Jump to content

Xperia Z - Poważny problem z oprogramowaniem [aktualizacja]

• Please log in to reply
23 replies to this topic

#21 OFFLINE   kolact

kolact
  • User
  • 24 posts
    • Time Online: 1d 1h 24m
  • Kraj::
  • TelefonNote 2
  • Operator: Orange

Posted 28 March 2013 - 18:11

Hehe fajny temat :) Skala problemu nieznana a wszyscy wieszają psy na Sony i Zetce. W zasadzie to jak kupowałem telefony to wszystkie były narażone na tego typu błędy (lubię nowości), a najśmieszniejsze jest to, że nie trafił mi się felerny egzemplarz (Nokie N8 umierały - mojej nic się nie działo, w E52 trzeszczały głośniczki w mojej dalej działa). Ostatnio jednak szczęście mnie opuściło, kupiłem Note'a 2, który po tygodniu wylądował na gwarancji, bo zaczął się restartować non-stop. Tydzień czekania i telefon wrócił full sprawny i działa do dzisiaj, więc nie taka ta gwarancja zła jak ją wszyscy malują :) A powiedzmy sobie szczerze, że czasy niezawodności elektroniki jak mój Walkmann sprzed ponad 20 lat już nie wrócą - ale tam były 3 przyciski na krzyż, a dzisiejsza elektronika jak np. Z-tka wyprawia cuda na kiju :)

#22 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 28 March 2013 - 22:28

Kwestie systemowe - od zawsze wiadomo, że pierwsze wersje mają najwięcej bugów więc tutaj nic specjalnego przecież. Wyjdzie nowa łatka czy jak to tam nazwać i kolejna bo coś się znajdzie.
To się jedynie sprawdza w przypadku świeżutkiego telefonu i tego z najwyższej półki.Wtedy wykażą się,że telefony traktują "matczynym sercem"Jakby tak patrzyli na wszystkie urządzenia swoje z niskiej czy średniej półki to było by dobrze.Znowu porównam do xperii 2011 z icsem są błędy(tnie,dioda,i inne) i co ? nie naprawili i wątpie,że cokolwiek w tej sprawie zrobią.Ciesze się,że to naprawią,bo to należy się użytkownikom ale oni swoje produtky traktują wybiórczo.

#23 OFFLINE   slivka91

slivka91

Autor najlepszego wpisu sierpnia 2013

• User
  • 555 posts
    • Time Online: 16d 8h 2m

Posted 29 March 2013 - 05:57

View Posttimmi, on 28 March 2013 - 22:28, said:

To się jedynie sprawdza w przypadku świeżutkiego telefonu i tego z najwyższej półki.
No nie mów mi, że tylko te z górnej półki taki rozsypki bo nie tylko. Nie ma znaczenia czy tańszy czy droższy... No gdyby tak było to by nowych wersji softów "stabilnych" nie wypuszczano przecież. A chociaży przejrzyj nasz download z softami i zastanów się po co tyle wersji softów??
"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."

#24 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts
    • Time Online: 78d 10m

Posted 29 March 2013 - 15:35

Fakt we flagowym modelu i co za tym idzie bardzo drogim modelu, nie powinno być tego typu sytuacji, ale pozostaje mieć nadzieję że tylko na tym problemie się skończy

1 user(s) are reading this topic