czytnik kart pamięci mam wbudowany w telefonie, to po kiego grzyba dopłacać te 250 PLN? Teraz kapujecie czy mam Wam to narysować?
Odpowiedź j.w ;)

- inny design zestawu,
- znaczek SONY,

A czy twój MW600 odczyta ci w zestawie SMSa czy przypomni o notatkach z kalendarza ?
A po klipsem mam napis SonyEricsson więc nie do końca znaczek sony ;)

Moim zdaniem najbardziej optymalna cena dla zestawu to 300 zł.Jednakże pasji, zainteresowania czy chęci posiadania danego urządzenia nie da się zmierzyć miarą $$

#27 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 13 August 2012 - 09:31

Jak już, to nie identyfikowało utworu, tylko pisało unknown. Po drugie nie identyfikowało mi rozmówcy :unsure: Nie przypominam sobie, że bym ci o tym mówił. A po trzecie udowodniłeś, że nie warto ci nic mówić w tajemnicy... "tonący brzytwy się trzyma ;) "

Czyli zwyczajnie mnie okłamałeś. Pisałeś o tym 18 lipca 2012 roku (cytat we wcześniejszym poście). Wiesz doskonale, że nie korzystam z produktów pracujących pod kontrolą systemu Android dlatego do tej pory uważałem Cię za eksperta w tej dziedzinie. Właśnie udowodniłeś, że popełniłem błąd. Więcej go nie popełnię ;) I nadal będę twierdził, że jest to lenistwo firmy Sony, której nie chciało się zoptymalizować systemu aby poprawnie współpracował z akcesorium. Na bezsystemowcach czy Symbianie nie ma z tym najmniejszego problemu.

Nie rozumiesz, bo nie widzisz praktycznego zastosowania tego. ;)  W pracy nie nosze ze sobą telefonu w kieszeni, bo dwóch już zniszczyłem wyświetlacz :D. Po za tym nie zawsze mam ochotę słuchać radia, i tu: wejście na karty pamięci. Pomijam fakt, iż znacznie wydłuża się czas słuchania muzyki. itd.

Ahciam. I mam uwierzyć, że boisz się do pracy zabrać Walkmana za 50-100 PLN a nie boisz się zabrać słuchawek za 400 PLN? Dobre :lol: Do słuchania MP3 jak już mówiłem są odtwarzacze Mp3 stworzone tylko i wyłącznie do tego. Przyzwoity odtwarzacz Mp3 można dostać za ZNACZNIE mniejszą kwotę niż trzeba zapłacić za Smart Wireless Headset pro z aż 2 GB kartą pamięci :)

A czy twój MW600 odczyta ci w zestawie SMSa czy przypomni o notatkach z kalendarza ?

Nie, bo nie oczekuję tego od niego i nie po to został stworzony - od tego mam telefon o czym z resztą pisałem w poprzednich postach ;) Z resztą nawet gdybym chciał mieć taką opcję, jest to zwykła kwestia firmware zestawu i nie uważam aby ten dodatek był wart dopłacania 250 PLN :)

#28 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts

Posted 13 August 2012 - 09:55

Czyli zwyczajnie mnie okłamałeś
Nie okłamałem ciebie. Przypomnij sobie rozmowę z spotkania ( u mnie na działce ) Mówiłem ci, że jest różnica pomiędzy romami od Sonyericssona a FXP. z tym, że tym drugim udało się na "łączność" między sprzętami. Na dalszych romach FXP nie testowałem. Jak bardzo ci tak na tym zależy podeślij Mi MW600 a specjalnie dla ciebie w wolnej chwili, sprawdzę na kilku romach. ;)

Ahciam. I mam uwierzyć, że boisz się do pracy zabrać Walkmana za 50-100 PLN a nie boisz się zabrać słuchawek za 400 PLN? Dobre :lol:
Widzisz, nie nie rozumiesz mojej specyfiki pracy, a negujesz ( śmiejesz sie ) Nie chodzi o kwotę, ale telefonu nie przyczepię sobie do podkoszulki pod szyją. ;)  a MW1  tak. Jak pisałem wcześniej jadąc na rowerze nie zawsze zabieram ze soba telefon, a i nie zawsze interesuje mnie muza z radia.

Nie, bo nie oczekuję tego od niego i nie po to został stworzony - od tego mam telefon o czym z resztą pisałem w poprzednich postach ;) Z resztą nawet gdybym chciał mieć taką opcję, jest to zwykła kwestia firmware zestawu i nie uważam aby ten dodatek był wart dopłacania 250 PLN :)
Powiedz: Co cie boli cena ile trzeba zapłacić za MW1 czy to, że SONY wydał coś bardziej uniwersalnego niż sam zestaw bluetooth.

