Jump to content

Sony Ericsson p5 PARIS

• Please log in to reply
34 replies to this topic

#21 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 06 January 2012 - 16:39

Po prostu ktos sie nie znał i dołożył jako "szrot" do pozostałych :) Nie widzę w tym nic dziwnego ;)

#22 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 06 January 2012 - 16:59

Jestem ciekaw skąd osoba, od której Daniel kupił telefon miała "Paryżaka".
Poczekajmy czy wyjdzie "nasza forumowa" recenzja na jego temat :)
Posted Image

#23 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 06 January 2012 - 17:08

Skoro kupiłł z innymi telefonami to myślę że mogło to byc gdzieś z zagranicy, i akurat wśród innych się trafil też ten :)

DENON DJ

#24 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

Autor najlepszego postu 2013 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 719 posts
    • Time Online: 28d 19h 19m

Posted 06 January 2012 - 17:22

Mógłbyś zrobić jeszcze screeny z Walkmana? Jest on pewnie taki jak w W960 :rolleyes:
Pomogłem? Daj plusika

Moja obecna lista telefonów:

K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)

Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua

#25 OFFLINE   danielus2009

danielus2009
  • Autor tematu
  • User
  • 22 posts
    • Time Online: 2d 16h 40m
  • GG:
  • Firmware: :P
  • Operator: 36i6

Posted 06 January 2012 - 17:42

View Posthunter3000, on 06 January 2012 - 17:22, said:

Mógłbyś zrobić jeszcze screeny z Walkmana? Jest on pewnie taki jak w W960 :rolleyes:
Co prawda telefon nie ma odtwarzacza Walkman, ale wyglad standardowego odtwarzacza jest bardzo ladny :) Po 20 wrzuce nowe fotki.

#26 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 06 January 2012 - 19:02

Phillix wystarczy, że posiedzisz na allegro trochę a sam zobaczysz jak prototypy od se się legną, za grosze. Poza tym jak wycenisz coś, co nie weszło praktycznie do obiegu ? ;)

#27 OFFLINE   danielus2009

danielus2009
  • Autor tematu
  • User
  • 22 posts
    • Time Online: 2d 16h 40m
  • GG:
  • Firmware: :P
  • Operator: 36i6

Posted 06 January 2012 - 20:26

Oto zdjęcia które obiecałem zrobić. Filmiki dodam jutro.

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Zakaz kopiowania zdjęć na inne portale!

#28 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 06 January 2012 - 21:09

Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Może poza nieco rozmazanym zdjęciem pokoju, reszta wygląda naprawdę dobrze. Z niecierpliwością czekam na filmy :)

#29 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 06 January 2012 - 23:13

Zdjęcia ładne :) jak powiększyłem zdjęcie przez operę mini to na dole jest napisane SONY ERICSSON P200. Tam pod rozmiarem i rozdzielczością. Wtf?
Posted Image

#30 OFFLINE   Neisa

Neisa
  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 1d 10h 1m
  • Operator: T-Mobile

Posted 08 January 2012 - 22:43

Welcome. Też miałem ochotkę licytować togo fona, a raczej ten zestaw na Allegro, lecz dałem sobie spokój ze względu że był wodowany (czerwony znaczek zamiast białego) i taka deklaracja sprzedającego, brak klapki bateri oraz stan ogólny, "lekko" brzydki.

Lepiej dać sześć stówek i mieć w ładnym stanie. - to tylko moje zdanie :P

#31 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 09 January 2012 - 00:05

A od kiedy to prototypy telefonów sa tak łatwo dostępe na rynku? Jak jest okazja że można cos takiego dostać, to wg mnie  się nie ma co zastanawiać. Oczywiscie pisze tak, bo jestem zapaleńcem marki se :)

DENON DJ

#32 OFFLINE   Neisa

Neisa
  • User
  • 3 posts

Posted 09 January 2012 - 00:27

Łatwo nie łatwo... Jest multum for na których można coś wyrwać, ale trzeba się pytać czy ktoś ma coś for sale.
Co do Paris to na tej aukcji był w niby ładnym stanie, lecz cena minimalna nie została osiągnięta.
Po jakimś czasie poprosiłem o dokładniejsze fotki oraz trochę pogadałem z gościem, chciał za niego 6 stówek.
Ale że to jednak nie nówka postanowiłem poczekać na jakąś inną aukcję gdzie będzie na sprzedaż "igła"

