Jump to content


Satio i karta 64GB


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Super Moderator
  • 2,430 posts
    • Time Online: 106d 10h 11m

Posted 10 May 2017 - 08:55

Cześć! Czy Satio pociągnie kartę 64 GB? Czy ktoś testował? :D Napisane jest, że max 32 GB ale pamiętam jak na DB2020 było napisane, że max 2GB a 8 spokojnie wchodziło. Kupiłem tanio ten świetny telefon, teraz zacznie się zabawa.
WALKMAN®

#2 OFFLINE   osa355

Posted 10 May 2017 - 14:53

Pociągnie bez problemu bo to Symbian. Nokia N95 też obsługuje max 8gb a do niej wsadziłem kartę 64GB i obsłużył bez problemu. Gorzej jest z Xperią X8 która po wsadzeniu takiej karty 64gb robi coś z niej że wtedy karta pamięci jest do wywalenia bo jest martwa. Więc nie daję 100% słowa czy tak u ciebie nie będzie.

#3 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,055 posts
    • Time Online: 77d 3h 37m

Posted 11 May 2017 - 00:24

Ja kiedyś sprawdzałem 64 GB na X1i i Neo i w jednym i drugim przypadku w ogóle nie została odczytana. Ale jak wrócę do domu to sprawdzę u siebie na Satio i na Vivazie

#4 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2,430 posts
    • Time Online: 106d 10h 11m

Posted 11 May 2017 - 08:09

Słyszałem gdzieś o tym uszkadzaniu karty ale to podobny tylko z kartami 'no name'. Dobra, czyli poczekam jeszcze na testy od Ciebie jack79 :D Dzięki za odpowiedzi.
WALKMAN®

#5 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,055 posts
    • Time Online: 77d 3h 37m

Posted 11 May 2017 - 11:40

Więc tak, włożenie karty 64 GB Samsunga praktycznie nie zrobiło "wrażenia" na Satio czyli karta normalnie działa. Moja jest akurat zapchana w 99 % (z 53 GB wolne jest około 260 MB, a 53 GB dlatego że część została wydzielona jako druga partycja dla aplikacji na Z1c,obecnie używam 128 GB w Z1c). Jedynie co miałem problem z zaktualizowaniem "Multimediów" ale po którejś próbie poszło i trzeba na to trochę poczekać (chyba koło 10 000 zdjęć i około 1700 piosenek i jeszcze jakieś tam inne pliki dźwiękowe razem około 2100) i zauważyłem że odrobinę dłużej się włącza ale to jest praktycznie nie odczuwalne. Za to Vivaz mnie zaskoczył wyłączyłem go i włożyłem kartę  i włączyłem to uruchamiał się tak samo jak zawsze (Nie mam w nim najnowszego softu ,R2EA021 z brandingiem Ery, natomiast Satio jest na czystym najnowszym sofcie), a dodatku nie musiałem aktualizować multimediów , praktycznie od razu mogłem wszystko odtwarzać może to przez trochę szybszy procesor ?. Ogólnie co do Satio to mi brakuje RDS w radiu (co ma już Vivaz i w dodatku tak jak w SE na UIQ oprócz stacji radiowej może pokazywać dodatkowe informacje) i że nie można wyszukiwać piosenek przez wpisywanie nazw na klawiaturze (chyba że ktoś mnie oświeci i jest to możliwe ?), a korektor jest na szczęście w postaci dodatkowej aplikacji który naprawdę poprawia jakość dźwięku (zwłaszcza na "mega bass") to tyle. Jakbyś chciał jeszcze coś wiedzieć to pisz ;)

#6 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2,430 posts
    • Time Online: 106d 10h 11m

Posted 11 May 2017 - 21:59

Oo super, dzięki za tak dokładne info :D Ja dopiero zacząłem przygodę z Satio i też zauważyłem parę rzeczy, które by można zmienić lub dodać (np. ten RDS). Jestem zadowolony, że moje przypuszczenia się potwierdziły. Satio to świetny aparat z telefonem. Kupiłem jeszcze tanio P1i, też będzie ciekawie :P
WALKMAN®

#7 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,055 posts
    • Time Online: 77d 3h 37m