#29 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 13 August 2012 - 10:17

Widzisz, nie nie rozumiesz mojej specyfiki pracy, a negujesz ( śmiejesz sie ) Nie chodzi o kwotę, ale telefonu nie przyczepię sobie do podkoszulki pod szyją. ;)  a MW1  tak. Jak pisałem wcześniej jadąc na rowerze nie zawsze zabieram ze soba telefon, a i nie zawsze interesuje mnie muza z radia.

Nie śmieję się z Twojej pracy tylko z toku rozumowania. Lubisz jeździć na rowerze i pracować przy ulubionej muzyce MP3 w momencie kiedy nie masz telefonu. No to proszę:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

nowiutki śliczniutki leciutki 2GB odtwarzacz mp3 renomowanej firmy która słynie z takich odtwarzaczy - jedyne 80 PLN. Doliczmy do tego koszt słuchawek bluetooth MW600 i masz łączną cenę 230 PLN. Ile przepłaciłeś za Smart Wireless Headset pro? 170 PLN :)

Powiedz: Co cie boli cena ile trzeba zapłacić za MW1 czy to, że SONY wydał coś bardziej uniwersalnego niż sam zestaw bluetooth.

Mnie nic nie boli, ja jestem zadowolony z tego co mam. Dziwię się tylko, bo twierdzicie że to nowy zupełnie innowacyjny produkt za który warto dać 400 PLN i normalnie gdyby Sony nie wypuściło następnego produktu, to odtwarzacze muzyki zatrzymały by się na etapie wydobywania dźwięku bum bum beep beep. A tymczasem nie ma on w sobie NICZEGO innowacyjnego, jest to po prostu nowszy produkt ze zmienioną obudową, firmware i marką na SONY. Jestem w 100% przekonany, że gdyby ten produkt został wypuszczony pod marką Sony Ericsson, te słuchawki nie kosztowałyby więcej jak 220-250 PLN w oficjalnym sklepie :se:  Bo po prostu nie są tyle warte :slonko:

#30 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,672 posts

Posted 13 August 2012 - 10:30

Nie śmieję się z Twojej pracy tylko z toku rozumowania. Lubisz jeździć na rowerze i pracować przy ulubionej muzyce MP3 w momencie kiedy nie masz telefonu. No to proszę:

nowiutki śliczniutki leciutki 2GB odtwarzacz mp3 renomowanej firmy która słynie z takich odtwarzaczy - jedyne 80 PLN. Doliczmy do tego koszt słuchawek bluetooth MW600 i masz łączną cenę 230 PLN. Ile przepłaciłeś za Smart Wireless Headset pro? 170 PLN :)
Widzę, że dalej nie rozumiesz, no cóż, nie będę próbował ci tłumaczyć itp. bo jak widzę nie rozumiesz nie tylko mnie ;)

Dziwię się tylko, bo twierdzicie że to nowy zupełnie innowacyjny produkt za który warto dać 400
A tu :

Moim zdaniem najbardziej optymalna cena dla zestawu to 300 zł.Jednakże pasji, zainteresowania czy chęci posiadania danego urządzenia nie da się zmierzyć miarą $$

normalnie gdyby Sony nie wypuściło następnego produktu, to odtwarzacze muzyki zatrzymały by się na etapie wydobywania dźwięku bum bum beep beep.
Problemem jest to, że ty ten zestaw widzisz pod kątem zestawu słuchawkowego bluetooh, a reszta "niepotrzebnych" dodatków to zło konieczne. Inni patrzą na to bardziej pod kontem mobilnym.

Mnie nic nie boli
Nie :rolleyes:  a cena ? powtarzasz ja praktycznie w każdej wypowiedzi ;) .

#31 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 13 August 2012 - 10:41

Nie :rolleyes:  a cena ? powtarzasz ja praktycznie w każdej wypowiedzi ;) .

Powtarzam, aby ludziom uświadomić że te słuchawki nie są warte takiej kasy bo płacą jedynie koszty rebrandingu czyli za znaczek SONY a nie za realną wartość słuchawek :) Ja za swoje nowe dałem 150 PLN i gdyby cokolwiek się z nimi stało, dałbym jeszcze raz tyle samo. I kwota 150-200 PLN jest górną granicą którą byłbym skłonny dać za słuchawki. Bo to są tylko słuchawki. A teraz weź pod uwagę jeszcze jeden szkopuł. Kupujesz MW600 których używasz jako zestawu BT do muzyki i rozmów oraz przenośną mp3. Do przenośnej MP3 także dostajesz słuchawki, masz w niej drugą baterię i drugi wyświetlacz. Narzekasz że w pracy często Ci się tłuką wyświetlacze. MW1 także ma wyświetlacz, jak się stłucze jak będziesz odczytywać smski, powiadomienia z kalendarza i tak dalej? Posiadając oddzielny odtwarzacz Mp3 w przypadku jego uszkodzenia / zgubienia strata będzie znacznie mniejsza :)

