Jump to content

Superuser

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   wielkibogdan

wielkibogdan
  • User
  • 60 posts
    • Time Online: 11h 57m
  • Kraj::
  • Operator: Plus

Posted 10 October 2012 - 14:28

Zrootowałem telefon i w aplikacji superuser nie mam żadnych aplikacji typu root explorer itd dlaczego ? :(

#2 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 10 October 2012 - 14:32

Musisz je zainstalować, najlepiej pobrać z google play :)

#3 ONLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts
    • Time Online: 78d 10m

Posted 10 October 2012 - 17:49

Racja, aplikacja Superuser służy tylko do obsługi przyznawania uprawnień roota czyli administratora, a jeśli chcesz mieć dostęp do plików systemowych to musisz zainstalować np. Root Explorera tak jak Bartq napisał

#4 OFFLINE   wielkibogdan

wielkibogdan
  • Autor tematu
  • User
  • 60 posts
    • Time Online: 11h 57m
  • Operator: Plus

Posted 10 October 2012 - 18:17

ok mam już root explorera. A chłopaki pomożecie mi wgrać launcher taki z xperii arc lub S?

#5 ONLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts
    • Time Online: 78d 10m

Posted 10 October 2012 - 18:44

Z tego co kojarzę to luncher można wgrać jako normalną czyli po prostu zainstalować jako normalną aplikację. Chyba że chcesz uzyskać takie opcje jak tutaj:
http://www.sonyerics...er-all-xperias/ wtedy musiałbyś znaleźć odpowiednią paczkę pod recovery, a wcześniej pobrać i zainstalować z Google play CWM czyli recovery

PS: Tutaj ci każdy pomoże nie to co na forum androida ;)  gdzie są specjaliści od tworzenia romów a jak przyjdzie co do czego to udają że nie wiedzą i nawet nie odpowiadają :blink:

Edited by jack79, 10 October 2012 - 18:46.

#6 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 11 October 2012 - 06:05

http://www.sonyerics...er-all-xperias/ wtedy musiałbyś znaleźć odpowiednią paczkę pod recovery, a wcześniej pobrać i zainstalować z Google play CWM czyli recovery
Albo ręcznie dodawać pliki i nadawać i po kolei uprawnienia. Dużą zaletą recovery jest to, że robi to za nas. Jednakże nie zawsze paczki są odpowiednio przygotowane i choć "niewygodne" jest ręczne przenoszenie, to zawsze to jakaś alternatywa.

0 user(s) are reading this topic