Posted 12 May 2017 - 13:50

No to od razu możesz shakować system, wtedy dopiero można się bawić, bo co do RDS w radiu to chyba nie ma żadnej modyfikacji dodającej tą funkcję no i do tego podwójnego kliknięcia przy wyborze trzeba się przyzwyczaić. Co do aparatu w Satio to masz rację,bo w jednym urządzeniu mamy wysoką rozdzielczość robionych zdjęć w tym zdjęcia panoramiczne+ lampę ksenonową zamiast słabej diody i naprawdę dobre nagrania w rozdzielczości WVGA (na najnowszym sofcie) . Ale tak wracając do lampy ksenonowej to zauważyłem że K800i ma mocniejszą niż K810i (może to przez większe kondensatory), tak samo w przypadku C905 i Satio gdzie C905 ma jednak mocniejszą (dwa kodensatory ,w Satio jeden). Za to w K850i nie sprawdzałem dokładniej, a C901 nie mam. Ogólnie chyba C905 ma najmocniejszą ze wszystkich SE lampę ksenonową . A z kolei w Vivazie poprawili kilka błędów z Satio (np. RDS w radiu czy ewentualnie rezygnacja z FP na rzecz micro usb i jack 3,5 mm jeśli dla kogoś to była wada ), ale i stracił kilka przydatnych funkcji np. suwak blokady ekranu, kamerę do wideo - rozmów. Za to ciekawostą jest szybkie uruchamianie aparatu , w Satio mamy osłonę obiektywu która uruchamia aparat, natomiast w przypadku Vivaza wystarczy przytrzymać przycisk aparatu lub kamery w zależności co chcemy uruchomić (oczywiście działa to również przy zablokowanej klawiaturze). Ogólnie też go mogę poleci bo aparat też ma niezły coś na poziomie X2, ale raczej nie lepszy niż C905. A co do P1i to można wziąść go na maturę i powiedzieć że to kalkulator :D,zresztą ten model idealnie pasuje do kieszeni w koszuli lub marynarce

#8 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2,430 posts
    • Time Online: 106d 10h 11m

Posted 19 September 2023 - 18:47

wiem, ze temat stary, mam jednak takie moze przydatne info, sprawdzilem i Satio obsluguje rowniez karte 256 GB, to jest dopiero stary ale jary sprzet :D
WALKMAN®

#9 OFFLINE   dante

dante

    Master Boss

  • Administrator
  • 3,669 posts
    • Time Online: 152d 17h 58m

Posted 23 September 2023 - 11:10

Stary nie stary, zastanawia mnie ile jest w stanie "uciągnąć" :D  
Jak na tak stary telefon, super... Nawet co po niektóry (nowszy) telefon z androidem na problemy z tak wielkimi kartami.

#10 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2,430 posts
    • Time Online: 106d 10h 11m

Posted 23 September 2023 - 11:55

no wlasnie, 128 GB praktycznie zapelniona, nie zrobila na Satio raczej specjalnego wrazenia tak ogolnie, chodzi dalej normalnie, 256 GB jak na razie rowniez, a chcialem kupic 512 GB albo 1 TB ale na razie sie wstrzymalem, szybko potanieja te karty i wtedy sprawdze hahah :P
WALKMAN®

#11 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,055 posts
    • Time Online: 77d 3h 37m

Posted 23 September 2023 - 16:34

View Postnot found, on 19 September 2023 - 18:47, said:

wiem, ze temat stary, mam jednak takie moze przydatne info, sprawdzilem i Satio obsluguje rowniez karte 256 GB, to jest dopiero stary ale jary sprzet :D

O kurde,szok.. to 10 lat młodsza 10 II ma w specyfikacji do 1 TB.A tu Satio działa z 256 GB. Nieźle :D

#12 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2,430 posts
    • Time Online: 106d 10h 11m

Posted 23 September 2023 - 17:23

tez bylem zaskoczony :P a jak masz mozliwosc to wsadz i wieksza karte do Satio czy Vivaza i sie przekonamy, jak to dante pisal, ile jest w stanie uciagnac hahaha
WALKMAN®

#13 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,055 posts
    • Time Online: 77d 3h 37m

Posted 26 September 2023 - 21:15

Myślę że to sprawdzę :D




0 user(s) are reading this topic