Witam
Mam w planach zakupić digitizer do mojego live'a gdyż upadł na podłogę i posypał się w drobny mak choć działa. Chcę zakupić części na Allegro lecz martwię się,że przepłacę a kupię zamiennik. W jaki sposób rozróżnić zamiennik od oryginału? A może jest jakaś hurtownia internetowa,która zajmuje się sprzedażą oryginalnych części od producentów? Proszę o radę

Digitizer na Allegro... Jak rozróżnić podróbę od oryginału?
Started by grzesiek930307, Jan 18 2014 22:51
3 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 18 January 2014 - 22:51
#2 OFFLINE
Posted 19 January 2014 - 21:50
Co do zakupów na allegro, pierwszą podpowiedzią jest słowo "Oryginalny" w aukcji, jeśli go nie ma lub jest zastąpione np. na: oryginalny serwisowy, HQ, wysokiej jakości to taki przedmiot jest po prostu zamiennikiem nie zawsze dobrej jakości.
Warto zwrócić również uwagę czy zdjęcie przedstawia realne zdjęcie przedmiotu, jeśli tak warto porównać czy nie różni się od oryginalnego, na innym zdjęciu lub z własną oryginalną częścią. Dużo informacji można uzyskać również po ilości komentarzy, czy sprzedawca nie posiada negatywnych opinii, a jeśli sprzedaję podróby jako oryginalne, na pewno ktoś o tym napiszę w opinii.
link do internetowego sprzedawcy może znajdziesz bardziej korzystną ofertę.
Warto zwrócić również uwagę czy zdjęcie przedstawia realne zdjęcie przedmiotu, jeśli tak warto porównać czy nie różni się od oryginalnego, na innym zdjęciu lub z własną oryginalną częścią. Dużo informacji można uzyskać również po ilości komentarzy, czy sprzedawca nie posiada negatywnych opinii, a jeśli sprzedaję podróby jako oryginalne, na pewno ktoś o tym napiszę w opinii.
link do internetowego sprzedawcy może znajdziesz bardziej korzystną ofertę.
Gry PS3/PS4 akcesoria?(więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)
#3 OFFLINE
Posted 19 January 2014 - 23:35
Mozesz tez sprawdzic na magboss.pl
#4 OFFLINE
Posted 23 January 2014 - 21:54
Kurcze... Ceny są chorobliwie wysokie jak na 3 letni telefon. Jak obliczyłem to przy zakupie ekranu dotykowego włożę w niego już ok. 450zł a to używany telefon był... Rezygnuje jednak z naprawy,wolę go sprzedać i kupić coś nowszego. Dzięki za odpowiedź koledzy