Ja z kolei stawiam na funkcjonalność i wygląd. Dlatego póki co ograniczam się do trzech środkowych pulpitów, dwa boczne są całkowicie puste. Na razie. Być może zapełnią się ulubionymi grami czy aplikacjami... Na razie nie widzę potrzeby ich użytkowania. A więc... Bierzemy telefon do ręki i pierwsze co widzimy po odblokowaniu to:
1. Centrum dowodzenia.
screenshot_2013-01-05_0347_1.JPG 62.27K
13 downloads
Tutaj mogę sobie sprawdzić godzinę, włączyć wi-fi, bluetooth, tryb samolotowy, głośność, gps, zarządzać siecią komórkową, pamięcią, jasnością ekranu. Wszystko w zależności od tego gdzie jestem i co będę chciał robić dalej.
2. Centrum łączności ze światem.
Z centrum dowodzenia mogę przejść w lewo do centrum łączności ze światem.
screenshot_2013-01-05_0347.JPG 62.77K
11 downloads
Po włączeniu internetu po wi-fi lub sieci komórkowej najpierw aktualizuje się widget pogodowy. U góry szybkie wyszukiwanie tekstowe / głosowe, poniżej dwie przeglądarki do wyboru (firmowa i Firefox), cała gama komunikatorów: G-Talk, GG, Skype no i oczywiście Google Play.
3. Centrum rozrywki.
Mogę też z centrum dowodzenia przejść sobie do strefy rozrywki. A tam same atrakcje
screenshot_2013-01-05_0347_2.JPG 69K
11 downloads
Widget multimedialny z szybkim dostępem do Walkmana, zdjęć, filmów oraz piosenek. Poniżej filmy i teledyski na youtube, radio z RDS, MX Player do filmów i seriali oraz możliwość udostępniania multimediów przez wi-fi. Na dole naturalnie track id.
4. Menu główne.
No i Menu główne. Szczerze mówiąc nie miałem jeszcze czasu zrobić porządku na wszystkich ekranach, ale pierwsze co zrobiłem to ekran główny menu ustawiłem na wzór rozkładu klasycznych Sony Ericssonów. Z paroma różnicami (bo mamy 16 ikonek, a nie 12).
screenshot_2013-01-05_0348.JPG 65.8K
10 downloads
1. Pierwszy rządek: Google Play (zamiast Play Now), przeglądarki internetowe, Office Suite.
2. Drugi rządek: Aparat, Aparat 3D, Wiadomości, Galeria
3. Trzeci rządek: Total Commander (jako menadżer plików), Kontakty, Telefon, Skype (jako Rozmowy Wideo)
4. Czwarty rządek: Radio, Walkman, Kalendarz (Organizer), Ustawienia.
Docelowo na drugim ekranie menu głównego będą najbardziej przydatne gry i aplikacje i tyle