Mam pytanie, może trochę głupie ale czy po odblokowaniu bootloadera za pomocą flashtoola i w razie potrzeby ponownego zablokowania (przez przywrócenie kopii TA) jest szansa że oprogramowanie serwisowe Emma wykryje ingerencję i unieważni gwarancję ? Bo w sumie na niedziałające BE2 i inne funkcje korzystające z DRM jest już fix więc tym się aż tak bardzo nie martwię

[Rozwiązany] Odblokowanie bootloadera metodą za flashtoola w Xperi SP
Started by jack79, Jan 30 2014 19:55
5 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 30 January 2014 - 19:55
#2 OFFLINE
Posted 30 January 2014 - 21:04
Nie ważne jaką metodą odblokujesz bootloadera. Przywracając kopię TA ( oraz relock bootloader) telefon wygląda jakby wyszedł z linii produkcyjnej. Co do serwisantów, to oni nawet po zwykłym zablokowaniu telefonu przyjmą na gwarancję.

#3 OFFLINE
Posted 30 January 2014 - 21:42
A da się jakoś sprawdzić poprawność kopi TA ? Czy jakbym ją teraz przywrócił (zablokowany bootloader, stockowy Rom oraz kernel) to stałoby się coś z danymi?
#4 OFFLINE
Posted 30 January 2014 - 23:02
Po co chcesz przywracać TA na zablokowany BL? Kopia służy do zablokowania i przywrócenia DRM i BE2. A odblokowanie BL robi full wipe w telefonie. Żeby przywrócić TA musisz mieć stock ROM z stock kernel bo inaczej będziesz mieć bootloop
Pomogłem? Daj plusika
Moja obecna lista telefonów:
K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)
Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua
#5 OFFLINE
Posted 31 January 2014 - 19:51
Chciałem tylko sprawdzić poprawność kopi TA, ale skoro nie było żadnego błędu to wszystko powinno być w porządku. A kopia waży około 100 kb
Dobra odblokowałem bootloader i wgrałem 4.3 więc jest już "po wszystkim"
Dobra odblokowałem bootloader i wgrałem 4.3 więc jest już "po wszystkim"

#6 OFFLINE
Posted 31 January 2014 - 20:57
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony Ericsson World poprzez PW.