Jump to content


telefon sie nie chce wlaczyc. znowu !


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   Elorn

Elorn
  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 1h 19m
  • Kraj | Country:
  • Operator :
    T-Mobile

Posted 22 December 2012 - 16:37

Witam serdecznie.

Kupiłem Xperie Play w październiku. Poużywałem miesiąc i byłem raczej zadowolony jednak pewnego dnia padła bateria i po podłączeniu telefonu - on nie chciał się włączyć. Po napisie " Sony Ericsson " telefon się resetował.

Wysłałem telefon do serwisu. Po miesiącu oczekiwania ( w dniu dzisiejszym ) telefon wrócił z serwisu i ...

Poużywałem go z 3 godziny aż odłożyłem go obok siebie ( cały czas był podłączony gdyż bateria była na poziomie 0% kiedy go dostałem ). Chciałem zobaczyć która godzina i nagle zauważyłem że telefon się zaciął. Ekran nie odpowiadał na nic. Wyciągnąłem baterie i spróbowałem go włączyć ponownie. Jednak bez skutku gdyż telefon nie chce się w ogóle włączyć. Nie działa żaden guzik.


jakiś pomysł co mam zrobić? bo jestem tak wściekły że zaraz w poniedziałek zadzwonię do sklepu w którym go kupiłem i ich opier**** z góry na dół.


Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 9288 posts
  • Kraj | Country:
  • Operator :
    Orange GO

Posted 22 December 2012 - 16:55

Nie rozumiem. Dostałeś telefon z 0% baterii i używałeś go 3 godziny? Próbowałeś podłączyć ładowarkę i odczekać 30-60 minut? Telefon nagrzewał się? Był w którymś miejscu cieplejszy? Ma czerwone wskaźniki zalania?

#3 OFFLINE   Elorn

Elorn
  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 1h 19m
  • Kraj | Country:
  • Operator :
    T-Mobile

Posted 22 December 2012 - 17:23

View PostJurij, on 22 December 2012 - 16:55, said:

Nie rozumiem. Dostałeś telefon z 0% baterii i używałeś go 3 godziny? Próbowałeś podłączyć ładowarkę i odczekać 30-60 minut? Telefon nagrzewał się? Był w którymś miejscu cieplejszy? Ma czerwone wskaźniki zalania?

( cały czas był podłączony gdyż bateria była na poziomie 0% kiedy go dostałem ).
Telefon odkad go dostalem jest podlaczony i sie laduje.

Po godzinie od podlaczenia uruchomilem go. Wtedy uzywalem go 3 godziny a pozniej się zaciął.

Telefon nagrzewał się. Teraz telefon się ciągle ładuje ( nawet jesli go nie moge uruchomic ), bateria jest ciepła, guziczek na gorze telefonu nie swieci się.

Co to czerwony wskaznik zalania ?

#4 OFFLINE   phillix

phillix

    Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

  • User
  • 2122 posts
    • Time Online: 71d 9h 43m
  • Kraj | Country:
  • Telefon | Phone:
    Motorola Moto G
  • Android:4.4.4
  • Operator :
    Virgin Mobile

Posted 22 December 2012 - 17:39

pod ładowarką wyciągnij baterię i włóż - nie odłączaj ładowarki. mi to pomogło na starym SE ;) klikałem później 5x co kilka sekund Power i załączyło
Posted Image

#5 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 9288 posts
  • Kraj | Country:
  • Operator :
    Orange GO

Posted 22 December 2012 - 17:42

To mi wygląda na usterkę HW. Reklamuj, nic sam nie kombinuj. Nic Ci innego nie poradzę.

Quote

Co to czerwony wskaznik zalania ?

Taki biały kwadracik na baterii i pod baterią. Jeśli telefon był zalany, kwadraciki robią się czerwone.

#6 OFFLINE   dante

dante

    Admin

  • Administrator
  • 3611 posts
    • Time Online: 135d 12h 50m
  • GG:
  • Kraj | Country:
  • Miasto | City:
    Jaworzno
  • Telefon | Phone:
    Z1 / MiniPro
  • Firmware :
    14.1.G.2.257
  • Android:4.2
  • Rom:Stock
  • Operator :
    PLAY

Posted 22 December 2012 - 17:45

Quote

Wysłałem telefon do serwisu. Po miesiącu oczekiwania ( w dniu dzisiejszym ) telefon wrócił z serwisu i ...
A do którego wysłałeś telefon ? Bo coś Mi się wydaje, że bez ponownej wysyłki się nie obejdzie.
W razie czego od siebie polecam ten

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Ufam im w 100%. wiele razy mi naprawiali (nie tylko telefony). Szybko, sprawnie i nigdy nie miałem problemów po serwisie.

Posted Image


Posted Image


#7 OFFLINE   Elorn

Elorn
  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 1h 19m
  • Kraj | Country:
  • Operator :
    T-Mobile

Posted 22 December 2012 - 18:10

zadnego czerwonego kwadracika na lub pod bateria

metoda z baterią i klikaniem Powera nie poskutkowala.

Mam nadzieje ze nie byly to pieniadze wyrzucone w bloto bo telefon bardzo mi sie podoba tylko chcialbym zeby prawidlowo chodzil. No nic chyba pozostaje mi jedynie go wyslac znowu do serwisu. Dzieki za radę z W-supportem. wyśle im go tym razem i zobaczymy jak bedzie.




0 user(s) are reading this topic