Jump to content

[Rozwiązany] Telefon wykrywa cały czas wysuniętą klawiaturę

klawiatura czujnik uszkodzona wykrywa telefon cały czas wysuniętą klwiaturę

• This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   Hoqun

Hoqun
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 50m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 22 December 2014 - 15:59

Witam,
Mój problem polega na tym, że Moja Xperia MK16i wykrywa cały czas wysuniętą klawiaturę. Przez to cały czas mam ekran w poziomie i klawiatura bez przerwy się świeci za czym idzie większe zużycie baterii. Mógłbym np. rozkręcić telefon i poszukać tego sensora, ale nie wiem gdzie on jest.
Proszę Was o pomoc w tej sprawie,
Pozdrawiam

#2 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 22 December 2014 - 19:40

Czy jesteś pewien, że nie jest to kwestia oprogramowania?

Co do "teorii" - jej zasoby masz tu:
http://www.sonyerics...ly-disassemble/

http://www.sonyerics...ugi-user-guide/

#3 OFFLINE   Hoqun

Hoqun
  • Autor tematu
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 50m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 25 December 2014 - 16:05

Co do kwestii softu to zmieniłem na JellyBean 4.3.1 i obracanie już działa na podstawie sensorów. Problem więc już rozwiązany, dziękuję :)
Dzięki wrzuconym przez Mikołaja powyżej plikom, udało mi się dodatkowo rozwiązać problem z zasięgiem WiFi (działa max 30 cm od routera) a mianowicie brakuje pinu łączącego go z obudową. Za to jestem naprawdę wdzięczny :D
Doznałem też szoku gdy po rozkręceniu okazało się, że nie mam przedniego głośnika. Telefon mam od 2 tygodni, dopiero go robię, ale nie wiem jak poprzedni właściciel mógł ciągle rozmawiać na głośnomówiącym. Według instrukcji może to być przyczyną uszkodzenia tej klawiatury.
W każdym razie dziękuję Adminowi za te pliki, które dały mi ogromny pożytek :)
Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę :)

#4 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 25 December 2014 - 20:18

Ciesze się, że choć tak mogłem pomóc - bardziej nakierować. Dzięki za miłe słowa. Temat zamykam i problem uznaję za rozwiązany. Również wszystkiego dobrego na kończące się święta :)

Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony Ericsson World poprzez PW.

Also tagged with one or more of these keywords: klawiatura, czujnik, uszkodzona, wykrywa, telefon, cały, czas, wysuniętą, klwiaturę

0 user(s) are reading this topic