Jump to content

Najwięcej na reklamę wydał Orange, najmniej Play

• This topic is locked This topic is locked
66 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 16 August 2012 - 10:05

Jak wynika z danych opublikowanych przez Kantar Media w pierwszej połowie 2012 roku najwięcej na reklamę (z wyłączeniem reklam internetowych) wydał Centertel (Orange). Niższe o ponad 100 mln nakłady na reklamę charakteryzowały PTC (T-Mobile). Z kolei najmniejsze wydatki poczyniły Polkomtel (Plus) i P4 (Play).

Centertel - 432 mln zł
PTC - 313 mln  zł
Polkomtel - 194 mln zł
P4 - 158 mln zł

O 55,7% więcej niż przed rokiem, wydał Centertel, co spowodowane było głównie rebrandingiem TP na Orange oraz Mistrzostwami Europy w piłce nożnej Euro 2012 (Orange był jednym z głównych sponsorów).

O 29,8% mniej niż w tym samym okresie rok temu wydał Polkomtel. Co w głównej mierze może być związane z  oszczędnościami po przejęciu operatora przez Zygmunta Solorza-Żaka.

O 50 milionów więcej wydało PTC - w końcu reklama promocji, które promocjami są chyba tylko z nazwy też kosztuje...

Bardzo regularny jest za to Play, gdyż w pierwszym półroczu 2011 przeznaczył na reklamę praktycznie te sam środki.

Źródło: Kantar Media via TELEPOLIS.PL

#2 OFFLINE   adrian8308

adrian8308
  • User
  • 35 posts
    • Time Online: 1d 4h 27m

Posted 19 August 2012 - 08:25

Każdy kto chcę podpisać nowa umowę z operatorem, najpierw rozpoznaje się ns rynku. Na obecna chwilę Play ma najlepsza ofertę, minutową, żadna się nie daje tyle minut w abonamecie.
Może to jest ich technika, mniej reklam ale za to lepsza oferta, ludzie nie są głupi:)

Wysłane z XPERIA ARC S
Posted Image

#3 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 19 August 2012 - 09:35

View Postadrian8308, on 19 August 2012 - 08:25, said:

Każdy kto chcę podpisać nowa umowę z operatorem, najpierw rozpoznaje się ns rynku. Na obecna chwilę Play ma najlepsza ofertę, minutową, żadna się nie daje tyle minut w abonamecie.
Może to jest ich technika, mniej reklam ale za to lepsza oferta, ludzie nie są głupi:)

Jeśli ktoś chce dobrowolnie podpisać umowę z operatorem bo wierzy że w ten sposób dostanie coś za darmo (minuty, smsy, telefon) to jest wręcz odwrotnie niż piszesz :) Każda dobra księgowa Ci to powie ;)

#4 OFFLINE   neron

neron
  • User
  • 394 posts
    • Time Online: 15d 1h 1m

Posted 19 August 2012 - 09:54

Gdyby Orange wydawało mniej na reklamy które i tak stoją na żenująco kiepskim poziomie w dodatku są kłamliwe(co innego reklama a co innego w salonie :lol: ) to może i dla klienta było by coś więcej :)
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#5 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 19 August 2012 - 10:05

View Postneron, on 19 August 2012 - 09:54, said:

Gdyby Orange wydawało mniej na reklamy które i tak stoją na żenująco kiepskim poziomie w dodatku są kłamliwe(co innego reklama a co innego w salonie :lol: ) to może i dla klienta było by coś więcej :)

Konkrety jakieś by się przydały ;) Ja poza słynną loterią BMW która była faktycznie oszustwem na masową skalę nie kojarzę aby reklamy nie zgadzały się z rzeczywistością... Trzeba przyznać że reklamy Orange są specyficzne, ale niektóre są fajne:

I trafnie reklamując produkt poprawiają humor :slonko:

#6 OFFLINE   adrian8308

adrian8308
  • User
  • 35 posts

Posted 19 August 2012 - 10:09

View PostJurij, on 19 August 2012 - 09:35, said:

Jeśli ktoś chce dobrowolnie podpisać umowę z operatorem bo wierzy że w ten sposób dostanie coś za darmo (minuty, smsy, telefon) to jest wręcz odwrotnie niż piszesz :) Każda dobra księgowa Ci to powie ;)
Nie rozumiem cię kolego? :)
Przed nowa umowa chodzę po wszystkich operatorach, porównuje oferty i wybieram najlepsza. Chyba to oczywiste nikt cię nie zmusza do niczego.

