Sony Xperia go z Androidem 4.0.4 Ice Cream Sandwich (6.1.1.B.1.10)
Started by Mikołaj, Oct 01 2012 12:50
8 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 01 October 2012 - 12:50
Wraz z końcem września rozpoczęła się aktualizacja Sony Xperia go, Xperia sola i Xperia U do Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.
Póki co Sony wypuściło firmware dla Xperia go, jednak pozostałe dwa modele w przeciągu paru najbliższych tygodni także mają otrzymać nowy software w wersji 6.1.1.B.1.10 (pisaliśmy o nim także tutaj).
Według doniesień Sony stopniowo zwiększa zasięg ICS firmware i niedługo ma on być dostępny globalnie.
Póki co Sony wypuściło firmware dla Xperia go, jednak pozostałe dwa modele w przeciągu paru najbliższych tygodni także mają otrzymać nowy software w wersji 6.1.1.B.1.10 (pisaliśmy o nim także tutaj).
Według doniesień Sony stopniowo zwiększa zasięg ICS firmware i niedługo ma on być dostępny globalnie.
#2 OFFLINE
Posted 01 October 2012 - 13:00
Powiem tak:
W przypadku użytkowników modeli z 2012 roku jest na co czekać, natomiast w przypadku modeli z 2011 nie warto było czekać
W przypadku użytkowników modeli z 2012 roku jest na co czekać, natomiast w przypadku modeli z 2011 nie warto było czekać

#3 OFFLINE
Posted 01 October 2012 - 13:10
jack79, on 01 October 2012 - 13:00, said:
Powiem tak:

to czemu masz ics na swojej neo? różnica między gb a ics jest naprawdę spora (choćby oszczędność baterii - na lww trzyma mi 3 dni, na gb był problem z 2) więc takie teksty to jałowe gadanie po próżnicy
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?
#4 OFFLINE
Posted 01 October 2012 - 13:59
Goomowiec, on 01 October 2012 - 13:10, said:
to czemu masz ics na swojej neo? różnica między gb a ics jest naprawdę spora (choćby oszczędność baterii - na lww trzyma mi 3 dni, na gb był problem z 2) więc takie teksty to jałowe gadanie po próżnicy
No to zobacz sobie i porównaj ICS choćby z Xperi S do np. Arc S i różnica naprawdę jest duża. A poza tym nie mam czystego ICS-a od Sonego, bo nie wiem czy czy wytrzymałbym z nim jeden dzień i żeby nie było nie chodzi tu o prędkość, bo do tego akurat nie mam zastrzeżeń
#5 OFFLINE
Posted 01 October 2012 - 14:56
to ja cie zasmucę i powiem ci że na stockowym ics pracuje mi się bardzo dobrze. dobra, przyznam - nie jestem hardcorem i nie chcę mieć podkręconego procesora, turbohypewybajerzonego wyglądu i miliona jebotliwych widgetów - a więc chyba nie jestem targetem dla nowego ics
w zasadzie większość mankamentów stockowego ics-a da się "naprawić" w darmowy sposób. nawet diodę sms, stockowy launcher (na razie używam i sobie chwalę) i akustykę da się zmienić bez większego problemu. osobiście czekam na (oby!) JB choć to raczej niemożliwe

#6 OFFLINE
Posted 01 October 2012 - 19:28
Goomowiec, on 01 October 2012 - 14:56, said:
to ja cie zasmucę i powiem ci że na stockowym ics pracuje mi się bardzo dobrze. dobra, przyznam - nie jestem hardcorem i nie chcę mieć podkręconego procesora, turbohypewybajerzonego wyglądu i miliona jebotliwych widgetów - a więc chyba nie jestem targetem dla nowego ics
w zasadzie większość mankamentów stockowego ics-a da się "naprawić" w darmowy sposób. nawet diodę sms, stockowy launcher (na razie używam i sobie chwalę) i akustykę da się zmienić bez większego problemu. osobiście czekam na (oby!) JB choć to raczej niemożliwe 

Tu nie chodzi o szybkość bo u mnie akurat też chodzi szybko (jak miałem jeszcze stocka .431). Ogólnie modele z 2012 zostały bardziej dopieszczone pod względem aktualizacji i to jest bardzo denerwujące i dlatego właśnie nie używam stocka tylko KA22 ale idealny też nie jest. A co do wad to w Neo/Neo V nadal występuje (nie wiem jak w innych modelach) problem lagującej kamery czy to na stockowej apce czy tej czystej z ICS-a i nawet modyfikacja sterowników nic nie daje, a dodatkowo mam wrażenie że jakość zdjęć jest po prostu gorsza niż na GB rozumiem że Neo nie ma aparatu pokroju Satio, C905 czy choćby K800i ale wiem jak było na GB. Znalazłem fajnego GB opartego na stocku więc chyba się na niego przesiądę
#7 OFFLINE
Posted 01 October 2012 - 20:34
Ogólnie modele z 2012 zostały bardziej dopieszczone pod względem aktualizacji i to jest bardzo denerwujące i dlatego właśnie nie używam stocka tylko KA22
to trochę denerwujące że producent bardziej stara się dla tych którzy kupili nowe modele,prawda?

#8 OFFLINE
Posted 01 October 2012 - 21:05
Goomowiec, on 01 October 2012 - 20:34, said:
to trochę denerwujące że producent bardziej stara się dla tych którzy kupili nowe modele,prawda?
takie jest prawo rynku - nic na nie nie poradzisz. wiele producentów tak robi - i nie chodzi tu tylko o telefony komórkowe

No wiadomo, ale gdyby chociaż był w pełni sprawny ten ICS-a to wystarczyłby wgrać kilka modów i człowiek już byłby w pełni zadowolony

#9 OFFLINE
Posted 04 October 2012 - 19:09
Listę numerów SI znajdziecie tutaj: