Witam,
Rozpoczynam dziś przygodę z Live with Walkma i chciałbym przed włożeniem karty zablokować wszelakie połączenia z internetem (pomijając mmsy i dostęp poprzez wifi).
Czy ktoś mógłbym mi "metodą media markt" powiedzieć jak to zrobić?
Z góry dziękuję,
Marcin

Blokada internetu poza wifi i mms
Started by slimak1502, May 03 2016 20:06
8 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 03 May 2016 - 20:06
#2 OFFLINE
Posted 04 May 2016 - 20:15
Klikasz ustawienia potem więcej, potem sieci komórkowe i tam wyłączamy komórkowy transfer danych.
#3 OFFLINE
Posted 17 May 2016 - 20:59
Dziękuję.
Założyłem konto na gmail żeby pobierać ze sklepu google play. Mam komunikat podaj nr tel - po co?? Mogę nie podawać numeru ????
Pomocy.
Usiłuję się przesiąść z wiekowego K750i na wt19i i coraz bardziej się zniechęcam
Założyłem konto na gmail żeby pobierać ze sklepu google play. Mam komunikat podaj nr tel - po co?? Mogę nie podawać numeru ????
Pomocy.
Usiłuję się przesiąść z wiekowego K750i na wt19i i coraz bardziej się zniechęcam

#4 OFFLINE
Posted 18 May 2016 - 13:48
Nie musisz podawać numeru telefonu. Po prostu kliknij pomiń lub krzyżyk.
#5 OFFLINE
Posted 23 May 2016 - 21:53
Właśnie nie mogę.
"Zweryfikuj swoją tożsamość. Wykryliśmy nietypową aktywność na koncie, na które chcesz wejść. Aby kontynuować, wykonaj poniższe czynności.Aby kontynuować, podaj numer telefonu. Wyślemy kod weryfikacyjny, który możesz podać podczas logowania. "
Nie chcę w żadnym razie udostępniać mojego numeru.
Mam jakieś inne opcje nim trafi mnie szlag i zacznę szukać kolejnego "zabytku" zamiast wspaniałych andków????
Proszę pomóżcie nim mi się skończy cierpliwość.
"Zweryfikuj swoją tożsamość. Wykryliśmy nietypową aktywność na koncie, na które chcesz wejść. Aby kontynuować, wykonaj poniższe czynności.Aby kontynuować, podaj numer telefonu. Wyślemy kod weryfikacyjny, który możesz podać podczas logowania. "
Nie chcę w żadnym razie udostępniać mojego numeru.
Mam jakieś inne opcje nim trafi mnie szlag i zacznę szukać kolejnego "zabytku" zamiast wspaniałych andków????
Proszę pomóżcie nim mi się skończy cierpliwość.
#6 OFFLINE
Posted 24 May 2016 - 14:33
Musisz podać numer telefonu. Czego ty się boisz?? To tylko Google on ci nic złego z numerem nie zrobi.
I czy na pewno ten telefon nie jest kradziony??
I czy na pewno ten telefon nie jest kradziony??
#7 OFFLINE
Posted 25 May 2016 - 18:41
Dziękuję za odpowiedź.
Telefon pochodzi z legalnego źródła.
Dysponuję dowodem zakupu.
Nie potrafię pojąć po diabła im mój numer telefonu tym bardziej że ten telefon zasadniczo będzie mi robił za pieszą nawigację więc większość czasu i tak będzie bez sim.
Nadto był podany @ pomocniczy do ewentualnego odzyskiwania hasła. Tej opcji użyć nie mogę.
Chyba zostanie mi nabyć kartę prepaid użyć tego numery i ją wywalić.
Dziękuję za poświęcony czas.
Telefon pochodzi z legalnego źródła.
Dysponuję dowodem zakupu.
Nie potrafię pojąć po diabła im mój numer telefonu tym bardziej że ten telefon zasadniczo będzie mi robił za pieszą nawigację więc większość czasu i tak będzie bez sim.
Nadto był podany @ pomocniczy do ewentualnego odzyskiwania hasła. Tej opcji użyć nie mogę.
Chyba zostanie mi nabyć kartę prepaid użyć tego numery i ją wywalić.
Dziękuję za poświęcony czas.
Edited by slimak1502, 25 May 2016 - 18:52.
#8 OFFLINE
Posted 26 May 2016 - 17:43
I tu źle robisz. Bo telefon szybciej łapie satelity GPS jak jeszcze korzysta z danych internetowych. A tak to ci telefon może łapać GPS bez karty sim nawet 30 minut.
#9 OFFLINE
Posted 02 June 2016 - 15:21
Kup sobie kartę SIM i korzystaj z transferu, żeby szybciej działał Ci GPS albo nawet jest jeszcze darmowy internet od aero2

WALKMAN®