Jump to content


Internet nie działa


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Super Moderator
  • 2354 posts
    • Time Online: 97d 13h 55m

Posted 12 May 2017 - 10:17

Pobrałem ustawienia sieci (mam w Virgin) ale nie działa mi internet. Kiedy próbuję otworzyć jakąkolwiek stronę (używam wbudowanej przeglądarki) wyświetla mi się komunikat: 'Połączenie niedostępne' a potem 'Internet: operacji nie można wykonać'. I tak za każdym razem. Jak to rozwiązać?
WALKMAN®

#2 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 881 posts
    • Time Online: 37d 18h 33m

Posted 12 May 2017 - 14:49

Nie wiem jak to rozwiązać ,ale przełożę kartę z Z1c i sprawdzę u siebie na Satio i Vivazie

Dobra to tak skasowałem wszystkie ustawienia internetowe i pobrałem nowe (z T-mobile) tylko co ciekawe przy wyborze modelu mając Satio trzeba wybrać Vivaza bo inaczej wyskakuje błąd i ustawienia się nie zapisują . Ale po skonfigurowaniu internet na jednym i drugim normalnie działa. Także na twoim miejscu spróbowałbym jeszcze raz wszystko skasować i ręcznie to skonfigurować

PS: Przy okazji zapytam się jak wygląda oferta w Virgin mobile ? Bo chciałbym mieć coś z przynajmniej 1-2 GB internetu za jakieś małe pieniądze

not found: Post użytkownika osa355 przeniesiony do nowego tematu.

Edited by not found, 13 May 2017 - 16:27.


#3 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2354 posts
    • Time Online: 97d 13h 55m

Posted 13 May 2017 - 08:33

U mnie to nie działa, a próbowałem zarówno ręcznie różne ustawienia jak i pobrane ze strony, z automatycznej konfiguracji sms, próbowałem pobierać z telefonu przez 'Pobierz ustawienia'. Dopatrzyłem się teraz, że po wejściu w PlayNow telefon przechodzi na stronę PLAY gdzie mogę pobrać gry, czyli mam chyba branding i pewnie to blokuje dostęp do neta :( A soft wyglądał jak czysty. Zrobiłem zaraz po zakupie hard reset, wiadomo. Jakie oznaczenie ma czysty, niebrandowany soft w takim razie? Zaraz sprawdzę co mam u siebie (R2AK006 ale nie wiem jaki custom).
A co do oferty to załóż temat nowy w dziale i wtedy przeniosę też post osa355 i dorzucę coś od siebie :)

Dobra, sprawdziłem, mam CDF1226-3361, czyli Central Europe 1, niebrandowany, więc nie wiem skąd to strona PLAYa. Co dziwne, ten co jest u nas w downloadzie jest brandowany PLAY właśnie, dodałem info.

Edited by not found, 13 May 2017 - 09:46.

WALKMAN®

#4 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 881 posts
    • Time Online: 37d 18h 33m

Posted 13 May 2017 - 15:17

U mnie czysty R2AK006 na Satio ma CDA 1224-3792, bo i miałem ci napisać że CDA można sprawdzić z poziomu telefonu. Natomiast w przypadku Vivaza (branding Ery ,soft R2EA021) 1232-1978 i w moim przypadku oprócz blueconect mam jeszcze linki (w multimediach) do pobierania muzyki itp. A co do internetu to nie mam jak sprawdzić, bo mam tylko T-mobile,bo jeśli miałbym np. coś z Plusa to sprawdziłbym u siebie

#5 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2354 posts
    • Time Online: 97d 13h 55m

Posted 13 May 2017 - 16:25

To co podałeś to nie jest CDA. Ja też mam takie oznaczenie jak sprawdzam z poziomu telefonu, nazwane jest to 'Wersja niestandardowa'. Sprawdź omniusem :P
A jak wchodzisz na PlayNow to co Ci się wyświetla?
WALKMAN®

#6 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 881 posts
    • Time Online: 37d 18h 33m

