Jump to content


soft do m1


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   zylka

zylka
  • User
  • 183 posts
    • Time Online: 27d 19h 24m
  • Kraj::
  • Operator: T-Mobile

Posted 10 June 2021 - 21:46

Witam mam do zrobienia mkę, wyłącza sie po animacji xperia przy odpalaniu.
Jakim programem zczytać jaka jest wersja softa, skąd zassać i czym wgrać nowy?

#2 OFFLINE   osa355

Posted 11 June 2021 - 11:00

Flashtool wszystko za ciebie zrobi

#3 OFFLINE   zylka

zylka
  • Autor tematu
  • User
  • 183 posts
    • Time Online: 27d 19h 24m
  • Kraj::
  • Operator: T-Mobile

Posted 13 June 2021 - 15:52

Prawie wszystko zrobił, moduł do pobierania softów nie zadziałał ale to nic, bo można ręcznie. Jednak pomógł ustalić że to xperia XA bo myślałem z początku że M5.
I operacja niby się udała, soft zaktualizowany na deko nowsza wersja jednak nie rozwiązało to problemu, dalej chwile po włączeniu po logu sony na początku animacji xperia wyłącza sie. Jakieś sugestie co może być nie tak?

#4 OFFLINE   osa355

Posted 14 June 2021 - 10:38

Akumulator w nim na pewno jest dobry??

#5 OFFLINE   zylka

zylka
  • Autor tematu
  • User
  • 183 posts
    • Time Online: 27d 19h 24m
  • Kraj::
  • Operator: T-Mobile

Posted 15 June 2021 - 11:41

Wydaje się być dobry 99-100% naładowania, próby uruchamiania nie wiele zbijają, pod ładowarka też nie idzie.

#6 OFFLINE   osa355

Posted 17 June 2021 - 16:59

Może uszkodzenie hardware czyli może SOC się przegrzewa lub ma zimne luty gdzieś.

#7 OFFLINE   dante

dante

    Master Boss

  • Administrator
  • 3,640 posts
    • Time Online: 149d 12h 31m

Posted 23 June 2021 - 08:09

Problem może leżeć w części bootowania systemu. Nie zawsze wgranie nowego oprogramowania rozwiązuje sprawę.




0 user(s) are reading this topic