phillix, on 08 January 2012 - 18:56, said:
Mogliby się połączyć z Nokią. Jakość wykonania to mocna strona tej firmy w większości modelach. Np Nokia 6030 mojego taty, utopiona kilka razy w płynach od wody do zaprawy murarskiej, zaliczyła liczne upadki na różne podłoże i do dziś trzyma, pomijając to, że ma 8 lat

No chyba nie wiesz co mówisz... W nokiach to 3310 albo 6310i była dobrze wykonana, większość nowym to jedna wielka skrzypiąca tandeta. Sam swego czasu miałem niby model z wysokiej półki - N78, był nowy, a wszystko skrzypiało łącznie z przyciskami, które jakoś dziwnie reagowały, klapka była od nowości tak wylatana, że co chwilę rozłączało mi wifi, gps i transmiter fm, a w niej była antena. 6030 kiedyś również miał mój ojciec i jakoś miło nie wspominam jej wykonania bo to już nie ten plastik i też jedno wielkie skrzypienie, które bardzo przeszkadza. Jak brać nokie to tylko okazją dalej na handel bo ludzie są naiwni i mają nieaktualne przekonania, że to taka dobra firma jak kiedyś. Jedyna naprawdę dobrze wykonana nokia z jaką miałem do czynienia to N8, pijany kolega nawet zrobił jej crashtest i wytrzymała upadek z około 10 metrów i nawet lcd był cały

No ale nokia teraz też ma swoje rewolucje po przejęciu przez MS, więc może zaczną robić coś ciekawego
Co do peppera wygląd to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje

A może akurat jest solidnie wykonany pomimo plastiku. Można się już w wielu przypadkach przekonać, że plastikowy nie znaczy gorszy...