Wysłane z XPERIA ARC S
Posted Image

#7 OFFLINE   neron

neron
  • User
  • 394 posts

Posted 19 August 2012 - 11:18

Konkrety jakieś by się przydały ;)
Przecież to widać w reklamie. Np. przeniesienie numeru do nich w najtańszym abo na rynku za 19pln. do tego "aż" 3 m-ce zniżki na abo i dodatkowo ileś tam minut na rozmowy(już nie pamiętam ile) wszystko pięknie ładnie :)  idziesz do salonu a tam :o ZONK
Abonament zgadza się 19pln. ale bez telefonu(o ilości minut nie wspomnę bo żenada) zniżka też jest ale w ofercie z telefonem :facepalm: minuty też są tyle,że do orange :lotpot: i Twoim zdaniem jak to się powinno nazywać :unsure:  a takich przykładów można mnożyć(co reklama to to samo)
Widziałeś w Play takie myki w reklamach(pomijając Twoje sztandarowe 4G :) )  ale w tych oszustwach(niedomówieniach) w reklamach Orange nie jest osamotniona. O T-Mobile nie wspomnę a Plus to tragedia. I nie wiem,czy Plus nie bardziej oszukuje ludzi z LTE niż Play z 4G ;)
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#8 OFFLINE   Erin

Erin

Autor najlepszego postu 2012 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 393 posts
    • Time Online: 79d 4h 15m

Posted 19 August 2012 - 12:44

Zastanów się chłopie nad sobą :/
5 razy pomyśl zanim naciśniesz guzik "napisz"

(mam tu na myśli to co napisałeś o Plus)

#9 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 19 August 2012 - 12:55

View Postadrian8308, on 19 August 2012 - 10:09, said:

Nie rozumiem cię kolego? :)
Przed nowa umowa chodzę po wszystkich operatorach, porównuje oferty i wybieram najlepsza.

Ja nie twierdzę że nie porównujesz, ale po prostu chęć podpisania umowy z nadzieją że się coś dostanie jest zwykłą naiwnością / łamane przez / głupotą :)

View Postneron, on 19 August 2012 - 11:18, said:

Przecież to widać w reklamie. Np. przeniesienie numeru do nich w najtańszym abo na rynku za 19pln. do tego "aż" 3 m-ce zniżki na abo i dodatkowo ileś tam minut na rozmowy(już nie pamiętam ile) wszystko pięknie ładnie :)  idziesz do salonu a tam :o ZONK
Abonament zgadza się 19pln. ale bez telefonu(o ilości minut nie wspomnę bo żenada) zniżka też jest ale w ofercie z telefonem :facepalm: minuty też są tyle,że do orange :lotpot: i Twoim zdaniem jak to się powinno nazywać :unsure:  a takich przykładów można mnożyć(co reklama to to samo)
Widziałeś w Play takie myki w reklamach(pomijając Twoje sztandarowe 4G :) )  ale w tych oszustwach(niedomówieniach) w reklamach Orange nie jest osamotniona. O T-Mobile nie wspomnę a Plus to tragedia. I nie wiem,czy Plus nie bardziej oszukuje ludzi z LTE niż Play z 4G ;)

Oj tak, hejtować to każdy potrafi w tym kraju ;) Nikt Ci nie każe przenosić numeru do bzdurnego mixa czy nieopłacalnego abonamentu. Orange ma świetnie rozwiniętą ofertę taryf "na kartę" i jak podliczysz wszystkie możliwe bonusy, zyski itd. oraz zobaczysz ile kasy nie będziesz musiał płacić regularnie operatorowi pod przymusem podpisanego cyrografu to odczujesz ulgę i zadowolenie ;)

#10 OFFLINE   adrian8308

adrian8308
  • User
  • 35 posts

Posted 19 August 2012 - 13:08

View PostJurij, on 19 August 2012 - 12:55, said:

