Problem z kodami Orange
#1 OFFLINE
Posted 29 May 2012 - 18:20
Mikołaj: Wydzieliłem Wam temat, choć nie jestem pewien czy nazwa odpowiada tematyce dyskusji...
#2 OFFLINE
Posted 29 May 2012 - 18:45
neron, on 29 May 2012 - 18:20, said:
Kich? Nie ma takiego słowa. A z promocją jest wszystko w porządku, ja nie zauważyłem zmian na koncie głównym, zmieniają się tylko środki bonusowe

#3 OFFLINE
Posted 29 May 2012 - 19:15
#4 OFFLINE
Posted 29 May 2012 - 19:33
neron, on 29 May 2012 - 19:15, said:
Z tego co widzę w Twoim profilu - to masz jak byk napisane PLAY, więc nie ściemniaj że nie masz w lipnej sieci

#5 OFFLINE
Posted 30 May 2012 - 06:27
Jurij, on 29 May 2012 - 19:33, said:

Kolega ma telefon na kartę a z tymi promocjami jest tak: np. masz na końcie głównym 20pln. i po sms-ie masz 10pln. promocyjnego tylko,że najpierw kasę pobiebrają z głównego a jak wygadasz to potem z promocyjnego a jak nie wygadasz tych 30 w ciągu 3 dni do jest kasacja złotówek

Edited by neron, 30 May 2012 - 06:28.
#6 OFFLINE
Posted 30 May 2012 - 10:48
neron, on 30 May 2012 - 06:27, said:

No teraz to gadasz jak potłuczony. Poinformuj łaskawie kolegę, że środki w sieci Orange pobierane są w następującej kolejności:
1. Wykupione pakiety minut i SMS-ów,
2. Środki z kont promocyjnych, promocyjne minuty i SMS'y,
3. Środki z konta głównego.
I Twoim zdaniem to jest bandyctwo, że operator rozdaje darmowe minuty, sms'y i kasę na transfer danych? Naprawdę zastanów się nad tym, co piszesz...
neron, on 30 May 2012 - 06:27, said:

w Play takich sztuczek nie ma

Nie ma? No to Cię oświecę - PLAY to jedno wielkie oszustwo:
]Play od prawie dwóch lat oszukuje ludzi oferując sieć 4G, mimo iż jest to zwykłe 3G HSPA. Transfery są z reguły ograniczane albo do 1-2 megabitów w ofercie na kartę albo do możliwości nadajnika - ~4 megabitów na sekundę. Wpisz sobie w google "Play sieć 4G" i poczytaj jak Cię Twoja ukochana sieć robi w bambuko

#7 OFFLINE
Posted 01 June 2012 - 04:32
2. Środki z kont promocyjnych, promocyjne minuty i SMS'y,
3. Środki z konta głównego.

Jurij: Ort.
#8 OFFLINE
Posted 01 June 2012 - 13:42
https://chomikuj.pl/...5/Sony Ericsson
#9 OFFLINE
Posted 01 June 2012 - 13:46
#10 OFFLINE
Posted 01 June 2012 - 17:11
neron, on 01 June 2012 - 04:32, said:
Dziecko, korzystam z oferty IDEI i Orange od ponad 10 lat, przez ten okres wielokrotnie organizowane były tego typu promocje i środki wykorzystywane są w tej i tylko w tej kolejności:
- Jaka jest kolejność pobierania środków?
- najpierw wykupione pakiety Orange, tj. pakiet smsów, minut, oczywiście jeżeli jakiekolwiek mamy wykupione
- następnie środki z tej promocji Zgaduj Kody
- a następnie środki z konta głównego.
W takiej, a nie innej.
Powiedz to ludziom, którzy zostali oskubani przez PLAY na wiele tysięcy złotych:
- wszystkim, którzy kupili smartphone z pakietem 500 MB, a potem za każdy megabajt (bez poinformowania o tym po jego przekroczeniu ) płacili 10x tyle i otrzymali faktury opiewające na kilka tysięcy złotych,
- temu panu też możesz powiedzieć: gdzie zaplacił 1000 PLN za każdy gigabajt transferu,
- ludziom którzy się nacięli min. na tę promocję:
I wszystkim innym, którzy się nacięli na pozostałe promocje i uwierzyli w magiczny internet 4G.
Skwituję to krótko:

Pisząc takie bzdury publicznie kompromitujesz się i wykazujesz swój całkowity brak wiedzy na temat metod transmisji danych. Jedynym operatorem w Polsce, który aktualnie umożliwia korzystanie z technologii 4G, jest Plus GSM który oferuje w większych miastach internet LTE do 100 megabitów na sekundę. Na drugim miejscu jest Orange, który oferuje HSPA+ DC z downloadem do 42 megabitów na sekundę i to już jest 3G, a nie 4G. Play ze swoimi ograniczonymi 1-4 megabitami może się schować

