Jump to content


Xperia X1 nie odpala


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   malinowski `

malinowski `
  • User
  • 14 posts
    • Time Online: 11h 8m
  • Kraj::
  • Operator: Orange

Posted 07 August 2013 - 20:44

Witam mam problem otóż to : w Xperi X1 nic się nie dzieje gdy próbuje ją uruchomić nawet nie za wibruje , pod ładowarką świeci dioda na czerwono , pod kabelkiem nie wykrywa jej co może być przyczyną ?

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 9288 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 07 August 2013 - 20:47

Wszystko. Znasz historię tego telefonu? Wskaźniki zalania są białe czy czerwone? Bateria jest naładowana?

#3 OFFLINE   malinowski `

malinowski `
  • Autor tematu
  • User
  • 14 posts
    • Time Online: 11h 8m
  • Kraj::
  • Operator: Orange

Posted 07 August 2013 - 20:50

Telefon nie był zalany , bateria jest naładowana.
Właśnie nie znam do końca wiem , że działał i wyłączył się i nie chciał się uruchomić. Z tego co mi brat mówił nie upadł mu ni nic.

Wskaźniki zalania to chyba te papierowe tak ? To są białe , ale takie pod szary i właśnie i na jednym wpada trochę czerwonego

Edited by malinowski `, 07 August 2013 - 20:58.


#4 OFFLINE   malinowski `

malinowski `
  • Autor tematu
  • User
  • 14 posts
    • Time Online: 11h 8m
  • Kraj::
  • Operator: Orange

Posted 13 August 2013 - 17:40

~ODŚWIEŻAM

#5 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 9288 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 13 August 2013 - 18:21

Nie ma co odświeżać, tylko trzeba rozebrać telefon i zobaczyć w jakim stanie jest płyta główna. Zabrudzenia wyczyścić, ślady korozji usunąć czyszcząc płytę główną szczoteczką do zębów w spirytusie 95% lub izopropanolu / wanience ultradźwiękowej, wysuszyć, poskładać i testować reakcję po podpięciu kabla usb. Albo od razu zanieść do serwisu GSM :)




0 user(s) are reading this topic