Ja nie twierdzę że nie porównujesz, ale po prostu chęć podpisania umowy z nadzieją że się coś dostanie jest zwykłą naiwnością / łamane przez / głupotą :)
Widać że nie możemy się zrozumieć;) przecież tak czy inaczej z kimś musisz podpisać umowę. Chyba że chcesz mieć tel. Na doladowania. Wybierasz ta najlepszą i po sprawie. Chyba czytasz to co podpisujesz?! W umowie jest wszystko napisane, co dostajesz w ramach abonamentu. Jak ktoś liczy na coś więcej to jest brzydko mówiąc głupi, wydawało mi się to oczywiste:)

Wysłane z XPERIA ARC S
Posted Image

#11 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 19 August 2012 - 13:24

Adrian jesteś tu od niedawna, więc Ci wyjaśnię :) Jurij uważa za słuszne jedynie wzięcie telefonu na kartę, które jest według jego opinii najkorzystniejsze. Stąd kwestie abonamentów są przez niego tak a nie inaczej kwitowane :)

Co do nakładów na reklamę. To z tego co słyszymy i widzimy dookoła wydaje się, że taki właśnie rozkład kosztów ma miejsce. Kiedyś "szalał" Plus z kabaretowymi wstawkami, teraz rządzą dziwolągi od Orange i Podwójny kit od T-Mobile.

#12 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 19 August 2012 - 13:47

View Postadrian8308, on 19 August 2012 - 13:08, said:

Widać że nie możemy się zrozumieć;) przecież tak czy inaczej z kimś musisz podpisać umowę.

I to najlepszy dowód, że warto wydawać ciężkie miliony na reklamę, bo ludzie zapamiętują takie hasła, powtarzają jak mantrę i dają się doić :) Otóż nie. Niczego nie muszę. Ani razu w życiu nie podpisałem żadnej umowy i nie podpiszę. A telefon w Idei mam od ponad 10 lat. Gdybym potulnie bulił co miesiąc 50 PLN i zadowalał się tylko tym, co mi oferuje operator za złotówkę, miałbym 5 badziewnych modeli i zerowe pojęcie o rynku GSM. Dzięki temu że nie dałem się omamić reklamom,  mam jedną z najkorzystniejszych taryf, nie muszę często doładowywać aby cieszyć się niskimi stawkami połączeń, smsów itd. a oprócz tego mogę sobie używać takich telefonów jakie tylko chcę :)

View PostMikołaj, on 19 August 2012 - 13:24, said:

Adrian jesteś tu od niedawna, więc Ci wyjaśnię :) Jurij uważa za słuszne jedynie wzięcie telefonu na kartę, które jest według jego opinii najkorzystniejsze. Stąd kwestie abonamentów są przez niego tak a nie inaczej kwitowane :)

To nie jest tylko moje zdanie, a każdego trzeźwo myślącego i potrafiącego kalkulować człowieka, dobrej księgowej itd. A że moje zdanie jest słusznym zdaniem to tylko szczęśliwy zbieg okoliczności :slonko:

View PostMikołaj, on 19 August 2012 - 13:24, said:

Co do nakładów na reklamę. To z tego co słyszymy i widzimy dookoła wydaje się, że taki właśnie rozkład kosztów ma miejsce. Kiedyś "szalał" Plus z kabaretowymi wstawkami, teraz rządzą dziwolągi od Orange i Podwójny kit od T-Mobile.

No ja jakoś ilekroć nie włączę telewizora to słyszę tylko "OOO Plaaażaaa! Plaaażaaa! Wooodaaa! Słonaaa! Słonaaa!" więc co do prawdziwości wydatków sieci Play nie jestem przekonany :unsure:

#13 OFFLINE   adrian8308

adrian8308
  • User
  • 35 posts

Posted 19 August 2012 - 14:39

View PostJurij, on 19 August 2012 - 13:47, said:

I to najlepszy dowód, że warto wydawać ciężkie miliony na reklamę, bo ludzie zapamiętują takie hasła, powtarzają jak mantrę i dają się doić :) Otóż nie. Niczego nie muszę. Ani razu w życiu nie podpisałem żadnej umowy i nie podpiszę. A telefon w Idei mam od ponad 10 lat. Gdybym potulnie bulił co miesiąc 50 PLN i zadowalał się tylko tym, co mi oferuje operator za złotówkę, miałbym 5 badziewnych modeli i zerowe pojęcie o rynku GSM. Dzięki temu że nie dałem się omamić reklamom,  mam jedną z najkorzystniejszych taryf, nie muszę często doładowywać aby cieszyć się niskimi stawkami połączeń, smsów itd. a oprócz tego mogę sobie używać takich telefonów jakie tylko chcę :)

