Problem Huawei e220
Started by unknow79, Jul 16 2012 18:02
30 replies to this topic
#21 OFFLINE
Posted 17 July 2012 - 18:25
To wychodzi na to ze goły jest :/ jak brak reakcji to nic innego. Screeny jutro bede ogladac bo teraz z C702 przeglądam neta.
"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."
#22 OFFLINE
Posted 17 July 2012 - 18:36
ok, bo muszę pakować, bo mam słaby net

Jestem szczęśliwym posiadaczem Aero2 :D

LG F60 Android 5.1 + PureLG

#23 OFFLINE
Posted 18 July 2012 - 10:19
Mi teraz na limicie trzyma ale zyc sie da
dobrze ze 3g łapie na polu 
Wygląda na puste urządzenie (te od se to zainstalowane z telefonu stery).
Zbadaj sytuację na innym kompie. Jak to samo t trzeba po prostu wgrać instalkę/program w modem

Wygląda na puste urządzenie (te od se to zainstalowane z telefonu stery).
Zbadaj sytuację na innym kompie. Jak to samo t trzeba po prostu wgrać instalkę/program w modem
Edited by slivka91, 18 July 2012 - 10:19.
#24 OFFLINE
Posted 18 July 2012 - 10:48
unknow79, on 17 July 2012 - 18:36, said:
ok, bo muszę pakować, bo mam słaby net 

Wystarczyło zapisać te screeny w formacie .jpg a nie .bmp - zajmowałyby 10x mniej bez zbędnej kompresji rarem

Mnie zastanawia fakt, czemu ten modem wykrywany jest jako pusty dysk CD / DVD... Powinien być wykrywany jako zwykły flash drive usb. Też mam modem Huawei tylko inny model i wykrywany jest jako dwa dyski flash. Jeden to wbudowany czytnik kart pamięci, a na drugim jest instalka Play online, autoruny, sysconfig i ikonka. Natomiast w menadżerze urządzeń wykrywany jest jako HUAWEI Mobile Connect, modem 3G.
Spróbuj przeflashować modem najnowszym firmware. Powinno pomóc, jeśli kupiłeś sprawny egzemplarz a nie uszkodzony

#25 OFFLINE
Posted 18 July 2012 - 13:07
Jurij, on 18 July 2012 - 10:48, said:
Wystarczyło zapisać te screeny w formacie .jpg a nie .bmp - zajmowałyby 10x mniej bez zbędnej kompresji rarem 
Mnie zastanawia fakt, czemu ten modem wykrywany jest jako pusty dysk CD / DVD... Powinien być wykrywany jako zwykły flash drive usb. Też mam modem Huawei tylko inny model i wykrywany jest jako dwa dyski flash. Jeden to wbudowany czytnik kart pamięci, a na drugim jest instalka Play online, autoruny, sysconfig i ikonka. Natomiast w menadżerze urządzeń wykrywany jest jako HUAWEI Mobile Connect, modem 3G.
Spróbuj przeflashować modem najnowszym firmware. Powinno pomóc, jeśli kupiłeś sprawny egzemplarz a nie uszkodzony

#26 OFFLINE
Posted 19 July 2012 - 07:02
nie o to chodzi po prostu zapis robisz w jpg. wiecej zdjec pomiescisz (krotko kilka zdjec jpg to jak jedna bitmapa) No a kwestia modemu musisz flashowac poszukac odpowiedniego poradnika bo inne kombinacje odpadły jak widać.
#27 OFFLINE
Posted 19 July 2012 - 14:52
to co?? Serwis??

#28 OFFLINE
Posted 19 July 2012 - 15:03
Jeżeli nie jesteś w stanie sam przeflashować tego modemu to zostaje tylko serwis lub zakup sprawnego urządzenia

#29 OFFLINE
Posted 20 July 2012 - 21:50
nie to, że nie umiem, nie raz flashowałem modemy, tylko mi go nie wykrywa

#30 OFFLINE
Posted 20 July 2012 - 22:40
Może najzwyczajniej w świecie jest uszkodzony? Moim skromnym zdaniem powinien być widziany przez Windowsa jako dysk flash a nie napęd cd/dvd. A co konkretnie mu dolega, to już musi stwierdzić serwisant, który się zna na takich modemach.
#31 OFFLINE
Posted 20 July 2012 - 22:44
jak podłączam modemy to zazwyczaj widzi go jako cd/dvd. W takiej technologii są zapisywane dane do instalacji, flash wykrywa tylko wtedy, gdy modem jest wyposażony w czytnik kart Micro SD