Telefon się grzeje
Started by oskar3811, Jul 12 2013 22:24
9 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 12 July 2013 - 22:24
Telefon nagrzewa sie po np. 10 min grania w ninja fruit czy przy używaniu go przez jakiś czas na maksymalnej jasności wyświetlacza, coś się zepsuło? ;/
#2 OFFLINE
Posted 12 July 2013 - 22:33
To zalezy jak bardzo sie nagrzewa... potestuj na innych aplikacjach, zmniejsz jasnosc... Jak proc jest mocno wykorzystywany to sie nagrzewa.Np jak wlaczysz max detale w gta III to moze sie grzac, jak zmniejszysz to mniej. Moja sex pro na fruit ninja sie nie grzeje, ale jasnosc mam na minimum...
#3 OFFLINE
Posted 12 July 2013 - 22:40
właśnie jasność też mam na minimum ;/
#4 OFFLINE
Posted 12 July 2013 - 23:20
To naucz sie stawiac znaki interpunkcyjne tam gdzie trzeba, bo teraz Twoj pierwszy post ma zupelnie inny sens.Nie, maksymalne podswietlenie nie moze uszkodzic telefonu. Potestuj inne apki i daj znac. Telefon nie byl zalany ani nie upadl?
#5 OFFLINE
Posted 12 July 2013 - 23:39
Zasadnicze pytanie jak długo masz ten model telefonu ?
#6 OFFLINE
Posted 13 July 2013 - 08:03
moja eSka, potrafi parzyć z obu stron przy graniu w Hill Climb Racing około pół godzinki... czasem nawet pojawia się na ekranie z lewego boku przy USB żółta plama która występowała w ARC, telefon się wystudzi i wraca do normy,
moim zdaniem po prostu: ten typ tak ma
moim zdaniem po prostu: ten typ tak ma

Edited by Erin, 13 July 2013 - 08:04.
#7 OFFLINE
Posted 13 July 2013 - 09:36
Ten telefon tak ma, po dłuższym używaniu grzeje się nawet przy normalnym używaniu na custom ROMach, nawet jak zmniejszysz taktowanie CPU to i tak za wiele nie pomoże. Musisz się przyzwyczaić.
Pomogłem? Daj plusika
Moja obecna lista telefonów:
K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)
Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua
#8 OFFLINE
Posted 13 July 2013 - 17:27
Jak mnie kiedyś uczyli w szkole, każde urządzenie wykorzystujące akumulator lub procesy elektryczne/chemiczne wydziela ciepło. Jak było w jednym kabarecie-"praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan głąb. wężykiem, wężykiem" :-)
Od E przez SE do S
#9 ONLINE
Posted 14 July 2013 - 14:27
Jeśli bateria nie rozładowuje ci się po kilku godzinach to wszystko wydaje się być w porządku, w przeciwnym wypadku mógłbyś się już mieć o co martiwć, bo pamiętaj że pod obudową masz 1,5 GHz dwurdzeniowy procesor a ciepło musi gdzieś wypromieniować
Właśnie
giantx, on 13 July 2013 - 17:27, said:
Jak mnie kiedyś uczyli w szkole, każde urządzenie wykorzystujące akumulator lub procesy elektryczne/chemiczne wydziela ciepło. Jak było w jednym kabarecie-"praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan głąb. wężykiem, wężykiem" :-)
Właśnie
#10 OFFLINE
Posted 28 July 2013 - 12:06
Potwierdzam u mnie też występuje dość wyraźne nagrzewanie się "eSki". Trzymając telefon poziomo po paru minutach gry - bez głosu i z umiarkowaną jasnością ekranu - lewa ręka zaczyna wyraźnie czuć ciepło. W przypadku innych czynności nie zaobserwowałem nagrzewania się.