Niedzialajacy akcelerometr
Started by not found, Jan 10 2026 19:53
8 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 10 January 2026 - 19:53
Po zmianie ramki z LCD i digitizerem nie dziala automatyczny obrot, w ogole akcelerometr nie dziala, obstawiam, ze uklad na plycie, choc plyta ta sama co byla, sprawdzalem testerem, ktos ma pomysl?
P.S. naprawila sie za to vibra, cos nie laczylo widocznie hahah
P.S. naprawila sie za to vibra, cos nie laczylo widocznie hahah
WALKMAN®
#2 OFFLINE
Posted 10 January 2026 - 21:11
Jak dla mnie to możliwe że czegoś brakuje w tej ramce,u mnie nie było z tym problemu jak kilka lat temu odnawiałem Z1c,aczkolwiek aż sprawdzę
#3 OFFLINE
Posted 10 January 2026 - 21:56
Dzieki za cynk, mam zagwozdke teraz, sprawdze na innej plycie jeszcze, a ramka uzywana z demontazu, nie miala np. flexa on/off volume i zaslepki USB wiec moze to byc trop jakis
Na innej plycie to samo
Dobra zlozylem jeszcze raz I dziala xd O ile silniczek wibracji to oczywiste widac go od razu po zdjeciu klapki to akcelerometr nie mam pojecia gdzie sie znajduje dokladnie az sprawdze w instrukcji rozmieszczenie komponentow
Na innej plycie to samo
Dobra zlozylem jeszcze raz I dziala xd O ile silniczek wibracji to oczywiste widac go od razu po zdjeciu klapki to akcelerometr nie mam pojecia gdzie sie znajduje dokladnie az sprawdze w instrukcji rozmieszczenie komponentow
Edited by not found, 11 January 2026 - 00:53.
WALKMAN®
#4 OFFLINE
Posted 11 January 2026 - 02:43
not found, on 10 January 2026 - 21:56, said:
Dzieki za cynk, mam zagwozdke teraz, sprawdze na innej plycie jeszcze, a ramka uzywana z demontazu, nie miala np. flexa on/off volume i zaslepki USB wiec moze to byc trop jakis
Na innej plycie to samo
Na innej plycie to samo
#5 OFFLINE
Posted 11 January 2026 - 12:01
not found, on 10 January 2026 - 21:56, said:
Na innej plycie to samo
Na innej plycie to samo
Może to była kwestia tej taśmy ,ja swoją włączyłem i u mnie działa , mam trochę części do Z1c w tym kilka korpusów
#6 OFFLINE
Posted 11 January 2026 - 19:40
Dzieki chlopaki jeszcze raz, tasme tez zmienilem, na razie wszystko ladnie dziala. Chetnie przyjme bo z1c to fajny telefon I warto miec zapas jbc, a jakby ktos potrzebowal baterii to moglbym podeslac, bo mam ich troche, ostatnio ladowalem i tylko jedna okazala sie uszkodzona, czerwona dioda sie podswietla na kilka sekund i tak caly czas.
WALKMAN®
#7 OFFLINE
Posted 11 January 2026 - 20:34
not found, on 11 January 2026 - 19:40, said:
Dzieki chlopaki jeszcze raz, tasme tez zmienilem, na razie wszystko ladnie dziala. Chetnie przyjme bo z1c to fajny telefon I warto miec zapas jbc, a jakby ktos potrzebowal baterii to moglbym podeslac, bo mam ich troche, ostatnio ladowalem i tylko jedna okazala sie uszkodzona, czerwona dioda sie podswietla na kilka sekund i tak caly czas.
Musiałbym zobaczyć co dokładnie mam na pewno kilka korpusów z wyposażeniem i pewnie jeszcze jakieś inne drobnostki
#8 OFFLINE
Posted 12 January 2026 - 01:44
not found, on 11 January 2026 - 19:40, said:
#9 OFFLINE
Posted 12 January 2026 - 09:46
W ogole to nie dziala czujnik swiatla i proximity wiec tutaj jack79 dobry trop, bo to jest w ramce przeciez, pamietam jak kiedys w SE czesto nieoryginalne flexy nie mialy w ogole czujnika. A jesli chodzi o czesci to najlepiej dogadajmy sie na PW. osa355, mam SP C5303, ktorej wlasciwie przydalaby sie cala plyta najlepiej z mozliwoscia odblokowania bootloadera, bo gniazdo sim jest kompletnie uszkodzone, podobnie jak zlacze USB, a takze i bateria, bo oryginalna spuchla tak, ze rozsadzila ta atrape z tylu i nie da sie juz zamknac klapki w ogole, wyswietlacz i dotyk sprawny. Dalsze pogawedki to w SB albo PW xd
Dobra, zeby nie robic off-topu zamykam.
Dobra, zeby nie robic off-topu zamykam.
WALKMAN®

This topic is locked