Jump to content

Smart Bar – niezwykły telefon z Androidem na pokładzie

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 09 September 2011 - 11:43

Ciekawy wynalazek zaprezentował Paweł Żmuda, redaktor serwisu Komórkomania. Bez zbędnych wprowadzeń zobaczcie sami co wymyślili Japończycy...

Posted Image

Zwykle smartfony z Androidem to po prostu komórki z dużym wyświetlaczem dotykowym. Czasem producenci dodają jeszcze pełną klawiaturę QWERTY. Tym razem jest zupełnie inaczej. Smartfon Smart Bar to nowa komórka z systemem Android Gingerbread, która przenosi nas w czasy dominacji telefonów typu candybar.

Smart Bar to pierwszy na świecie candybar z Androidem na pokładzie. Niezwykłe urządzenie zostanie wprowadzone do sprzedaży już 22 września.

Komórka produkowana przez firmę Huawei wyposażona jest w układ Qualcomm MSM 7227 o taktowaniu 800 MHz, 512 MB pamięci RAM i aparat 5 Mpix. Nie zabrakło obsługi sieci 3G, modułu Bluetooth 2.1, GPS i WiFi w standardzie b/g/n. Urządzenie ma ekran o przekątnej 3 cali i rozdzielczości 800 x 480 pikseli i będzie sprzedawane z baterią o pojemności 1100 mAh.

Niekonwencjonalny smartfon wkrótce pojawi się na japońskim rynku za 29800 jenów, czyli około 1180 złotych. Myślicie, że znajdą się na niego chętni?

(... Spino?)

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#2 OFFLINE   Adogard

Adogard
  • User
  • 503 posts
    • Time Online: 14d 17h 37m

Posted 10 September 2011 - 11:03

Wygląda dość ciekawie :) lecz troszke przypomina  te chińskie zabaweczki z allegro.
W995 forever

#3 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 12 September 2011 - 17:41

hmmm, były już telefony łaczące ekran dotykowy z klasyczną klawiaturą (nawet był taki SE z serii G bodaj) i niespecjalnie się sprawdziły "w praniu". sam bym jednak z ciekawości przetestował ten telefon- mimo wyjątkowo szpetnego wyglądu.

btw-ciekawi mnie jaka kieszeń pomieści takie cacko :D juz wiem czemu 90% Japończyków nosi plecaki
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#4 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 12 September 2011 - 23:47

Nie tylko G700 i G900. Był też W950, W960, M600, P1 i nie były to złe urządzenia :) Do dzis W960 osiąga dosyć zawrotne ceny jak na swój wiek i parametry :)  Sam zamysł takiego urządzenia mi się bardzo podoba. Klawiatura trochę przypomina K750-K800, klapka aparatu kojarzy mi się z K810 a ekran z japońską serią Bravia :) Gdyby w tym cacku był aparat z Xenonem chociażby żywcem wzięty z K810, C905 lub Satio, do tego dobre wifi, sporo pamięci i ekran ~3" to bym się skusił na takie urządzenie bez względu na gabaryty :)

#5 OFFLINE   Adogard

Adogard
  • User
  • 503 posts
    • Time Online: 14d 17h 37m

Posted 13 September 2011 - 19:21

Aparat słaby jak na dzisiejsze standardy . z tego co widać nawet flasha nie ma.  Na pierwszym zdjęciu z prawej strony głośnika (słuchawka) widać kuleczko, to chyba czujnik światła? Bo na wideo rozmowy to nie wygląda...  I tak mnie zastanawia hmm... on ma joystick?
W995 forever

#6 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,437 posts
    • Time Online: 107d 15h 32m

Posted 13 September 2011 - 20:29

Bez zbędnych wprowadzeń zobaczcie sami co wymyślili Japończycy...
A nie Chińczycy? Chyba, że to dla nich Japońce projektują ;)

Sam mam  W960 i znajomi w szkole mówią, że "super masz telefon" (dotykowy ze zwykłą klawiaturą). W sumie dużo osób jak go zobaczy to myśli, że on nie jest dotykowy :P

A co do tego telefonu, to chyba takie są popularne w Japonii?
WALKMAN®

#7 OFFLINE   SpinoRex

SpinoRex
  • User
  • 17 posts
    • Time Online: 5h 55m

Posted 18 September 2011 - 19:24

"Batonik" z 3 calowym ekranem, Androidem i klawiaturą numeryczną? Dziwny pomysł. Rozdzielczość i fizyczna wielkość wyświetlacza nie jest w Japonii niczym nowym, ale sama budowa telefonu już tak.
Dziwny ten telefonik, strasznie "długi". Wolałbym rozwiązanie takie jak choćby w Aino, gdzie owszem, mamy 3 calowy wyświetlacz, ale klawiatura jest wysuwana. Choć nie mówię, że pomysł mi się nie podoba :)
Ciekawe czy ekran jest także dotykowy (obrazy na to wskazują), trochę ciężko byłoby "fruwać" po Androidzie bz dotyku...

#8 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 18 September 2011 - 19:48

Już myślałem Spino, że nie zabierzesz głosu ;)

Jeszcze jedna - nieco wyraźniejsza grafika:

Posted Image

#9 OFFLINE   SpinoRex

SpinoRex
  • User
  • 17 posts
    • Time Online: 5h 55m

Posted 21 September 2011 - 18:48

Wygląda na to, że oprócz tego, że jest długi, to jeszcze wybrzuszony z tyłu w miejscu aparatu (sądząc po cieniach). Może przynajmniej będzie obił dobre zdjęcia. Choć cena ok. 1200zł "na nasze" i "tylko" 5.0mpx mogą odstraszyć japońskich gadżeciarzy - nie dawno wprowadzili u nich aparaty 16.32mpx, a oni lecą na cyferki :)

Zastanawia mnie tylko jedno - od kiedy to Huawei robi telefony na japoński rynek? Konkurencji Sharpowi raczej nie zrobią :)

0 user(s) are reading this topic