To nie jest tylko moje zdanie, a każdego trzeźwo myślącego i potrafiącego kalkulować człowieka, dobrej księgowej itd. A że moje zdanie jest słusznym zdaniem to tylko szczęśliwy zbieg okoliczności :slonko:

Kolego cytujesz połowę mojego posta, wyraźnie napisałem że możesz wybrać formę doladowan. Nie bardzo rozumiem twoja niechęć do abonamentów. Wydaje mi się że nie bardzo jesteś obeznany na rynku.
Przedstawie ci moja oofertę jak mam w Play:
59zl = 650 minut = jedną minuta to.  9gr do wszystkich bez wyjątku plus na stacjonarne a po sieci dzwonię za free. Wątpię żebyś miał taniej niz ja mając tel na doladowania.
płace 59zl i wszystko mam do wykorzystania nikt mi nic nie zabiera, do tego dostaje tel w dobrej cenie. Poza tym też mogę sobie używać tel jakiego tylko będę chciał. Raczej twoje trzezwe myślenie jakoś do mnie nie przemawia:)
Jeszcze chciałem tylko powiedzieć że ją mam tak jak napisałeś 5 badziewnych tel a ty za to nie masz żadnego:)

Wysłane z XPERIA ARC SA jeszcze zapomniałem dodać że klieta który ma tel na doladowania nie traktują jakoś wyśmienicie. Pamiętam sytuację gdzie Plus zmieniał jakieś oprogramowanie u siebie, większość tych co ladowali tel kartami mieli zaj.. Problemy. Zaladowalem. Za jakąś kwotę i nic mi się doszło, nie mogłem wykonywać połączeń co jakiś czas gubil sieć, na koniec skasowali mi konto. Myślałem że mnie szlag trafi, a w bok rozkładali rece. Później wszystko wyrównali ale swoje się przeżyłem. Żona miała na abonament, nie miała najmniejszego problemu.

Wysłane z XPERIA ARC S

Jurij: ort.

Edited by Jurij, 19 August 2012 - 15:38.

Posted Image

#14 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 19 August 2012 - 14:54

View Postadrian8308, on 19 August 2012 - 14:25, said:

Kolego cytujesz połowę mojego posta, wyraźnie napisałem że możesz wybrać formę doladowan.

Cytowanie całego posta nie miałoby sensu w przypadku kiedy odnosiłem się jedynie do fragmentu Twojej wypowiedzi ;)

Nie bardzo rozumiem twoja niechęć do abonamentów. Wydaje mi się że nie bardzo jesteś obeznany na rynku.

No ba, zawsze powtarzam że nie znam się na telefonach i nie interesuję się nimi  :szczerbol:

Przedstawie ci moja oofertę jak mam w Play:
59zl = 650 minut = jedną minuta to.  9gr do wszystkich bez wyjątku plus na stacjonarne a po sieci dzwonię za free. Wątpię żebyś miał taniej niz ja mając tel na doladowania.
płace 59zl i wszystko mam do wykorzystania nikt mi nic nie zabiera, do tego dostaje tel w dobrej cenie. Poza tym też mogę sobie używać tel jakiego tylko będę chciał. Raczej twoje trzezwe myślenie jakoś do mnie nie przemawia:)

