Jump to content

Czy usunie mi się root?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   wielkibogdan

wielkibogdan
  • User
  • 60 posts
    • Time Online: 11h 57m
  • Kraj::
  • Operator: Plus

Posted 26 October 2012 - 17:38

Czy jak aktualizuje androida z wersji .58 do .62 to usunie mi się root?

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 26 October 2012 - 17:44

Tak, bo zapewne będziesz robił aktualizację flashtoolem.

#3 OFFLINE   wielkibogdan

wielkibogdan
  • Autor tematu
  • User
  • 60 posts

Posted 26 October 2012 - 20:52

Nie... Z telefonu aktualizacja.. Ale mam problem bo pobieram aktualizacje a jak instaluje ją to mi się niby instaluje a później wyskakuje że nie zostało wgrana aktualizacja.. Dlaczego?

#4 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 26 October 2012 - 22:36

Każda aktualizacja poprzez OTA pozostawia root nienaruszony...
A skąd masz pewność, że ci aktualizuje do 0.62 ?

#5 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 26 October 2012 - 22:55

Ja nie wiem skąd pomysł, że aktualizacja odbywa się do wybranej wersji... Jeśli wychodzi nowa wersja softu to stara jest usuwana z serwera i dostępna jest tylko najnowsza wersja. Na ten moment jest to Android 4.0.4 ICS z końcówką 587 i jeśli masz Androida 4.03 lub nowszego to zaktualizuje Ci do najnowszej wersji przez OTA, jeśli masz Androida 2.3 - zostaniesz poproszony o zaktualizowanie telefonu przez kabel - również do najnowszego ICS z końcówką 587.

#6 OFFLINE   wielkibogdan

wielkibogdan
  • Autor tematu
  • User
  • 60 posts

Posted 28 October 2012 - 22:15

Nie.. jak mam aktualizacje to pisze mi do jakiej wersji.

#7 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts
    • Time Online: 78d 10m

Posted 29 October 2012 - 09:13

View PostJurij, on 26 October 2012 - 22:55, said:

Ja nie wiem skąd pomysł, że aktualizacja odbywa się do wybranej wersji... Jeśli wychodzi nowa wersja softu to stara jest usuwana z serwera i dostępna jest tylko najnowsza wersja. Na ten moment jest to Android 4.0.4 ICS z końcówką 587 i jeśli masz Androida 4.03 lub nowszego to zaktualizuje Ci do najnowszej wersji przez OTA, jeśli masz Androida 2.3 - zostaniesz poproszony o zaktualizowanie telefonu przez kabel - również do najnowszego ICS z końcówką 587.

Właśnie nie do końca jest tak jak piszesz, Bo np. jeśli ktoś ma GB z starszą kompilacją niż 0.62 (np. 0.42) to przez OTA zawsze będzie aktualizowało do 0.62. Ja u siebie obecnie mam custom ROM ale całkowicie oparty na stocku i nawet PC Companion wykrywa najnowszą wersję ROM-u dla GB czyli 0.62 gdy już od dawna jest dostępny najnowszy ICS z końcówką .587

Nie... Z telefonu aktualizacja.. Ale mam problem bo pobieram aktualizacje a jak instaluje ją to mi się niby instaluje a później wyskakuje że nie zostało wgrana aktualizacja.. Dlaczego?

A nie modyfikowałeś czegoś w systemie ? Bo OTA nie rusza telefonu jeżeli została wgrana nawet najmniejsza modyfikacja. Oczywiście oprócz roota

#8 OFFLINE   wielkibogdan

wielkibogdan
  • Autor tematu
  • User
  • 60 posts

Posted 30 October 2012 - 18:40

Nie.. nic prócz roota nie robiłem.. No wgrałem sobie tylko launcher inny...

1 user(s) are reading this topic