Cześć,
Niestety mój soft się zawiesił (podczas resetu pasek postępu stanął po środku, ponowne próby przez wyjęcie baterii i włączenie znów rozpoczyna reset i znów staje) i chyba uszkodził na dobre.
W telefonie mam ustawienie na "USB pamięć masowa". Po podłączeniu USB telefon włącza się na tryb "pamięć masowa" i PC Companion każe mi zmienić na "USB tryb PC", ale nie mogę bo nie mam dostępu do menu.
Omnius też nie identyfikuje softu (klawisz "c" + włożenie wtyczki) - nic się nie dzieje.
Czy jest inny sposób, np. jakieś wtłoczenie "na siłę" softu, czy jestem zdany na serwis?
Pozdrawiam, Poope
ps: mam zwykły, standardowy soft

Problem z wgraniem softu... czy muszę do serwisu?
Started by Poope, Dec 07 2014 12:23
tryb USB pamięć masowa
7 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 07 December 2014 - 12:23
#2 OFFLINE
Posted 07 December 2014 - 13:41
Gniazdo masz czyste?
#3 OFFLINE
Posted 07 December 2014 - 14:58
Sądzę, że gdyby gniazdo było zanieczyszczone, to program nie wołałby o zmianę trybu na USB PC.
#4 OFFLINE
Posted 07 December 2014 - 18:58
Stery zainstalowane, podłączałeś z 2 i 5? Omnius nie jest bezpłatny ale to pewnie wiesz.
WALKMAN®
#5 OFFLINE
Posted 07 December 2014 - 19:54
Stery są.
Omnius płatny może dla Androida, u mnie się zainstalował i nie prosił o licencję. Może trzeba płacić, kiedy się rejestruje na jego koncie? - nie wiem. Wiem jedno: kiedy kiedyś wszyscy mówili, że trzeba się rejestrować żeby z niegio korzystać, ja się nie logowałem i Omnius działał bez problemu (zmieniałem CDA czy coś, chodziło o wyrzucenie śmieci Plusa).
I teraz zadchowuje się identycznie z tą różnicą, że nie dochodzi do identyfikacji softu (klawisz "c" + wtyk).
EDIT: Omnius po kolejnej próbie podjął identyfikację softu Hazela prawidłowo.
Ale moje pytanie z postu nr1. nie dotyczy Omniusa, a sposobu wgrania i czy w ogóle możliwe.
Omnius płatny może dla Androida, u mnie się zainstalował i nie prosił o licencję. Może trzeba płacić, kiedy się rejestruje na jego koncie? - nie wiem. Wiem jedno: kiedy kiedyś wszyscy mówili, że trzeba się rejestrować żeby z niegio korzystać, ja się nie logowałem i Omnius działał bez problemu (zmieniałem CDA czy coś, chodziło o wyrzucenie śmieci Plusa).
I teraz zadchowuje się identycznie z tą różnicą, że nie dochodzi do identyfikacji softu (klawisz "c" + wtyk).
EDIT: Omnius po kolejnej próbie podjął identyfikację softu Hazela prawidłowo.
Ale moje pytanie z postu nr1. nie dotyczy Omniusa, a sposobu wgrania i czy w ogóle możliwe.
Edited by Poope, 07 December 2014 - 20:56.
#6 OFFLINE
Posted 08 December 2014 - 09:40
Aktualnie Omnius lub serwis albo możesz próbować eksperymentować FARem, w dziale Poradnik jest temat.
WALKMAN®
#7 OFFLINE
Posted 09 December 2014 - 16:36
Oddałem do serwisu do wgrania softu sposobem serwisowym.
ps: Omniusem i FAR-em nie da da bo mój soft nie był RED
ps: Omniusem i FAR-em nie da da bo mój soft nie był RED
#8 OFFLINE
Posted 10 December 2014 - 12:56
Ok. W Hazelu nie da się zmienić certyfikatu, można mieć tylko RED. Chyba, że masz prototyp

WALKMAN®