No niestety nie mam czego Ci zazdrościć :) Po ostatnim wprowadzeniu dwuletniej ważności konta w Orange doładowuję sobie tyle ile potrzebuję. Przy rozumnym korzystaniu z telefonu 50-ka wystarczy nawet na rok, dla osoby często dzwoniącej powiedzmy na kwartał. Za 50 zł dostaję 2,50 do skarbonki + ewentualną premię w programie 30% masz za staż. Na wstępie mogę sobie aktywować darmowy numer w sieci i dostaję do niego 1200 darmowych minut. Włączam sobie wszystkie możliwe usługi i np. dzięki promocji UFOmesy wysyłam 5 sms'ów i kolejne 5 mam za darmo. Więc za 10 smsów do wszystkich sieci płacę złotówkę. SMS-y w sieci mogę mieć za grosz. Z resztą nie muszę w ogóle płacić, bo po zalogowaniu się na Orange dostaję darmowe smsy na cały świat i przy wyświetlaniu wyglądają jakby wysłane z mojego telefonu. Darmowe MMS-y też dostaję. Oprócz tego włączam sobie taką fajną opcję, że po 2 minutowej rozmowie dostaję 6 minut za darmo. I tak do 45 darmowych minut dziennie. Czyli płacąc 58 groszy za 2 minuty rozmowy otrzymuję 8 minut gadania. Prosty rachunek: 58 dzielone przez 8 wychodzi  0,0725 grosza za minutę :) Przy doładowaniu za stówę (raz na pół roku chociażby) jest jeszcze lepiej bo dostajesz 9 darmowych minut. Więc za 58 groszy otrzymujesz 11 minut czyli wychodzi 0,0527 grosza za minutę. Z resztą tych opcji obniżających rozmowy jest cała masa + bonusy na urodziny, imieniny, promocje doładowań i tak dalej - wystarczy przejrzeć ze spokojem ofertę i zastanowić się nad tym co bardziej korzystne ;) . Ze wszystkiego korzystam wtedy kiedy potrzebuję a nie bo operator wymusza na mnie zapłatę daniny 59 PLN miesięcznie. W każdej chwili mogę sobie także przenieść numer do innej taryfy / sieci za darmo jeśli jakaś korzystniejsza wejdzie na rynek i nie muszę odliczać dni do końca umowy. I oczywiście kupuję sobie dowolny telefon taki jaki mi się podoba i jaki jest mi potrzebny, a nie taki jaki mi może zaoferować operator żebym później mógł go spłacać :)

Jeszcze chciałem tylko powiedzieć że ją mam tak jak napisałeś 5 badziewnych tel a ty za to nie masz żadnego:)

No teraz to pojechałeś po bandzie z tym argumentem :szczerbol: Dodam go sobie do ulubionych :slonko:

#15 OFFLINE   faflak

faflak

Zwycięzca Drugiego Quizu Forum Sony Ericsson World

• User
  • 707 posts
    • Time Online: 36d 13h 18m

Posted 19 August 2012 - 14:56

cala masa kasy poszla na te reklamy ... a mogli za te pieniadze wprowadzic cos nowego na rynek - czego nie trzeba reklamowac ...cos jak krem Nivea :)
kolego adrian8308 nie zgodze sie ze abonamen jest lepszy niz karta ... placisz co miesiac -policz jeszcze ze wydajesz na przelewy a doladowanie konta kupisz na allegro np 30pln za 27 pln zobacz ile oszczednosci... osobiscie mam telefony w plusie i net w orange oczywisczie wszysyko na karte - nie mix laduje kiedy chce ma 29gr za minute 29gr za cale polaczenie w plusie a karte do netu kupuje bodajrze za 30-36pln z limitem 6gb konto wazne rok wiec powiedz mi gdzie w abonamencie dostane cos takiego ? czyli net kosztuje mnie 10pln miesiecznie ....kiedys owszem za idei mialem przez 6-8 lat abonament ale to byly inne czasy teraz oplaca sie kupic smigany telefon i liczyc pln ktore sie zaoszczedzi na placeniu abonamentu
Pewnie dalej byl bym w orange ale wiekszosc moich znajomych ,rodzina ma plusa nieliczni maja play ale nikt do nich nie dzwoni bo drogo ;)
_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^

#16 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 19 August 2012 - 17:13

Znów jest wesoło :)

Dla mnie sprawa jest jasna. Dzwonisz mało, niewiele, sporadycznie - wybierasz kartę. Siedzisz przez parę godzin dziennie na telefonie, intensywnie korzystasz z Internetu itp. i płacisz wysokie rachunki bierzesz abonament. Nie znam żadnego poważnego człowieka, który prowadzi firmę, czy chociażby jest jej przedstawicielem, który miałby telefon na kartę... Niewiele dzwoniącym osobom, polecam tylko ją :)

Według mnie można z jednej strony uznać za totalny bezsens 50 zł abonament z 120-200 minutami, jak i z drugiej wydzwaniać po parę godzin dziennie i co chwila doładowywać telefon...