Posted 13 May 2017 - 17:16

Aha... :D
Zrobiłem identyfikację Se toolem  i  w linijce "CUSTOM VERSION:" mam 1226-3361_R12A więc to chyba to ? Bo i na supporcie SE toola jest soft z tym oznaczeniem (Cent europe). A i w przypadku Vivaza po wejściu na play now pokazuje mi się... Orange world :D ale być może dlatego że łączyłem się przez Wi-fi a mam Fun box (W
Orange), natomiast na na internecie mobilnym na karcie T-mobile wyskakuje jakiś błąd (nie znany format pliku) i zostaje pusta storna z adreem coś tam "sony ericsson". Sprawdzę jeszcze na Satio

No w Satio jest to samo,bo wiadomo Play now już się nie wczyta bo tego nie ma... (też na karcie T-mobile na Wi-fi nie sprawdzałem bo miałbym Orange world)

Edited by jack79, 13 May 2017 - 17:36.


#7 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2354 posts
    • Time Online: 97d 13h 55m

Posted 13 May 2017 - 22:33

Tak, to jest to, mam dokładnie to samo CDA. Orange to zawsze zatruwało telefony wszelakiego rodzaju ich syfem :P T-mobile praktycznie nie. No a PLAY lubił wstawiać swoje strony do przeglądarki i tyle. Kurde, no to zagadka i dalej nie rozwiązuje to problemu. Nie mam aktualnie pomysłu. Coś musi mi blokować ten internet.

A jednak coś nowego. Połączyłem się z WiFi w domu i ten sam komunikat, internet nie działa. Ale wszedłem na PlayNow i teraz przenosi mnie na stronę Gameloft i mam do wyboru swojego operatora (wtedy też przenosiło a nie na PLAY jak mi się wydawało, tylko już serwer wiedział jakiego mam operatora z racji, że używałem internetu Virgin (wykrywa jako PLAY).

Ściągnę np. Operę i zobaczę jak to będzie wyglądać, bo to może wina przeglądarki, choć tak nie powinno się dziać.

Edited by not found, 13 May 2017 - 22:53.

WALKMAN®

#8 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 881 posts
    • Time Online: 37d 18h 33m

Posted 13 May 2017 - 23:12

A no bardzo dziwne, skoro u mnie działa na jednym i drugim a u ciebie nie, może ewentualnie wydaj te 5 zł na jakiś starter i sprawdź jak zachowa się np W Plusie . Przy okazji nawet nie wiedziałem że Symbian s60 v5 obsługuje WPS, a i nawet mając Satio w połowie października ubiegłego roku nawet nie wiedziałem jak zapisać sieć WiFi żeby telefon ją pamiętał, bo i na C905 czy P1i było łatwiej :D

#9 OFFLINE   osa355

osa355
  • User
  • 170 posts
    • Time Online: 6d 2h 34m

Posted 14 May 2017 - 11:17

Tylko że z tym starterem to głupi pomysł bo nim Notfoud ją zarejestruje i przyjmą akceptację rejestracji to miną wieki.....

#10 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 881 posts
    • Time Online: 37d 18h 33m

Posted 14 May 2017 - 12:59

A no fakt, zapomniałem o tej obowiązkowej rejestracji...

#11 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2354 posts
    • Time Online: 97d 13h 55m

Posted 14 May 2017 - 13:54

Prędzej bym pożyczył kartę od kogoś XD Ściągnąłem Operę i jest to samo. Ale teraz sprawdziłem dokładnie i internet zaczął działać na obu przeglądarkach, zarówno przez WiFi jak i Virgin, problem jest dalej, bo nie wczytuje mi stron takich jak youtube, facebook, wikipedia. Działa wyszukiwarka google i inne :o
WALKMAN®

#12 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 881 posts
    • Time Online: 37d 18h 33m

Posted 14 May 2017 - 20:07

No u mnie też nie działa , przynajmniej na standardowej przeglądarce, jeszcze zainstaluje Operę na Satio bo nie mam i sprawdzę

#13 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2354 posts
    • Time Online: 97d 13h 55m

Posted 14 May 2017 - 21:42

Ok, to nie jestem sam xd A pokazuje Ci się ten sam komunikat? Nie używasz youtube?
I jak wchodzę przez aplikacje, youtube i fb też nie działa.
Zrobiłem jeszcze test z kartą aero2, internet na niej chodzi ale oczywiście youtube i fb nie :P

Edited by not found, 14 May 2017 - 21:47.

