Jump to content

Nie mogę zaktualizować mojej Xperii Arc S ;(((

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   lucky13s

lucky13s
  • User
  • 1 posts
    • Time Online: 34m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 22 December 2013 - 18:38

Witam

Jak w temacie, nie mogę zaktualizować mojej Xperii. Mam androida 2.3.4 a chcę zainstalować 4.0.4. Próbowałem flashtoolem - ten nie wykrywa telefonu (pojawia się dymek "Nie rozpoznano urządzenia USB". Sterowniki zainstalowałem i ciągle nic. s1tool również nie wykrywa telefonu. Gdy podłączam telefon trzymając strzałkę świeci się zielona dioda, więc nie wiem z czym problem... Mam windowsa 8.1 może to dlatego ? Ale wszystko zainstalowałem, próbowałem również w trybie zgodności i wciąż to samo.

#2 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 22 December 2013 - 19:10

Powiem ci, że nie warto wgrywać 4.0.4 jest odczuwalny spadek wydajności.Ściągnij sobie Sony PC Companion lub Sony Update Service i zainstaluj.Miałem arc s i mini pro i ics chodzi kulawo w porównaniu do gb i po wielu próbach przesiadki odpusciłem sobie.

Edited by timmi, 22 December 2013 - 19:19.

#3 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 22 December 2013 - 19:46

Mam windowsa 8.1 może to dlatego ? Ale wszystko zainstalowałem, próbowałem również w trybie zgodności i wciąż to samo.
Zapewne tak. Sam miałem dużo problemów w łączności między telefonem a win8.1 (dużo lepiej było na win8) dlatego zrezygnowałem z przeinstalowałem system na siódemkę. Czy w systemie leży problem ? Zapewne tak. ;)

0 user(s) are reading this topic