#17 OFFLINE   faflak

faflak

Zwycięzca Drugiego Quizu Forum Sony Ericsson World

• User
  • 707 posts
    • Time Online: 36d 13h 18m

Posted 19 August 2012 - 17:36

firmom poprostu to sie oplaca placic abonament  :) zreszta taki przedsiebiorca idac do salonu bierze kilk albo kilkanascie telefonow i to zwyke nie byle jakich a potem wrzuca to w koszty uzyskania przychodu .Wcale telefon na karte nie jest dla ludzi malo dzwoniacych np. majac najwiecej znajomych i rodziny w plusie wystaczy mic wlaczone 29gr za cala rozmowe i pakiet na sms pakiet na neta i 30pln wystarcza zupelnie na caly miesiac nawet potrafi zostac ...;) a sprawdzajac licznik polaczen w telefonie mozna sie zdiwic :)
_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^

#18 OFFLINE   krzysiek21nh

krzysiek21nh

Zdobywca w 3 miejsca w konkursie „Pokaż z bliska atuty SE”

• User
  • 353 posts
    • Time Online: 7d 10h 14m

Posted 19 August 2012 - 20:02

Jurij zapomniałeś dodać, że doładowywując konto w taryfie Orange Go kwotą 100zł, dostajesz 10zł na konto głowne. 30% ze 100zł na konto promocyjne(jeśli od ostatniego doładowania nie minęło 25dni). Dzięki tej kwocie dostajesz smsy po groszu do sieci bez żadnych pakietów. Mając włączoną ofertę UFOmesy piszesz naprzemiennie 5smsów za darmo, aż do limitu jednego dnia. Majac włączona opcja skarbonka dostajesz 5zł. A karta starcza zależy komu średnio 3, 4 miesiące.

Play przyciąga moim zdaniem tylko telefonami i niczym więcej. Bo z Play owszem taniej dzwonisz, ale do Play to szkoda gadać :smiley_egyptian:

Edited by krzysiek21nh, 19 August 2012 - 20:03.

Posted Image

#19 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 20 August 2012 - 18:31

Z tego co mi się wydaje temat był na temat wydatków na reklamy, a nie na temat Abonament vs. Mix vs. Pre-paid.
To, że najwięcej na reklamy daje Orange widać. To, że Play ma najmniej reklam też widać. Jakoś mnie specjalnie żadna reklama nie urzeka, chociaż te Plusa sprzed kilku miesięcy były fajne ;) A teraz jakieś Hot-dogi z T-mobile....

View PostMikołaj, on 19 August 2012 - 17:13, said:

Znów jest wesoło :)

Dla mnie sprawa jest jasna. Dzwonisz mało, niewiele, sporadycznie - wybierasz kartę. Siedzisz przez parę godzin dziennie na telefonie, intensywnie korzystasz z Internetu itp. i płacisz wysokie rachunki bierzesz abonament. Nie znam żadnego poważnego człowieka, który prowadzi firmę, czy chociażby jest jej przedstawicielem, który miałby telefon na kartę... Niewiele dzwoniącym osobom, polecam tylko ją :)

Według mnie można z jednej strony uznać za totalny bezsens 50 zł abonament z 120-200 minutami, jak i z drugiej wydzwaniać po parę godzin dziennie i co chwila doładowywać telefon...

Z tym się całkowicie zgodzę. Jeśli ktoś rozmawia np. godzinę dziennie (są tacy co i 4-5h dziennie dzwonią) to abonament jest jedyną sensowną opcją. Płacisz np 80/mies, ale masz nieograniczone rozmowy i smsy + telefon (który zawsze można sprzedać i kupić jakiś na wolnym rynku). Przy taryfie na kartę 2000 minut miesięcznie w ogóle się nie kalkuluje :)

DENON DJ

#20 OFFLINE   neron

neron
  • User
  • 394 posts

Posted 20 August 2012 - 20:10

To nie jest wina Play nie wiem,czy zauważyłeś? Play nie robi takich różnic jak inni tylko jest jedna stawka do wszystkich. To,że płacisz więcej do Play to Twój problem. Masz 3 wyjścia:1. Nie dzwonić do osób z Play.2. Płacić i nie marudzić.3. Zmienić operatora na Play.Proste nie? a Ty masz zaraz milin problemów ja takich nie mam bo jestem w Play mam takie warunki,że Ty tylko możesz o takich pomarzyć i nic więcej.</p>

Edited by neron, 20 August 2012 - 20:11.

0 user(s) are reading this topic