Jump to content

Niepełne podłączenie telefonu pod komputer

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   LowcaCiemnosci

LowcaCiemnosci
  • User
  • 8 posts
    • Time Online: 21h 34m
  • Kraj::
  • Operator: 36i6

Posted 07 May 2014 - 12:56

Mój telefon jest taki jak dział tego forum :P Xperia mini pro. Spotkała mnie dziwna sytuacja bo po podłączeniu kabla USB telefon na niego reaguje tylko w sposób ładowania telefonu. Komputer też go wykrywa, ale nie mogę się "dostać" do telefonu. Sprawdzałem na drugim komputerze i jest to samo. sprawdzałem na innym kablu i też jest tak samo. Co robić? Jak normalnie podłączyć telefon pod kompa? Mam androida 2.3 i jestem świeżo po reinstalce systemu w telefonie. Sam nawet nie wiem kiedy to się stało. Jeszcze tego samego dnia wcześniej wszystko było ok a teraz tylko taka reakcja. Proszę o pomoc i radę... Komputer w menadżerze zadań, komputer widzi telefon, ale z trójkącikiem a w opisie urządzenia pisze: "Nie można uruchomić tego urządzenia (kod 10).

Co ciekawe w ustawieniach telefonu oczywiście można zmienić typ połączenia USB.

Ustawienia: MTP - Tylko ładuje
Ustawienia: MSC - Wykrywa bez problemu urządzenie (pamięć masowa)

Edited by LowcaCiemnosci, 07 May 2014 - 13:04.

#2 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,437 posts
    • Time Online: 107d 15h 32m

Posted 07 May 2014 - 18:05

Włącz debugowanie usb :P
WALKMAN®

#3 OFFLINE   LowcaCiemnosci

LowcaCiemnosci
  • Autor tematu
  • User
  • 8 posts
    • Time Online: 21h 34m
  • Kraj::
  • Operator: 36i6

Posted 20 May 2014 - 07:29

Robiłem to i nie pomaga. Dzieje mi się to drugi raz. Tego dnia co pisałem posta to wgrałem soft na nowo (2,3.4) ale teraz znów to samo.... To w końcu komputer czy telefon? Dodam, że stało się to nagle... Nic specjalnego i podejrzanego robione nie było. Kilka aplikacji i wyłączenie zbędnych usług. Telefon nagle zaczyna się czasem zwieszać a większość aplikacji wymusza zamknięcie.... WTF?

1 user(s) are reading this topic