#32 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts

Posted 13 August 2012 - 12:37

Po co mam nosić w kieszeni dza sprzęty, jak moge jeden? Ale jesli dla Ciebie max za słuchawki to 200zl, to nie ma o czym rozmawiac :) ciekaw jestem, czy słuchałes kiedys muzyki z technicsow, pioneerów, czy akg z wyższej półki. Wtedy na pewno odczulbys różnice. Mw1 sa sprzetem uniwersalnym, funkcjonalnym i nowoczesnym. Taka prawda (dla 'niektórych' niestety)

DENON DJ

#33 OFFLINE   krzysiek21nh

krzysiek21nh

Zdobywca w 3 miejsca w konkursie „Pokaż z bliska atuty SE”

• User
  • 353 posts
    • Time Online: 7d 10h 14m

Posted 13 August 2012 - 22:00

Nie odchodząc od tematu. Recenzja świetna. + dla Ciebie.

Przeczytałem całą waszą rozmowę. I stwierdzam iż Jurij za wszelką cenę chcę pokazać, że ma rację i nie odpuści. a moim skromnym zdaniem owszem słuchawki mogły by kosztować mniej, ale dla kogoś kto nie szczędzi pieniędzy i lubi takie bajery i przede wszystkim lubi muzykę na poziomie to wyda te pieniądzę. A stwierdzając, że wydał za dużo kasy ( jego sprawa ) najwidoczniej mu zazdrościsz.
Posted Image

#34 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 14 August 2012 - 00:57

View Postkrzysiek21nh, on 13 August 2012 - 22:00, said:

I stwierdzam iż Jurij za wszelką cenę chcę pokazać, że ma rację i nie odpuści.

Po to zostały stworzone fora dyskusyjne aby wymieniać między sobą opinie, poglądy i argumenty ;)

a moim skromnym zdaniem owszem słuchawki mogły by kosztować mniej, ale dla kogoś kto nie szczędzi pieniędzy i lubi takie bajery i przede wszystkim lubi muzykę na poziomie to wyda te pieniądze.

Sugerujesz, że zestaw słuchawkowy Smart Wireless Headset pro gwarantuje lepszą jakość dźwięku w porównaniu z MW600? Sprawdziłem i tę kwestię. Dajmy na to że słuchawki MH1 bardzo mi się podobają i chce je mieć. Powiedzmy, że grają lepiej, wyglądają fajniej niż HPM-78 i tak dalej. Kupuję sobie zatem zestaw słuchawkowy MW600 nowy za 150 PLN, do tego kupuję słuchawki MH1 za 99PLN:

i posiadam jeszcze lepsze słuchawki, bo mam pilota na kabelku + pilota w zestawie i możliwość zapamiętania do 3 urządzeń :)

A stwierdzając, że wydał za dużo kasy ( jego sprawa ) najwidoczniej mu zazdrościsz.

Piszesz to ze zwykłej polskiej zawiści? Nie mam czego zazdrościć bo mam ładniejsze i bardziej funkcjonalne słuchawki za mniejszą kasę :)  I wszystkim poszukujących świetnych słuchawek mogę szczerze polecić alternatywna opcję, wcale decydowanie się na to co oferuje Sony nie musi być najlepszym wyborem ;) A jeśli ktoś uważa, że produkt z napisem SONY jest lepszy od produktu z napisem Sony Ericsson tylko dlatego że jest 2x droższy i ma znaczek SONY, no to żal mi takiego człowieka. Sony już rozpoczęło windowanie cen, za smartphone z wyższej półki trzeba było zapłacić ok. 1800-2000 PLN, teraz jest to kwota rzędu 3100 PLN. To samo ze słuchawkami. I to nie ma żadnego związku z podwyższeniem kosztów produkcji czy podwyższeniem jakości a tylko i wyłącznie żerowaniem na marce i wyciąganiem kasy od naiwnych klientów. Im więcej ludzi to zrozumie tym lepiej dla ich portfeli ;)

#35 OFFLINE   faflak

faflak

Zwycięzca Drugiego Quizu Forum Sony Ericsson World

• User
  • 707 posts
    • Time Online: 36d 13h 18m

Posted 14 August 2012 - 08:13

super recenzja Duzy + dal Ciebie napracowales sie :), sprzęt też niczego sobie jednak jak dla mnie cena zbyt wielka :( pewnie majac nawet te pieniadze do dyspozycji nie wydal bym na ten zestaw kupil bym tanszy mw600 ale to tylko moje zdanie ;)
  Dla Jurija tez plus - pokazal wiele roznic miedzy dwoma zestawami - dla jednych miej istatnych dla innych bardziej ....;)

Edited by faflak, 14 August 2012 - 08:17.