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#33 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 09 January 2012 - 02:08

View PostNeisa, on 08 January 2012 - 22:43, said:

Lepiej dać sześć stówek i mieć w ładnym stanie. - to tylko moje zdanie :P

A według mnie 6 stówek za prototyp to kasa wyrzucona w błoto. Po pierwsze - jest to przestępstwo (paserstwo). Żaden produkt Sony Ericsson oznaczony jako prototyp nie trafił do sprzedaży w legalny sposób. Po drugie - niech cokolwiek Ci się stanie z tym telefonem (upadnie, zmoknie lub po prostu któraś część odmówi współpracy) - nikt nigdzie Ci tego nie naprawi. Softu też nie dostaniesz (no może z wyjątkiem Alicji, która nawet w filmie zagrała i wyszło kilka wersji softu do niej). Po trzecie - korzystać z tego i tak się nie da, bo bulenie za smsy do Szwecji jest bezsensowne. Moim zdaniem to fajna sprawa, że danielusowi udało się kupić prototyp Paris po okazyjnej cenie a co ważniejsze - uruchomić go. Dzięki temu możemy poznać ten telefon lepiej niż ktokolwiek inny :) W sumie jedyny anulowany prototyp, którego jestem ciekaw i chciałbym się nim kiedyś pobawić, to Z700 :) Ale to pewnie już nierealne w dzisiejszych czasach...

#34 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 09 January 2012 - 09:46

A ja to rozumiem... Osobiście nie poszedłbym w tą stronę i patrzę bardziej realistycznie na to co kupuje. Jednak rozumiem miłość do prototypów :) To coś czego nikt (prawie nikt) nie ma, poza tym jest też coś w tych niedociągnięciach i brakach softów, części itp. To zdecydowanie nie telefony do używania tylko do ciesze się samą chęcią ich posiadania :)

Coś jak stary, rzadki samochód... zdobycie części graniczy z cudem, renowacja kosztuje majątek - ale ktoś chce by cieszył jego oko.

#35 OFFLINE   Neisa

Neisa
  • User
  • 3 posts

Posted 09 January 2012 - 11:33

Jurij, noy wiesz, nie wszystko co fajne jest 100% legalne więc lepiej kwestie prawne posiadania takich rzeczy odłóżmy na bok.
Oczywiście że na takie rzeczy trzeba bardzo uważać bo jak coś się stanie to raczej nie ma możliwości naprawy.
Twiggy wolę mieć zabezpieczone przed kurzem, rysami, itd. oraz wolę to co cenne dla mnie trzymać w bezpiecznym miejscu.
Co do użyteczności takich egzemplarzy to zależy od wersji softu najczęściej.
Np. w Twiggy wszystkie główne funkcje działają, ale do użytku się nie nadaje, nigdy nie wiadomo kiedy złapie zwiechę, M610i działa bdb, nie ma z nim żadnych problemów. A z tych co miałem to np. Paris ciągle mi się zawieszał, chyba to była jakaś bardzo wczesna wersja. Z kolei BeiBei używałem ponad dwa miesiące jako normalny telefon, może nie był to demon szybkości ale działał super, jedynie GPS długo łapał sygnał.
Więc co do użyteczności prototypów to na dwoje babka wróżyła. :)
A opłacalność? To rzecz względna tak jak ogólna wartość danego egzemplarza. Różne kwoty za proto płaciłem, ale najdziwniejszą była kwota 370zł za czerwonego Twiggy.
Dla mnie te rzeczy są bezcenne, a tak po ludzku mówiąc to gdybym był np. na spacerze w lesie i miał przy sobie Twiggy i Active a jakaś ekipa zbirów chciała by mnie okraść z komórki to bez wachania wcisnął bym im Active. :P
Niby o wiele więcej kosztowała ale dla mnie ma znacznie mniejsze znaczenie.

Mówisz że chciał byś się pobawić Z700 ale to mało realne. Dlaczego?
Trzeba polować na zdobycz i mieć wiarę, a nie że się w Allegro wpisuje "Z700" wyników oczywiście brak i amba fatima.
Trza być upartym i się nie poddawać a po jakimś czasię będą tego owoce. :)

Pozdrawiam.

PS. na esato chyba w październiku był Z700 na sprzedaż, nie wiem czy został sprzedany, tak czy inaczej nigdy nie wiadomo kiedy znowu będzie jakaś perełka do wyrwania.

0 user(s) are reading this topic