Na targach w Barcelonie, po za nową Xperią, SONY zaprezentował Xperia Z2 Tablet. Można się było tego spodziewać, gdyż już od jakiegoś czasu były przecieki, iż firma pracuje nad następcą tabletu. Jak prezentuje się nowy produkt firmy? Podoba się wam? Zapraszam do przeglądu i dzielenia się uwagami
0
7 replies to this topic
#1 OFFLINE
#2 OFFLINE
Posted 24 February 2014 - 15:43
Dziwnie wygląda tablet z tymi ramkami. Po chwili przyszła mi na myśl jedna rzecz - te ramki chyba celowo są takie szerokie. Dlaczego? Dlatego, żeby wygodniej i stabilniej było trzymać 10-calowe urządzenie. Przecież nie utrzymamy tabletu jak smartfona, a przez szeroką ramkę możemy ścisnąć kciukiem bez obaw, że dotkniemy ekranu
#3 OFFLINE
Posted 24 February 2014 - 15:49
Wszystko fajnie ale uważam że takie urządzenie jest niepotrzebne i wykreowane przez apple jako wielka nowość.
#4 OFFLINE
Posted 24 February 2014 - 16:49
No ja rozumiem, że ramki mają być, bo trzeba jakoś tablet trzymać. Aczkolwiek (w moim odczuciu) są zdecydowanie za duże.
#5 OFFLINE
Posted 24 February 2014 - 22:30
W tym przypadku nie jestem właściwą osobą do zabierania głosu, bo sama idea tabletu do mnie akurat nie przemawia. Nie czuję potrzeby posiadania takiego urządzenia i kolejne etapy jego rozwoju średnio do mnie przemawiają. Ciekawi mnie jednak czy za chwilę nie będziemy trzymać w ręku 15-calowych monitorów bo w dobie maksymalizacji wyświetlaczy idziemy w tym kierunku.
Samą Xperia Z2 tablet oceniam mimo wszystko pozytywnie pod kątem konkurencji. Ładny design, mnie ramki akurat nie przeszkadzają, a fakt faktem trzymanie smartfona za boki często skutkuje przypadkowym kliknięciem.
Samą Xperia Z2 tablet oceniam mimo wszystko pozytywnie pod kątem konkurencji. Ładny design, mnie ramki akurat nie przeszkadzają, a fakt faktem trzymanie smartfona za boki często skutkuje przypadkowym kliknięciem.
#6 OFFLINE
Posted 24 February 2014 - 23:00
Nie ciekawi Was nazwa? Był Sony Tablet S, Sony Tablet Z, a teraz Sony Xperia Z2 Tablet. Dziwne posunięcie. Wg mnie "Xperia" powinna być powiązana jedynie ze smartfonami. Co kolejne, Xperia SmartWatch?
#7 OFFLINE
Posted 25 February 2014 - 00:38
To podobnie jak seria Galaxy od samsunga
Ma ktoś jakieś większe info nt Xperii M2?
Ma ktoś jakieś większe info nt Xperii M2?
#8 OFFLINE
Posted 25 February 2014 - 08:50
Phillix pisałem o ramkach wcześniej. Mam, używam, wiem. To samo się tyczy tel Z1,nie każdy jest leworeczny i łapie za napis Sony oglądając film, a pod prawą by włączył przyciski funkcyjne.
Od E przez SE do S