Na supporcie setoola właśnie pojawił się soft do w995 więc gdy tylko to zobaczyłem zabrałem się za jego wgrywanie chociaż miałem już wgrany obecnie najnowszy dla c905 R1EA033

Nie było central europe więc wgrałem western europe tam też jest polski.
Po wgraniu telefon nie chciał się właczyć do końca co było do przewidzenia...
Wgrałem sterownik wyświetlacza i pomogło
Od razu mówię że nic cie kawego z tego nie wyszło...
Aparat nie działa tzn. działa ale nie zapisuje zdjęć nawet po wgraniu camdrivera od c905 czyli już kaszana

Myślałem że może chociaż będzie kręcił filmy bo miały być WQVGA czy jakoś(480x240) ale nieee

Niedziała też żadna lampa nawet podzczas kręcenia filmów ale tego się spodziewałem.
Są problemy z podświetleniem i boczne klawisze mają pozmieniane funkcje.
Nie działa też radio tzn. wyszukuje stacje i wyświetla ich nazwy ale nic nie odtwarza to chyba wina akustyki...
Akcelerometr też dziwnie działa żeby odwrócić zdjęcie cokolwiek innego poziomo trzeba owdrócić telefon do góry głośnikiem
Jednak

alkman działa(chyba 3 bo ja nie widzę w nim nic nowego) świetnie, muzyka na słuchawkach i ten korektor czego można chcieć więcej...
Za to głośnik gra cichutko ale to chyba wina akustyki która jest przystosowana do głośników stereo.
Nie wiem w jaki sposób ale jakoś zmieniałem głośność utworu przez przechylanie telefonu

Reszta już działa raczej dobrze wifi, gps raczej też.
Jest widok czatu w wiadomościach
Jest zainstalowanych kilka ciekawych gierek i aplikacji, muzyki, dzwonków co jednak zajmuje dość dużo pamięci.
Po wgraniu softu zostało mi 55MB a całej pamięci jest chyba 170MB.
Troche inny widok w ustawieniach lista a nie zakładki jak we wcześniejszych modelach niewiem czy można to zmienić.
Jest tam sześć pozycji: ogólne, dzwięki i sygnały, wyświetlacz, połaczenia, łączność i...pomoc a tam instrukcja obsługi
I to by było na tyle...
Pora wrócić do softu c905