Witajcie.
Mam problem z swoją Xperią S ma ona Simloca na sieć Orange. Telefon zdebrandowałem by nie mieć śmieci od Orange lecz po wgraniu najnowszego Androida 4.1.2 nie działa mi internet mobilny, działa tylko po wifi. Oznajmiam że ustawienia internetu i mms pobierałem z strony Orange jak i z poziomu telefonu, a internetu jak nie było tak nie ma. Czasami pokaze zasięg hspa czy jakoś tak że jest pobieranie i wysyłanie lecz sam internet nie działa.
Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Sony Xperia S i brak internetu przez moduł gsm
Started by osa355, Oct 04 2015 16:25
8 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 04 October 2015 - 16:25
#2 OFFLINE
Posted 12 October 2015 - 12:53
Ciekawa sprawa. Niedawno przełożyłem służbową kartę do Xperia S niby wszystko poaktualizowałem, ustawienia pozatwierdzałem, ale nie działa właśnie internet. Wcześniej na karcie Play nie było problemu. W tygodniu mam zamiar pochylić na tą sprawą by znaleźć jej przyczynę.
Czy ktoś jeszcze spotkał się z podobnym problemem? @Osa znalazłeś rozwiązanie?
Czy ktoś jeszcze spotkał się z podobnym problemem? @Osa znalazłeś rozwiązanie?
#3 OFFLINE
Posted 12 October 2015 - 16:28
Mikołaj u mnie co śmieszne na Xperii S nie działa mi google play, internet i gmai. O dziwo przeglądarka firefox działa. Tak samo jak pobieranie ustawień internetu i mms działa. Ja podejrzewam że to wina systemu co wydał sony lub nawet samego kernela. Bo gdy zainstalowałem starszą wersję systemu ten sam objaw się utrzymywał. Telefon Xperia S z nowym systemem ma kolejny tez problem. Gorszy zasięg wifi. Mam router mobilny na oknie w moim pokoju w ustawieniach routera ustawiony jest maksymalny zasięg wifi i na moim Samsungu Galaxy Ace 4 i Sony Xperii X8 zasięg mam nawet na dworze i bardzo daleko mogę sięgnąć moje wifi a na Xperi S jest jedna do max 3 kresek w moim pokoju. Zależy od szczęścia:/ Nie wiem szczerze co dolega tak fajnemu telefonowi:/ Jest jakiś też sposób na odblokowanie Fastboota w Xperi S, kiedy telefon pochodzi z Orange i ma zablokowany na amen bootloader??
Pozdrawiam
not found: Ort.
Pozdrawiam
not found: Ort.

Edited by not found, 13 October 2015 - 22:08.
#4 OFFLINE
Posted 12 October 2015 - 17:49
Ja bym wgrał ICSa postestował jak bd dobrze to zostawić a jak nie to GB(wiem, że to szalony pomysł) i zobaczyć.Odkąd mam xperie(Mini Pro,Arc S,T,Z1 compact) to najnowsze,finalne softy były niedopracowane i downgrade był konieczny.
Edited by timmi, 12 October 2015 - 17:53.
#5 OFFLINE
Posted 12 October 2015 - 19:43
Chciałbym to zrobić, ale moja Xperia S ma zablokowany bootloader :/ Gdyby miała odblokowany to już dawno by miała lizaczka 5.0.2. A cofanie się w systemach to jest rozwiążanie na krótką metę. Bo w raz z nowym systemem od googla te stare przestają być obsługiwane przez sklep Play. Tak mam na mojej Xperi X8.
#6 OFFLINE
Posted 13 October 2015 - 11:34
No i zabrałem się za temat. Wysłałem sobie SMS z danymi
Potwierdzam problem z wifi - zasięg znacznie gorszy niż np. w Z1, choć z tego co pamiętam ten model tak po prostu ma i na soft bym tego nie zrzucał.
zmieniłem na IPV6 i Chrome np. działa, mapy też. Niektóre aplikacje już nie.Potwierdzam problem z wifi - zasięg znacznie gorszy niż np. w Z1, choć z tego co pamiętam ten model tak po prostu ma i na soft bym tego nie zrzucał.
#7 OFFLINE
Posted 13 October 2015 - 19:58
Wszystko by było dobrze i bym nie narzekał gdyby mi tylko gadu gadu działało na telefonie. Bo muszę mieć kontakt z dziewczyną 24 godzinny.
Mikołaj ja szukam rożwiązanie tego problemu. Jak też coś ci się uda wymyśleć to daj znać.
Mikołaj ja szukam rożwiązanie tego problemu. Jak też coś ci się uda wymyśleć to daj znać.
#8 OFFLINE
Posted 26 April 2016 - 14:34
W dalszym ciągu jedynym narzędziem, które działa mi bez wi-fi jest gmail. Reszta pokazuje "nie znaleziono DNS address serwera"
#9 OFFLINE
Posted 28 April 2016 - 09:16
Ja już sobie kupiłem przenośny router TP-Link żeby mieć internet i już tak sobie rozwiązałem problem.