Jump to content


[Simlock] Wszystkie kłódki zamknięte i wyświetlają się same zera


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Super Moderator
  • 2391 posts
    • Time Online: 99d 5h 30m

Posted 18 May 2017 - 09:20

Cześć :D Kolejny problem z P1i. Telefon jest bez simlocka a po wejściu w menu serwisowe i sprawdzeniu blokad pokazuje wszystkie kłódki zamknięte i zero pozostałych prób odblokowania, takiego czegoś jeszcze nie miałem. Kartę sim czyta, można wpisać PIN. Telefon co prawda włącza się prawie do końca paska ładowania ale potem staje i tyle. Wgrywałem GDFS ale nie pomogło. Jakieś pomysły?
WALKMAN®

#2 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 904 posts
    • Time Online: 45d 4h 4m

Posted 18 May 2017 - 09:37

To są chyba tzw. 4 locki i z reguły pojawiają się po nieudanej próbie zdjecia simlocka,ja tak miałem w K320i ale mi akurat żadna karta nie działaja,i jest o tyle dobrze że SE tool tworzy od razu jakiś skrypt i w razie problemów wgrywa się go. A co do twojego P1i to proponowałbym wykupić dostęp w Omniusie (około 30 zł za dobę) i tam coś próbować podziałać

#3 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2391 posts
    • Time Online: 99d 5h 30m

Posted 19 May 2017 - 09:56

Włożyłem mu kartę testową i to samo, wszystkie kłódki zamknięte i nie odpala po wpisaniu kodu. A znajomy ma sporo roboty i w poniedziałek mógłby dopiero zerknąć co i jak :P
WALKMAN®

#4 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 904 posts
    • Time Online: 45d 4h 4m

Posted 19 May 2017 - 11:02

Aha, to przynajmniej masz dobrze że masz znajomego w serwisie GSM, ogólnie dziwny przypadek mi na szczęście w dwóch P1i i dwóch P990i tak się nie trafiło, ale być może wystarczy tylko jakimś skryptem to naprawić w SE tool, tak jak w moim przypadku w K320i

#5 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2391 posts
    • Time Online: 99d 5h 30m

Posted 26 May 2017 - 20:04

Znajomy podłączył pod boxa ale mówi, że nie mógł go ruszyć... Jack79, zgadamy się kiedy wysyłam go do Ciebie, albo podjadę do Łodzi, nie mam tak daleko :D
WALKMAN®

#6 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 904 posts
    • Time Online: 45d 4h 4m

Posted 26 May 2017 - 21:50

Jak dla mnie to najlepsza byłaby opcja z wysyłką to głownie ze względu na ciągły system pracy (7 dni  i potem dwa dni wolne)+ inne obowiązki. A tak jakbyś jeszcze wysłał inpostem to byłoby idealnie odebrałbym na spokojnie w najlepszym dla siebie terminie (w zależności jak wypadłaby zmiana) od razu sprawdziłbym go i jak najszybciej odesłał ;)

#7 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2391 posts
    • Time Online: 99d 5h 30m

Posted 28 May 2017 - 20:04

Świetnie :D Chodzi Ci o paczkomat?
WALKMAN®

#8 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 904 posts
    • Time Online: 45d 4h 4m

Posted 28 May 2017 - 20:44

Dokładnie, o ile masz taką możliwość ;)

#9 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2391 posts
    • Time Online: 99d 5h 30m

Posted 29 May 2017 - 20:38

Tak, mam :D Mam też kolegę z Łodzi, studiuje w Wawie, może chciałby podrzucić Ci P1i. Ale wysyłka chyba jednak wygodniejsza. Dawaj na pw.
WALKMAN®

#10 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2391 posts
    • Time Online: 99d 5h 30m

Posted 20 August 2017 - 18:01

Panie i Panowie! Wielkie podziękowania dla jack79 :D Wysłałem mu moją P1, próbował ją naprawić na różne sposoby, jednak najprawdopodobniej to usterka hw. Fart chciał, że akurat u niego w Łodzi ktoś sprzedawał cały zestaw P1 za grosze, do zrobienia był simlock i soft. Dogadaliśmy się i teraz mam sprawną P1 i drugą na części :bigyellowgrin: Dzięki jeszcze raz.
WALKMAN®

#11 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 904 posts
    • Time Online: 45d 4h 4m

Posted 25 August 2017 - 16:04

A ja chciałem jeszcze dodać na zakończenie gdyby trafił się ktoś kto potrafiłbym udostępniać port USB w sieci wraz z podłączonym urządzeniem to wszyscy z forum mieliby naprawy ,zdejmowanie simlocka, flashowanie czy np. zmianę certyfikatu za darmo (no może oprócz DB3350 i trzech modeli na Symbianie S60v5) tym bardziej że po niemal 5 latach odkąd SE przestał istnieć wszystkie operacje w SE tool 3 box są do zrobienia i to niemal na wszystkich platformach  za darmo. Wyjątkiem może być (i pewnie jest) ostatnia platforma DB3350 oraz Satio,Vivaz i Vivaz pro dla których trzeba mieć już logi. Należy też wspomnieć że modele na S60v5 które mają AID 0004 można tylko flashować i niemożliwe jest na zdjęcie simlocka. Natomiast dla modeli na Androidzie również trzeba mieć wykupione logi jeśli chodzi o unlock.




0 user(s) are reading this topic