Sony wypuściło bardzo ciekawą aplikację na system Android, program nazywa się "α” CLOCK for Mobile.
Aplikacja polega na zmianie tła pulpitu w naszych smartfonach wraz z upływem czasu i pory dnia. Zdjęcia przewijane w telefonie wykonane są aparatami Sony “α” i przedstawiają naprawdę piękne miejsca. Pobrać, wykonać i zobaczyć je możecie klikając . Fotografie dzięki funkcji “Time-shift UI” będzie się zmieniać w zależności od upływu czasu. Całość przedstawia się w następujący sposób:
Jak widać przeglądanie widoków daje nam także możliwość podzielenia się zdjęciem, zasięgnięcia informacji o danym miejscu na Wikipedii, czy też spojrzenia na mapę, na której można zobaczyć gdzie dane miejsce się znajduje.
Tak jak wspominałem zdjęcie automatycznie zmienia się w przeciągu dnia i aktualizuje się 12 razy w ciągu doby. Poza tym istnieje możliwość zamiany prezentowanych zdjęć, w przypadku gdy pobierzemy ich więcej.
Trzeba przyznać, ze całość brzmi naprawdę magicznie. Zdjęcia i efekty robią naprawdę duże wrażenie i pozostaje mieć nadzieje, że działanie aplikacji również dopracowano do perfekcji.
"α” CLOCK for Mobile znajdziecie w . Minimalne wymagania Android 2.2, 70MB wolnej pamięci. Rekomendowana rozdzielczość ekranu to 480 x 854 lub 720 x 1280 pikseli. Aplikacja powinna zatem działać na większości Xperia.
Więcej informacji na .

Sony “α” CLOCK for Mobile - tło, które zmienia się wraz z upływem pory dnia!
Started by Mikołaj, Jun 01 2012 09:33
5 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 01 June 2012 - 09:33
#2 OFFLINE
Posted 02 June 2012 - 07:40
Nie wiem czemu ale nie mogę pobrać tej aplikacji ponieważ wyskakuje jakiś błąd, podobnie jak przy popobieraniu innych aplikacji z google play
#3 OFFLINE
Posted 02 June 2012 - 09:20
mi udało się zainstalować, od wczorajszego popołudnia działa (choć z problemami, podczas konfiguracji)
#4 OFFLINE
Posted 02 June 2012 - 12:43
Działa bez problemu, ciekawa apka
tapnięte wt19i
tapnięte wt19i
#5 OFFLINE
Posted 03 June 2012 - 06:31
Dobra mi też się udało już pobrać i zobaczę jakie będą efekty
#6 OFFLINE
Posted 03 June 2012 - 18:33
Dajcie znać jak wrażenie z jej użytkowania. Ciekaw jestem jak się sprawuje i czy rzeczywiście wszystko chodzi tak jak zapowiadali.