#11 OFFLINE
Posted 02 June 2012 - 08:01

W Polsce gdyby tylko istniało orange i TP to byłbym bez telefonów

- wszystkim, którzy kupili smartphone z pakietem 500 MB, a potem za każdy megabajt (bez poinformowania o tym po jego przekroczeniu ) płacili 10x tyle i otrzymali faktury opiewające na kilka tysięcy złotych,

Czepiając się ortografii i tego 4G mam rozumieć,ze nie masz innych punktów zaczepienia

I na koniec: wszyscy operatorzy razem wzięci w Polsce nigdy nie zbliżą się do oferty Play

#12 OFFLINE
Posted 02 June 2012 - 14:32
neron, on 02 June 2012 - 08:01, said:

I na koniec: wszyscy operatorzy razem wzięci w Polsce nigdy nie zbliżą się do oferty Play

Masz rację, żaden operator nie upadnie tak nisko żeby okłamywać i okradać ludzi na taką skalę

#13 OFFLINE
Posted 02 June 2012 - 16:59
Jurij, on 02 June 2012 - 14:32, said:

Jurij: Jeśli chcesz coś napisać na forum w danym języku, to rób to zgodnie z zasadami ortograficznymi i gramatycznymi tego języka. Błędy poprawiłem

#14 OFFLINE
Posted 02 June 2012 - 22:12

Jeszcze odnośnie zasięgu internetu w Play, który to rzekomo jest ograniczany do 4 megabitów. Dziwne, bo u mnie (w 50k mieście) jeszcze nie zauważyłem spadku prędkości poniżej 4Mb. Przeważnie jest na poziomie ~6Mb. Strony otwierają się na prawdę ekspresowo. Nie mogę narzekać, niezależnie czy korzystam z telefonu czy z laptopa.
To, co neron pisze, że żadna sieć nie zapewni mu takich warunków jak obecnie P4. Być może. Ja mam tak samo, ale Jurij może tak powiedzieć o Orange, a Mikołaj o T-Mobile. Myślę, że wojna pomiędzy zwolennikami operatorów trwała, trwa i jeszcze długo będzie trwać. To jest to samo co porównywać Audi do Renault'a. Dla jednego spodoba się wyśmienity Niemiec, dla innego wyśmienity Francuz

DENON DJ
#15 OFFLINE
Posted 03 June 2012 - 19:08
Jeśli chodzi o Play - to zdecydowanie najbardziej innowacyjna sieć i statystyki w ilości osób, które do nich przechodzą nie są przypadkowe...
T-Mobile - to tragedia, gdybym tylko sam decydował o mojej sieci to raczej wątpliwe by tam był od 13 lat... z takim kapitałem i potencjałem to co robią to stanowczo za mało.
Orange - osobiście nie pałam chęcią do tej sieci, mam wewnętrzne uprzedzenia i negatywne doświadczenie z czasów, gdy moja żona miała tam numer, to jedyna sieć w Polsce do której raczej bym się nie przeniósł...
Plus - taki nijaki, mi znany z ciekawych reklam i ostatnio z intensywnego rozwoju LTE
#16 OFFLINE
Posted 03 June 2012 - 22:55
Mikołaj, on 03 June 2012 - 19:08, said:
To fakt. Do tej pory UOKiK karał wysokimi wielomilionowymi karami wszystkich operatorów. Głównie kary dotyczyły Ery, ale Orange i Plus też kilka razy solidnie oberwały. Chociażby słynna loteria SMS Orange, w której chyba każdy abonent dostał smsa, że wygrał BMW i musi wysłać kolejnego, żeby potwierdzić odbiór nagrody

Ale to nie powód aby:
a) twierdzić, że promocja z kodami Orange to oszustwo - bo nim nie jest, a raczej nie była.
b) twierdzić, że Play nie oszukuje ludzi, gdy wielokrotnie zostało udowodnione że oszukuje.
c) umacniać ludzi w kłamliwym przekonaniu że Play oferuje sieć 4G, w momencie gdy nawet solidnego HSPA nie są w stanie zagwarantować.
Mam nadzieję, że Play w końcu za to beknie, bo póki co kontynuują swoją zeszłoroczną kampanię oszukiwania ludzi, w dodatku z stwierdzając z zadowoleniem że ludzie kupują tę ściemę więc to dobry powód aby im nadal oferować gruszki na wierzbie

