Virgin Mobile używam i polecam, szczególnie jak chcesz zapomnieć o doładowywaniu konta

Załadowałem w wakacje za 5 dyszek, na konto dostałem 75 zeta (do każdego doładowania dają dodatkowo 50%), roczną ważność (zawsze po każdym doładowaniu) i pakiet 100 mega neta (do każdego doładowania od 10 zeta) i do tej pory mam jeszcze sporo kaski

Ale to też pewnie dlatego, że do końca tamtego roku korzystałem z promocji darmowych esów do wszystkich sieci, teraz już się skończyła
Raczej sporo piszę (choć ostatnio znalazłem simkę Orange z 5 zeta na koncie, aktywowałem, załączyłem Orange Yes i piszę za darmo do Orange xD), mało dzwonię, dużo używam internetu. Połączenia w Virgin 19gr/min, smsy 6gr/min, do wszystkich sieci, internet darmowy, teoretycznie max prędkość 32Kb/s choć w praktyce działa szybciej, spokojnie można wczytywać stronki, zdjęcia, oczywko bez płynnego oglądania filmików

Jak chcesz szybszy net to możesz dokupić pakiet. Ale to pewnie sprawdziłeś na stronce.
Ogólnie bardzo tanio, choć jeśli chcesz bardzo dużo pisać do konkretnej sieci np. do Orange to taniej wychodzi kupić simkę Orange na miesiąc, aktywować Orange Yes i po miesiącu wyrzucić XD. T-mobile też ostatnio wprowadził podobną ofertę, powiem, że nawet bardziej korzystną, bo oprócz możliwości wyboru darmowych połączeń/esów tak jak w Orange jest także do wyboru internet. Mówię tak dlatego, że na razie nie ma jeszcze w Virgin stałych pakietów sms, ale niedługo je wprowadzą a wtedy to będzie już sieć praktycznie idealna XD
Właśnie w Virgin to jest dobre, że jest jedna, prosta, tania oferta i nie trzeba kombinować.
Co do nju mobile to jest dobre jeśli strasznie dużo dzwonisz/piszesz, bo wtedy to wychodzi pół darmo, ogólnie to jest taka znacznie ulepszona wersja abonamentu. Ludzie, którzy w dzisiejszych czasach biorą abo to po prostu albo nie wiedzą co się dzieje w świecie w telekomunikacji i myślą, że ich oferta, której używają jest super bo operator da im trochę minut co miesiąc i tandetny telefon co dwa lata, albo po prostu nie chce im się zmieniać i niestety nie wiedzą co tracą
Ale się rozpisałem XD