Witam, zastanawiam się nad zakupem SE W960 za około 150-170 złotych. Niestety nie wiem czy warto - czy telefon jest wygodny w obsłudze (nie ma joysticka), ponadto chciałbym się dowiedzieć czy odbieranie połączeń jest możliwe za pomocą fizycznej klawiatury czy za pomocą panelu dotykowego. Jeszcze inna sprawa to symbian - jak sie sprawdza w tym telefonie? Model jest z 2007 roku, napiszcie czy warto go kupić (głównie chodzi mi o niezawodność, wytrzymałość i szybkość systemu).

[Rozwiązany] W960 - czy warto?
Started by viris, Sep 22 2012 11:23
10 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 22 September 2012 - 11:23
#2 OFFLINE
#3 OFFLINE
Posted 22 September 2012 - 14:01
Według mnie ten model jest przeznaczony głównie dla kolekcjonerów.
Ale z tego co mi wiadomo, system chodzi przyjemnie, obsługa telefonu jest prosta. Ogólnie telefon spisuje się dobrze.
Ale z tego co mi wiadomo, system chodzi przyjemnie, obsługa telefonu jest prosta. Ogólnie telefon spisuje się dobrze.
DENON DJ
#4 OFFLINE
Posted 22 September 2012 - 15:15
Ja cały czas używam tego telefonu
Ma super, unikalnego WALKMANA, dobry aparat, wifi, dotyk, symbian uiq3 także kolego polecam. Połączenia możesz odbierać poprzez ekran dotykowy albo naciśnięcie jog dial 
Symbian chodzi płynnie, nieraz potrafi się zamyślić ale przy codziennym użytkowaniu jest super.
Wytrzymałość - według mnie bardzo wytrzymały, upadł mi już nie mało razy z wysokości ręki jak się stoi, albo podczas biegu z kieszeni bluzy i nic się nie stało - no może się troszkę zarysował
Także, jak chcesz Androida to kup coś z Androidem
Jak chcesz świetny telefon z uiq3 to bierz W960

Symbian chodzi płynnie, nieraz potrafi się zamyślić ale przy codziennym użytkowaniu jest super.
Wytrzymałość - według mnie bardzo wytrzymały, upadł mi już nie mało razy z wysokości ręki jak się stoi, albo podczas biegu z kieszeni bluzy i nic się nie stało - no może się troszkę zarysował

Także, jak chcesz Androida to kup coś z Androidem

WALKMAN®
#5 OFFLINE
Posted 22 September 2012 - 18:10
Ok, dzięki o to mi chodziło.. ale niestety nie ma na allegro tego modelu ;/ Gdzie można jeszcze go dostać?
#6 OFFLINE
Posted 22 September 2012 - 18:40
One pojawiają się co jakiś czas, także obserwuj i trafisz

WALKMAN®
#7 OFFLINE
Posted 22 September 2012 - 18:46
A jeszcze chciałem zapytać czy cały ekran jest dotykowy czy tylko panel na dole (ogólnie nie przepadam za dotykowymi
)

#8 OFFLINE
Posted 22 September 2012 - 18:50
Ekran chyba cały jest dotykowy. Nie wiem, czy we wszystkich miejscach, czy tylko w określonych (jak np. w Aino). O to się zapytaj bartq'a92, albo not found'a.
Ale jeśli nie lubisz ekranów dotykowych to tutaj nie będzie Ci on przeszkadzać, bo wszystko i tak możesz robić klawiaturą i jog dialem.
Na allegro faktycznie go nie ma. Był niedawno uszkodzony. O sprawne ciężko, bardzo rzadko się pojawiają...
Ale jeśli nie lubisz ekranów dotykowych to tutaj nie będzie Ci on przeszkadzać, bo wszystko i tak możesz robić klawiaturą i jog dialem.
Na allegro faktycznie go nie ma. Był niedawno uszkodzony. O sprawne ciężko, bardzo rzadko się pojawiają...
DENON DJ
#9 OFFLINE
Posted 22 September 2012 - 20:40
Cały ekran jest dotykowy, a także dotykowe są przyciski multimedialne, które uaktywniają się w WALKMANIE i odtwarzaczu wideo 
Dokładnie, telefon możesz obsługiwać też jog dialem albo klawiaturą

Cytat

WALKMAN®
#10 OFFLINE
Posted 02 October 2012 - 23:12
ok udało mi się kupić tanio telefon w komisie, jednak mam pytanie. Jak skopiować kontakty z sim do telefonu, nidzie nie mogę tego znaleźć. Troche ich mam a przepisanie ich recznie to raczej karkołomny wyczyn
#11 OFFLINE
Posted 02 October 2012 - 23:13
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony Ericsson World poprzez PW.