_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^

#36 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts

Posted 14 August 2012 - 11:45

Jakość przesyłanej muzyki zależy także od urządzenia odbierającego sygnał, w tym wypadku Smart Wireless Headset Pro vs. MW600. Nie słuchałem muzyki z SWHP ( :D ) także się na ten temat nie wypowiem, ale myślę, że jakość jest lepsza.

DENON DJ

#37 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 14 August 2012 - 14:29

View Postmarmal215, on 14 August 2012 - 11:45, said:

Jakość przesyłanej muzyki zależy także od urządzenia odbierającego sygnał, w tym wypadku Smart Wireless Headset Pro vs. MW600. Nie słuchałem muzyki z SWHP ( :D ) także się na ten temat nie wypowiem, ale myślę, że jakość jest lepsza.

O właśnie o takie konkretne argumenty mi chodziło. Teraz nie mam już żadnych wątpliwości, że Smart Wireless Headset pro przewyższa pod każdym względem moje przestarzałe MW600 skoro myślisz że jakość dźwięku jest lepsza :) W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak czym prędzej spalić MW600 na stosie i w podskokach ruszyć do sklepu Sony po nowe słuchawki :) Wszak znaczek SONY + 2x wyższa cena = co najmniej 50% do jakości, samozadowolenia i respektu na dzielnicy :D

#38 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts

Posted 14 August 2012 - 16:10

Buahaha jakie to śmieszne.

Może Ty słyszałeś dźwięk wydobywający się z tych słuchawek. Jeśli tak i twierdzisz, że jest na tym samym poziomie, albo gorszym niż w MW600 - to tak napisz. Ale jeśli tak jak ja nie słyszałeś ich to raczej nie masz prawa oceniać jakości ich dźwięku. Twój ostatni post jest co najmniej bez sensu, w żadnym wypadku nie tyczy się tematu. "Tonący brzytwy się chwyta"....

DENON DJ

#39 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 14 August 2012 - 16:42

A no właśnie śmieszą mnie te Twoje chwytające się brzytwy argumenty:

View Postmarmal215, on 14 August 2012 - 11:45, said:

Nie słuchałem muzyki z SWHP ( :D ) także się na ten temat nie wypowiem, ale myślę, że jakość jest lepsza.

Zamiast obiektywnie spojrzeć prawdzie w oczy lepiej pojechać Jurijowi i snuć swoje farmazony, czyż nie? ;)

#40 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 14 August 2012 - 19:17

powyższy post został zgłoszony zgodnie z regulaminem forum (ciekawe za co teraz dostanę warna :P )

a więc napiszę jeszcze raz to co napisałem poprzednio - jest to recenzja i każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. oczywiście - jeśli tobie szanowny panie Jurij nie odpowiada zakup SWHP - nie musisz go kupować. jednocześnie należy pamiętać też że to właśnie recenzja daje odpowiedź na pytanie "czy kupić ten zestaw czy nie" i jeśli ktoś jest zdecydowany już kupić to takie gadanie po próżności (typu "za tą cenę możesz kupić mw-600 i mp3") wydaje mi się walką z wiatrakami. ergo - nie chcesz - nie kupuj i pozwól samemu zadecydować innym o ewentualnym zakupie tych słuchawek. tak wychwalane przez ciebie mw-600 nie obsługują w pełni androida na stockowych romach więc to jest czynnik zniechęcający do ich zakupu ludzi którzy obecnie mają telefony właśnie z androidem. bo po co komu słuchawki których potencjał można wykorzystać tylko w 1/3? możliwość odczytania sms - moze i dla mnie zbędne, ale komuś MOŻE się przydać,prawda? no i najbardziej rozbrajający mnie argument - cena. prędzej czy później (a obstawiam na zdecydowanie prędzej) zestaw ten stanieje i dojdzie do kwoty około 300 złotych - i wtedy już będzie lepszym wyborem od mw-600 czy to się ci podoba czy nie. przypisywanie do 2 telefonów pozostanie wadą, ale czy aby na pewno taka znaczącą? ja w kieszeni noszę dwa telefony i mi starczy, trzeci do swojego zestawu mam przypisany telefon którego aktualnie używa moja mama a nie chce mi się od nowa przypisywać tylko dwóch telefonów bo i po co?

aha - i jeszcze jedno pytanie do szanownego pana Jurija - skoro SONY jest tak idiotyczne ze mogło sprawić by SWPH współpracował z androidem w 100% to czemu cudowne SE nie mogło tego zrobić z mw-600? Kewl, nie?

Edited by Goomowiec, 14 August 2012 - 19:22.

Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

0 user(s) are reading this topic