Zastanawiam się nad zakupem słuchawek HPM-83. Szukałam na allegro i są tylko 3 aukcje, z czego 1 osoba ma w sprzedaży 99 sztuk i to bez opakowania, a na 2 pozostałych aukcjach różnią się opakowaniem. Nie wiem czy tak powinno być i nie wiem, które są oryginalne. Poza tym ludzie piszą, że czasami produkt różni się od tego na zdjęciach. Tam niby 1 osoba ma wszystkie pozytywne, ale zastanawia mnie, że te opakowania się różnią, no i nie ma realnego zdjęcia. Ogólnie myślę nad tymi słuchawkami ze względu na tą przejściówkę z mikrofonem, której u mnie nie idzie dostać, a zwykły adapter bez mikrofonu kosztuje 10 zł to mi się nie opłaca. A przecież nie będę słuchawek odłączać jak mi telefon zadzwoni. Na razie mam 3 parę HPM-62 i kabel mi się odrywa przy prawej słuchawce (tak miałam w każdej parze), ale one się tylko do rozmów nadają. Nie wiem jak te grają, bo ich jeszcze nie miałam, ale w domu mam porządne słuchawki co dobrze grają i chodzi mi głównie o tą przejśćiówkę.
Linki do tych 2 aukcji słuchawek w opakowaniach:
Proszę o pomoc i doradzenie mi, które powinnam kupić. Czy może kupić gdzieś poza allegro, szukałam w mieście w serwisach, ale tam same zamienniki mają i kompletnie się na telefonach nie znają.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

[Rozwiązany] Zakup słuchawek HPM-83
Started by vnbvb, Feb 21 2014 16:09
4 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 21 February 2014 - 16:09
#2 OFFLINE
Posted 21 February 2014 - 16:25
Jeśli chodzi Ci głównie o przejściówkę, to możesz kupić również tańsze HPM 70, 75, 77 tam też będziesz miała taką przejściówkę. Jak chcesz kupić HPM 83 to mogę Ci sprzedać, tylko, że mam właśnie same słuchawki, bez tej przejściówki

WALKMAN®
#3 OFFLINE
Posted 21 February 2014 - 16:39
No właśnie widziałam niby tańsze z przejściówką, ale na allegro to mojej mamie się zdarzało kupić podróby. Miałam kiedyś taką przejściówkę, ale to właśnie do podrabianych HPM-70, no i się spaliła (a wykonanie ich było marne, bo jak się już zepsuły to je rozwaliłam tak z ciekawości). Poza tym od początku dawały spalenizną. A te słuchawki mi się podobają i miałabym 2 parę na zmianę. A jak mam za podróby u mnie dać tyle co za orginały w internecie to każdy by wziął oryginalne. Tylko poza internetem u mnie w mieście się nie da kupić oryginalnych słuchawek, a na allegro też nie jestem pewna. Jeszcze do wczoraj byłam pewna, że kupię, bo kobieta ma same pozytywy i pisze, że słuchawki oryginalne. Ale teraz patrzę, że są różne opakowanie i nie wiem. Może to tylko detale i może jestem za bardzo ostrożna, ale nie chcę by mnie oszukali.
Edited by vnbvb, 21 February 2014 - 16:42.
#4 OFFLINE
Posted 28 February 2014 - 12:35
Możecie zamknąć, już sobie je zamówiłam, wczoraj przyszły pocztą i grają chyba tak jak powinny.

#5 OFFLINE
Posted 28 February 2014 - 13:13
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony Ericsson World poprzez PW.