Ale o czym Wy ludzie piszecie?
rodzi się pytanie - czy ty wiesz o czym piszesz i jakie wątki zaczynasz? bo widzę tu koniec argumentów a początek flame waru. Skoro już (teoretycznie) kupiłem ten zestaw słuchawkowy to nie muszę kupować dodatkowego odtwarzacza mp3 bo i po co? chcąc kupić słuchawkę bluetooth + dobry odtwarzacz mp3 wydam może mniej ale bałagan w kieszeniach będę miał większy. no i będzie to głupi zakup bo skoro mogę mieć 2 w 1 za odrobinę więcej to lepiej dołożyć parę groszy. zapytam o to samo co Dante - po co w takim razie w telefonach odtwarzacze mp3, aparaty i kolorowe wyświetlacze? telefon ma służyć jak sama nazwa wskazuje do telefonowania - wiec olej wszystko i kup nokię 3310 jeśli silisz się na zwolennika specjalizacji.
Jakie 2 w 1? Tłumaczę Ci przecież jak istocie rozumnej że za 150 PLN kupujesz sobie MW600.
Za 150 PLN otrzymujesz:
- bezprzewodowe słuchawki bluetooth,
- możliwość zaprogramowania do 3 urządzeń,
- radio z RDS,
- słuchawki dokanałowe HPM-78,
- moduł bluetooth z gniazdem 3,5mm audio jack, portem ładowania mini usb, wbudowaną baterią 170 mAh, przyciskami sterowania i wyświetlaczem LCD pokazującym informację kto dzwoni, co jest grane
czyli wszystko co jest potrzebne aby cieszyć się muzyką w domu, trasie czy gdziekolwiek indziej.
Natomiast Sony wprowadziło "następcę tego zestawu" i za 250 PLN więcej otrzymujesz także słuchawki bluetooth, z tą różnicą że:
- możesz zaprogramować 2 urządzenia a nie trzy,
- masz inne słuchawki MW1 zamiast HPM-78,
- inny design zestawu,
- znaczek SONY,
- czytnik kart pamięci i wbudowany odtwarzacz mp3.
Wbudowany odtwarzacz mp3 to sprawa dotycząca firmware zestawu słuchawkowego a kwestia wyświetlania utworów i osoby dzwoniącej na wyświetlaczu to kwestia firmware telefonów Sony. Więc tak naprawdę jedyną zmianą hardware jest dodanie czytnika kart pamięci i innych słuchawek do zestawu (no i inny design). Ja uważam że czytnik kart pamięci nie jest wart tego, aby dopłacać do zestawu 250 PLN bo Smart Wireless Headset Pro nie kosztuje 150 tylko 400 PLN.
W momencie kiedy jestem zadowolony ze swojego zestawu, mogę słuchać MP3, Radia, parować swoje telefony, odbierać połączenia i tak dalej, a odtwarzacz MP3 jak i czytnik kart pamięci mam wbudowany w telefonie, to po kiego grzyba dopłacać te 250 PLN? Teraz kapujecie czy mam Wam to narysować?