WALKMAN®

#14 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 881 posts
    • Time Online: 37d 18h 33m

Posted 15 May 2017 - 18:26

OK, sprawdziłem (przez Operę 11) i też mam to samo nie działa FB, Youtube, Wikipedia i pokazuje się komunikat "Problem z siecią". A w przypadku standardowej przeglądarki "Operacji nie można wykonać" Również aplikacja FB nie działa i pokazuje "Brak sieci dostępna" :o  (W przypadku Vivaza), ale i można wybrać anuluj lub ok a po naciśnięciu ok aplikacja wczytuje się w nieskończoność. Natomiast w Satio prawie zadziała ale po wpisaniu danych do logowania wyskakuje "Nie można ukończyć logowania" . Podobnie z youtube, Tylko co ciekawe FB w Javie na C905 normalnie mi działał a korzystałem w wakacje, bo pamiętam że było po burzy i nie było prądu, a Z1c miałem całkowicie rozładowaną (byłem wtedy na wsi u u rodziny). A i GG też nie działa i obawiam się że możemy mieć coś podobnego co autor tego tematu:
http://www.sonyerics...-93/#entry47050

Jeszcze jestem ciekaw jak to wygląda na X1 lub X2 ,bo pamiętam że np. GG na X1 normalnie działało ,ale to było równe dwa lata temu jak korzystałem z X1

#15 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2354 posts
    • Time Online: 97d 13h 55m

Posted 15 May 2017 - 18:33

Co to ma być? :o Kto jeszcze ma Satio (dante?) niech się wypowie :D Dla mnie bez youtube, fb, wikipedii to straszna lipa. Na W960, który ma Symbiana też, wszystko działa gites.

Edited by not found, 15 May 2017 - 18:34.

WALKMAN®

#16 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 881 posts
    • Time Online: 37d 18h 33m

Posted 15 May 2017 - 19:13

No dla mnie też i właśnie szkoda bo Vivaza czy Satio da się normalnie używać na co dzień, jeszcze wyciągnę ewentualnie X1 i X2 i tam sprawdzę bo jak na Windows mobile wszystko będzie działać to znaczy że się uwzięli na s60 v5...  A na P1i też mi nie działało youtube i coś jeszcze

#17 OFFLINE   osa355

osa355
  • User
  • 170 posts
    • Time Online: 6d 2h 34m

Posted 15 May 2017 - 19:32

Coś podejrzewam że chodzi tu o protokoły HTML w wersji 5. A jak o to chodzi to te telefony mogą ich nie obsługiwać bo są za stare i nie została wprowadzona obsługa tego protokołu. Spróbujcie wczytać coś co nie jest napisane w HTML 5.

#18 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2354 posts
    • Time Online: 97d 13h 55m

Posted 15 May 2017 - 19:43

No to jest jakiś pomysł. No bo zobacz, przecież kiedyś działały te aplikacje, są nawet oddzielne apki do youtube i facebooka. Ale tak jak mówię, na starszym W960 używam normalnie fb przez stronkę i działa elegancko, przez aplikację zresztą też, to samo z youtubem.
WALKMAN®

#19 OFFLINE   jack79

jack79
  • User
  • 881 posts
    • Time Online: 37d 18h 33m

Posted 15 May 2017 - 20:07

Nasze forum działa :D i to na standardowej przeglądarce

#20 OFFLINE   not found

not found

    Moderator

  • Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2354 posts
    • Time Online: 97d 13h 55m

Posted 15 May 2017 - 20:18

Jesteś bystry jack79, sonyericsson-world.com jest w HTML5 i również u mnie wszystko śmiga :D
WALKMAN®




0 user(s) are reading this topic