Jump to content

Simlock w Satio

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 OFFLINE   zygamar

zygamar
  • User
  • 1 posts
    • Time Online: 37m
  • Kraj::
  • Operator: Orange

Posted 02 July 2014 - 00:13

Mam takie pytanko wiadomo oferują  te kody ale każą sprawdzić licznik ale u mnie robiąc to ::

Jak sprawdzić licznik prób w Sony?

1. Włącz telefon baz karty sim
2. Wpisz *#*#7378423#*#*
3. Wybierz Service info
4. Wybierz SimLock
5. Sprawdź przy którym napisie jest znak X, O lub kropka
6. Jeżeli z lewej strony przy polu NETWORK znajduje się X, O lub kropka, a z prawej strony jest liczba inna niż zero można odblokować kodem.
7. Jeżeli z prawej strony pola NETWORK jest zero odblokowanie kodem jest NIE możliwe. Licznik jest zablokowany.

Zobacz również Filmik instruktażowy jak sprawdzić licznik w SonyJak sprawdzić licznik prób w Sony?

1. Włącz telefon baz karty sim
2. Wpisz *#*#7378423#*#*
3. Wybierz Service info
4. Wybierz SimLock
5. Sprawdź przy którym napisie jest znak X, O lub kropka
6. Jeżeli z lewej strony przy polu NETWORK znajduje się X, O lub kropka, a z prawej strony jest liczba inna niż zero można odblokować kodem.
7. Jeżeli z prawej strony pola NETWORK jest zero odblokowanie kodem jest NIE możliwe. Licznik jest zablokowany.

Zobacz również Filmik instruktażowy jak sprawdzić licznik w Sony

do pozycji nr 2 i dalej nic sie nie dzieje czy znaczy to że mam zablokowany tel ??
A jak wsadze sim karte inną niż orange to każe odblokować i przy network żąda kodu .
Jak sprawdzić ten licznik prób., dodam że ja nic nie robiłem wcześniej czyżby orange tak zablokował ??
Pamiętam kiedyś dawno był problem ze blutooth jak sie łączył ze słuchawką to trzeszczało i wtedy zaktualizowałem i pomogło , może to namieszało z tym licznikiem prób ??

#2 OFFLINE   slivka91

slivka91

Autor najlepszego wpisu sierpnia 2013

• User
  • 555 posts
    • Time Online: 16d 8h 2m

Posted 02 July 2014 - 20:00

Nie za bardzo rozumiem.
Simlocka sprawdzisz czy masz w Satio metoda -> Czerwona, zielona, 2x czerwona, zielona (oczywiście klawisz jak co) i masz tam info o usługach a dalej "Blokady Sim".

A dalej do komisu w konkretnym celu ewentualnie ktoś zdalnie zrobi.

Edited by slivka91, 02 July 2014 - 20:02.

"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."

1 user(s) are reading this topic