Flashtool - wgrywanie oprogramowania
Started by dante, Dec 27 2011 15:23
flashtool firmware wgrywanie oprogramowania flash
89 replies to this topic
#81 OFFLINE
Posted 16 August 2013 - 14:10
Witam! Mój problem polega na tym że posiadam sony xperia neo mt15 z aktualizacją do 4.0.4 i chciałbym wrócić do 2.3.4 najlepiej z końcówką 042 ale nigdzie nie moge znaleźć takiego roma.Czy może ktoś pomóc ? dziękuję
#82 OFFLINE
Posted 17 August 2013 - 10:02
WALKMAN®
#83 OFFLINE
Posted 09 September 2013 - 12:44
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum leczy miałem już do czyniania pare razy z androidem i innymi telefonami marki sony. Powoli kończą mi sie pomysły co może być przyczyną że telefon tak mnie nie lubi i nie chce sie dać sflashować. posiadam Xperie U z brandem od play, android 4.0.4, robiąc wszystko po kolei wg poradnika z pierwszej strony flashtool ciągle krzyczy, ze nie ma sterowników. Instalowałem gordony oraz wszystkie (za którymś razem) z folderu flashtoola. Co ciekawe na innym komputerze sterowniki widzi lecz gdy dochodzi do "odczyt/zapis" zawiesza sie komputer a telefon wychodzi z trybu aktualizacji i poprostu ładuje sie przez kabelek. Czy ktoś ma jakieś pomysły co mogło sie stać? żadnych innych programów do telefonu ani sterowników nie mam prócz tego flashtoola i gordon gates'ów. Pozdrawiam!
#84 OFFLINE
Posted 09 September 2013 - 16:24
Usuń te sterowniki co masz, zrestartuj komputer i zainstaluj sterowniki w wersji 3.0. Po instalacji dobrze jest zrestartować komputer. Potem upewnij się, czy programy Sony nie są uruchomione w trayu, one lubią blokować flashowanie innymi programami. Wyłącz je. Potem próbuj flashować flashtoolem. Sprawdź też czy w menadżerze urządzeń telefon jest wykrywany jako flash device.
#85 OFFLINE
Posted 09 September 2013 - 16:45
Czasem rozwiązanie problemu bywa prozaiczne.
Próbowałeś na innym kablu ?

#86 OFFLINE
Posted 13 September 2013 - 18:26
witam po długiej walce udało się w końcu! gdy zainstalowałem pc companion ruszyło bez oporu. nie wiem dlaczego nie chciał zaskoczyć z gordonów ale najważniejsze że pozbyłem się tego brandowanego playa
dzięki za podpowiedzi i powodzenia innym użytkownikom 
not found: Usunąłem zdublowany post.

not found: Usunąłem zdublowany post.
Edited by not found, 14 September 2013 - 10:41.
#87 OFFLINE
Posted 01 March 2015 - 22:32

Co teraz z tym zrobić, bo soft prawię sie wgrał po czym wyskoczył błąd :/ POMOCY

dante: Zmodyfikowałem twój post, gdyż fotki możesz ładować bezpośrednio do posta.
Edited by dante, 03 March 2015 - 10:44.
#88 OFFLINE
Posted 03 March 2015 - 10:44
Skąd brałeś oprogramowanie do flashowania telefonu? Bo tu zapewne jest "pies pogrzebany"

#89 OFFLINE
Posted 05 December 2016 - 16:50
nie wiem czy mi ktoś pomoże ale mam taki problem ze flashtool za nic nie widzi romów/kernelów poprostu nie widzi nic (najnowsza wersja)
#90 OFFLINE
Posted 06 December 2016 - 20:01
Starsza wersja? Ja tak miałem i na starszej działało.
WALKMAN®
Also tagged with one or more of these keywords: Tutorial, flashtool, firmware, wgrywanie oprogramowania, flash
Tutorial
Fun Zone →
Free Area →
Jak nie kupować przez internetStarted by Goomowiec, 03 Nov 2016 |
|
![]() |
||
Tutorial
Google Android →
Modyfikacje →
Xposed →
Xposed Installer - Moduły Xposed (temat ogólny)Started by dante, 27 Jul 2016 ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Sony & Sony Ericsson Phones →
K-Series →
K750i | D750i →
[Rozwiązany] Jak zdjąć simloka? - telefon nie włącza się po wgraniu patchaStarted by webmajsterek, 05 Jan 2015 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Sony & Sony Ericsson Phones →
GreenHeart Series →
Elm →
[Rozwiązany] Flashowanie i simlockStarted by depechepl, 19 Oct 2014 ![]() |
|
![]() |
|
SONY →
PlayStation →
Playstation 4 →
PlayStation 4 - Aktualizacja firmware 1.60 + PULSE Wireless Stereo HeadsetStarted by dante, 04 Feb 2014 ![]() |
|
![]() |