Z tym problemem sobie poradziłem jednak, być może ktoś będzie miał podobne objawy.
Telefon miał około 10% baterii, nagle przy którymś odświeżaniu przestał reagować. Po podłączeniu do komputera, wykrywał urządzenie w panelu sterowania w kategorii "dodaj sprzęt", jednak nie chciał załadować telefonu. Kolejna sprawa, gdy do siebie dzwoniłem, był sygnał, ale oczywiście Xperia S nie odzywała się w żaden sposób.
Podłączenie do ładowarki też nie pomogło. Widać było, że ładowarka ładuje gdyż się grzała, ale bez efektu dla Xperia S. Jedynym znakiem życia było mruganie diody powiadamiającej o rozładowaniu telefonu.
Pomogło jednoczesne wciśnięcie Vol+ i powera. Po krótkiej wibracji ekran pokazał stan naładowanej baterii - już ponad 50%.
Mam nadzieję, że to pierwsza i ostatnia tego typu przygoda, choć pewnie będzie inaczej.

[Rozwiązany] Xperia S nie reaguje. Mruga czerwona dioda
Started by Mikołaj, Nov 24 2013 22:18
1 reply to this topic
#1 OFFLINE
Posted 24 November 2013 - 22:18
#2 OFFLINE
Posted 26 November 2013 - 22:01
Cześć!
No nie wiem czy to ostatni u Ciebie.... oby, bo u mnie to niemal standard... do tego podczas rozmowy zaskakuje (puste) giazdo "mini jack" i rozłącza mi głośnik przez co nie słyszę co ktoś do mnie mówi.... posiałem gdzieś FV i czekam na duplikat... eSka jedzie na serwis !
No nie wiem czy to ostatni u Ciebie.... oby, bo u mnie to niemal standard... do tego podczas rozmowy zaskakuje (puste) giazdo "mini jack" i rozłącza mi głośnik przez co nie słyszę co ktoś do mnie mówi.... posiałem gdzieś FV i czekam na duplikat... eSka jedzie na serwis !

Edited by Erin, 26 November 2013 - 22:01.