I tak, piszesz że jest najlepszy jest w swojej kategorii mimo starości, nie chce mi się szukać tych postów bo jest tego ogrom.
Zgadza się. Bo W900i jest to doskonały telefon, który w roku swojej premiery i latach późniejszych był niedościgniony pod względem parametrów (w zasadzie do premiery platformy A2) i ma w sobie to "coś" czego nie mają inne telefony. A jeśli coś jest dobre, to trzeba to chwalić. Jeśli coś jest złe - trzeba o tym głośno powiedzieć. Ja staram się wybierać dla siebie rzeczy które najbardziej mi się podobają i spełniają wszelkie moje wymagania. Dlatego rzadko kiedy kupię coś, z czego jestem niezadowolony. Ale czasami zdarza się. W 2008 roku kupiłem C702 który miał mnóstwo zalet, ale też i mnóstwo wad. Pisałem głośno o wadach? Owszem. Więc o co chodzi? To nie ja kupowałem Zylo i rozpisywałem się jaki to jest znakomity, mimo iż wszyscy wiedzieli że po miesiącu zamieniał się w mało gustowny przycisk do papieru
Pokazać ci jeszcze zdjęcia z Live?
Załóż temat w dziale Live with Walkman i chwal się... Nie widzę przeciwwskazań
Ale na pewno czasem 5MPix zrobi lepsze od twoich 2MPix mimo wszystko.
No wiesz ja Arc S kupiłem za 650zł nówkę, co to zrobi dobre zdjęcie
I co w związku z tym? Chcesz powiedzieć, że im droższy telefon tym zrobi lepsze zdjęcia? Taki np. iPhone 5 kosztuje najwięcej ze zwykłych komórek a robi fotki przebarwione na fuksję. Więc ta teoria ma się nijak do rzeczywistości. A czy 5MPx aparat zrobi lepsze zdjęcia niż 2MPx?
Też się z tym nie zgodzę. Jakość zdjęcia zależy od wielu czynników:
- umiejętności fotografa,
- doboru parametru,
-
oświetlenia!,
- jakości sprzętu,
- optyki,
- matrycy
I tak dalej... Fakt, czasem się zdarzy, że kobieta wygra wyścig rajdowy z facetami czy też turniej bilardowy lub pokona faceta na rękę. Ale to są wyjątki, nie można powiedzieć że zawsze i wszędzie aparat 5MPx zrobi lepsze zdjęcie niż 5 MPx. Mam całą masę zimowych zdjęć z Brześcia, gdzie było pochmurno i warunki nie sprzyjały fotografii. I powiem Ci, że o wiele bardziej podobają mi się fotki zrobione W900i w rozdziałce 2MPx niż nowszym C905 w rozdziałce 8MPx.
Cerkiew w Twierdzy Brzeskiej:
W900i:
DSC00544.JPG 75.11K
7 downloads
C905:
DSC01999.JPG 62.75K
7 downloads
Centrum Brześcia:
C905:
DSC02008.JPG 127.9K
8 downloads
W900i:
DSC00585.JPG 120.07K
6 downloads
DSC00576.JPG 145.58K
6 downloads
No i niestety, więcej fotek za pomocą C905 nie robiłem, skupiłem się na W900. Bo wolę mieć na co popatrzeć później w mniejszej rozdzielczości, niż gigabajty nieudanych fotek, z którymi nie wiadomo co robić.
Dla niewtajemniczonych - W900: rok produkcji 2005, 2MPx, autofocus, przeznaczenie - Walkman. C905: rok produkcji 2008, 8,1MPx, autofocus, Exmor R, przeznaczenie - fotografia.
Tyle w temacie. Więcej w niedalekiej przyszłości w oddzielnym temacie i stosownym dziale