Jump to content

Xperia Arc brak emotikon

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   Miuosz

Miuosz
  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 1h 57m
  • Kraj::
  • Operator: Plus

Posted 10 March 2017 - 15:54

Witam,

W telefonie sprowadzonym z Anglii wszystko jest ok (ustawione na jezyk polski), przy wysylaniu emotikon sms-em, widze je po wprowadzeniu tekstu na ekranie, adresat wiadomosci rowniez. Problem wystepuje gdy to ja otrzymuje smsa/mmsa. Zamiast emotikony pojawia sie prostokat. Jedynie kiedy nadawca stworzy ja recznie (np dwukropek i nawias)-moge ja zobaczyc bez bledu ktory prawdopodobnie przedstawia wspomniany kwadrat. System to android 2.3.3. Przy probie aktualizacji do innej wersjii (slyszalem o 2.3.4 dobrze wspolpracujacym z tym telefonem)z poziomu telefonu wswietla sie komunikat ze posiadam najnowsza wersje systemu. Przy pomocy Sony PC companion rowniez. Czy jest jakis sposob na zmiane czcionki (moze to pomoze) poprawnego wyswietlania emotikon? Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam

not found: Poprawiłem pisownię.

Edited by not found, 14 March 2017 - 16:32.

#2 OFFLINE   osa355

Posted 10 March 2017 - 19:46

Masz za stary system Android by wyświetlały ci się emotikony z Androida 6.1 lub 7.1. Stary Anadroid po prostu nie obsługuje nowych emotoikon z nowszych systemów Android. Nic z tym nie zrobisz. Ja tak miałem też na Windows Vista.

#3 OFFLINE   Miuosz

Miuosz
  • Autor tematu
  • User
  • 3 posts

Posted 10 March 2017 - 23:57

Nie ma zadnej mozliwosci aktuaizacji?

#4 OFFLINE   osa355

Posted 11 March 2017 - 02:02

możesz tylko zainstalować system operacyjny robiony przez użytkowników tego telefonu jeżeli taki jest. Czyli Cyanogenmod lub AOSP. Dałbym ci linka do systemu lecz tu nie mam prawa reklamować innego forum więc poszukaj na google pod hasłem cyanogenmod.

#5 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 11 March 2017 - 03:36

XDA jest dozwolone ;)

#6 OFFLINE   Miuosz

Miuosz
  • Autor tematu
  • User
  • 3 posts

Posted 17 March 2017 - 13:56

Po wgraniu androida 4.04 jest to samo. Tzn, zamiast kwadratow sa puste miejsca.

#7 OFFLINE   osa355

Posted 17 March 2017 - 19:16

Pisałem w odpowiedzi mojej pierwszej że by ci się wyświetlały emotikony z Androida 6.1 lub 7.1 musisz mieć wgrany system 5.1.1 lollipop lub 6.1 marshmallow lub 7.1 Nougat. Na starszych androidach poniżej 5.0 te emotikony nie działają.

1 user(s) are reading this topic