#17 OFFLINE
Posted 04 June 2012 - 09:23
pkt.1. Ja mam zawsze rację i tylko rację.
pkt.2 Jeżeli nie mam racji-patrz pkt.1
Osobiście widziałem bo też nie wierzyłem jak jest z tymi kodami z resztą jak dla mnie złodziejskimi. Po wpisaniu tego kodu na 10pln. pokazał mi kolega jak to w rzeczywistości ciągnie środki. Pierwsze brało z konta głównego a ten bonus 10pln. jak był tak dalej był a z konta głównego ubywało i przestań w końcu pisać głupoty,że było inaczej. Twoim zdanie dlaczego raptownie przestali tą śmiesznote z kodami??? prawdopodobnie dlatego,że mieli kupę reklamacji z tym związanych(kolega min. też do nich chodził) bo w ubiegłym roku taka niby promocja trwała b. długo ni tak jak teraz(raptem chyba z tydzień)
Jak chcesz wspierać żabojadów Twój problem,masz do tego prawo no bo przecierz Polska to wolny kraj,każdy może robić co chce

telewizja i gazety w większości wypadków oszukują ludzi jeżeli jeszcze tego nie zauważyłeś!
I jeszcze jedno: następnym razem jak będziesz komuś poprawiał ortografię to staraj się to podkreśliać a nie poprawiać na gorąco bo ja jestem zwolennikiem czegoś widocznego a nie pisanego,bo napisać można różne rzeczy(niczego tu nie sugeruję ale mam swoje zasady)

Jurij: Wedle życzenia błędy podkreślone i oznaczone kolorem czerwonym

Edited by Jurij, 04 June 2012 - 15:02.
#18 OFFLINE
Posted 04 June 2012 - 11:39
...ale nie w 43 tyś mieście bo to małe miasto...
taka oferta jest m. innymi w Szczecinie, Warszawie, Poznaniu, Krakowie czyli miasta minimum 10x większe.
poza tym jeździ też specjalny autobus Plusa z LTE, reklamując tą usługę.
więc jak na razie to najbardziej zaawansowana sieć w PL i przynajmniej to co reklamuje to ma w ofercie.
ja osobiście siedzę w plusie, i tak samo plus orange P4 czy t-mobile kroją jak najwięcej dla siebie z każdej strony... o czym z resztą pisał Mikołaj wyżej, z drugiej strony teraz to za przeproszeniem nawet w pysk się za darmo nie dostanie

ogólnie rzecz biorąc sami się wzajemnie nakręcacie a promocji Oragne już dawno nie ma.
(poza tym wszystkim jako ciekawostkę powiem Wam że krążą plotki iż właściciel Polsatu chce kupić Polkomtel, czyli Plus GSM)
#19 OFFLINE
Posted 04 June 2012 - 13:14
Przecież już od jakiegoś czasu właścicielem Polkomtelu i Polsatu jest Solorz-Żak. Ależ plotka...

#20 OFFLINE
Posted 04 June 2012 - 14:43
11. Za każdy poprawny i prawidłowo przesłany kod Abonent uzyskuje jeden określony Bonus.
12. Bonus zostanie przyznany w ciągu maksimum 24 godzin od wysłania przez Abonenta prawidłowego kodu.
13. Przyznanie Bonusu potwierdzone zostanie SMS-em.
14. Wartość każdego Bonusu jest ściśle przypisana do każdego kodu/hasła.
15. Bonusy są w postaci minut lub SMSów wymiennych na MMS-y do Orange albo do wszystkich sieci przy czym
Abonent poznaje wartość otrzymanego Bonusu dopiero po przesłaniu prawidłowego kodu/hasła wg zasad
obowiązujących dla Promocji.
16. Ważność Bonusów, wyrażona w dniach zostaje również zakomunikowana Abonentowi w SMS-ie
potwierdzającym przyznanie Bonusu.
17. Środki przyznane w ramach bonusu będą wykorzystane w pierwszej kolejności przed środkami pochodzącymi z
doładowań.
18. Każdy abonent za takie samo hasło/kod otrzyma dokładnie taki sam Bonus.
To, że koledze coś zżerało wynikało albo z pojedynczego błędu albo z innych obostrzeń... nie ma on czasami mixa? Albo promocja nie była dedykowana dla określonych taryf? Na 100% bonus schodził przed wszystkim - zajrzyj na profil FB Orange i zobacz rzeszę zadowolonych ludzi. Promocja miała się kończyć 31.05... i nikt nie kończył jej przez rzekome oszustwa, bo ich nie było.
Plus jest dawno przejęty i jako jedyny oferuje LTE - to akurat nie są wymysły a fakty - poczytaj trochę zanim się tak radykalnie wypowiesz. Co do oszukaństwa Play, tu Jurij ma niestety też rację. Pisałem o tym nie raz i są to fakty w 100% prawdziwe. Zresztą właśnie po aferze z Play, operatorzy mają obowiązek powiadamiać o wykorzystaniu darmowych środków.
Można mieć wątpliwości co do sposobu argumentowania swojego zdania przez Jurija, ale w tych trzech punktach ma akurat rację i wystarczy, że wpiszesz w google odpowiednie frazy, żebyś mógł na ten temat poczytać.