Jump to content

Nowy firmware (6.1.B.0.550) dla Sony Xperia P [video]

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 13 September 2012 - 21:49

Nowy ICS firmware dla Sony Xperia P jest już dostępny. Wersja 6.1.B.0.550 to upgrade poprzedniej 6.1.B.0.544.

W związku z tą aktualizacją nie możemy się spodziewać specjalnie niczego nowego poza naprawą bugów. Poniżej film z nową wersją firmware dla VodafoneCZ:

Update:
Jak się okazuje soft ten uwolniony został jedynie w niektórych regionach świata.

#2 OFFLINE   LyNx

LyNx
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 2h 38m
  • Kraj::
  • Operator: T-Mobile

Posted 23 September 2012 - 11:50

Czy można gdzieś znaleźć wymienione zmiany zaimplementowane z tym update'em? I czy spodziewać się można tej aktualizacji w T-Mobile? Niedawno zaktualizowałem moją Xperię P do ICS i nie jestem w 100% zadowolony. Mam nadzieję że zostanie to poprawione z tą wersją. :)

#3 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 23 September 2012 - 12:19

Z tego co wiem lista zmian nie jest zbyt duża, jeśli takową znajdę zamieszczę ją w temacie. Kluczową kwestią może jednak być w Twoim przypadku brandowany soft. Niestety operatorzy wypuszczają z dość znacznym opóźnieniem nowe softy i ciężko powiedzieć kiedy to nastąpi w tym przypadku. Zawsze jednak możesz spróbować wgrać czysty firmware...

#4 OFFLINE   LyNx

LyNx
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 2h 38m
  • Operator: T-Mobile

Posted 23 September 2012 - 12:36

Czytałem trochę o wgrywaniu, czy "flashowaniu" starszych softów, jeśli po aktualizacji nie podoba nam się to, co zastajemy. Niestety nie mogłem znaleźć firmware gingerbread dla T-Mobile, jedynie dla Orange i Plusa. Dlatego pozostaje mi chyba poczekać na ulepszanie ICS :)

#5 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 23 September 2012 - 12:46

Wiesz cofać się chyba nie masz co. Softy dla Xperia 2012 i tak wyglądają dużo lepiej, niż pierwsze dla Xperia 2011. Możesz jedynie spróbować wgrać do siebie najnowszą lub inną wersję firmware spoza T-Mobile.

#6 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 23 September 2012 - 16:56

View PostLyNx, on 23 September 2012 - 12:36, said:

Czytałem trochę o wgrywaniu, czy "flashowaniu" starszych softów, jeśli po aktualizacji nie podoba nam się to, co zastajemy. Niestety nie mogłem znaleźć firmware gingerbread dla T-Mobile, jedynie dla Orange i Plusa. Dlatego pozostaje mi chyba poczekać na ulepszanie ICS :)

Możesz skorzystać z naszego serwisu online i za 20 PLN wgramy Ci firmware Android  Gingerbread dla Xperia P z sieci T-Mobile (LT22i T-Mobile PL 1263-1947 ) ;) Trzeba mieć internet minimum 2 megabity, windowsa Viste lub nowszy, naładowaną baterię no i kabelek :)

#7 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 23 September 2012 - 17:37

LyNx z iCS'e na xperiach z 2012 wygląda o niebo lepiej, tak jak napisał ci Mikołaj. Sam mam w chwili obecnej Xperie S na ICS i powiem ci, że w porównaniu z Xperią arc czy xperia mini pro, jest totalna przepaść. O tyle co na xperi arc da się normalnie użytkować ICS, to na Xperi mini pro, to totalne dno.

Niestety nie mogłem znaleźć firmware gingerbread dla T-Mobile
Jak tak bardzo pragniesz GB na smartfonie, to mogę dla ciebie poszukać, jednakże w moim zdaniem mija się to z celem. ;)

#8 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 23 September 2012 - 20:19

to na Xperi mini pro, to totalne dno.

Totalne dno jest na wersji 41B0431, 41B0587 czy na obu?

#9 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

Autor najlepszego postu 2013 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 719 posts
    • Time Online: 28d 19h 19m

Posted 23 September 2012 - 21:29

U mnie na LWW przy 0587 nie ma totalnego dna jak to dante ujął ;)
Pomogłem? Daj plusika

Moja obecna lista telefonów:

K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)

Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua

#10 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 23 September 2012 - 21:29

Totalne dno jest na wersji 41B0431
Testowałem ( w sumie to moja żona ) tylko ten. Wystarczyło poczekać tylko tydzień by telefon doprowadził ją do białej gorączki: :lol:
1. Bateria znikała w mgnieniu oka.
2. Ciągłe restarty. Jak nie masz pinu w telefonie to pół biedy..
3. Zamulenie systemu.
4. Częste FC w aplikacjach.
5. Problemy z obsłudą GPS'a.
Jeszcze  trochę by się znalazło.
Prawda jest taka, że SONY ICS'a dla telefonów z 2011 zrobiła na odczepne. Ba, był by to strzał w nogi, gdyby w ogóle nie wydali, a przecież tak się tym chwalili swego czasu :rolleyes:
Zaś odmiennie się sprawa ima chociażby SXS. Czuje sie tak jak na XMP na GB. ;)

#11 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts
    • Time Online: 78d 10m

Posted 25 September 2012 - 08:35

No bo to prawda porównać Gingerbreada z modeli 2011 a 2012 to jest duża różnica, a dodatkowo 2.3.7 jest taką małą namiastką ICS-a czy może zapowiedzią ponieważ można sterować muzyką z poziomu lockscreena oraz zaznaczyć na stałe widoczność bluetooth. Natomiast ICS to już w ogóle jest przepaść tak jak Dante napisał, nowe modele dostały porządny odtwarzacz (WALKMAN) i dużo innych udogodnień. Natomiast modele z 2011 cały czas ten sam odtwarzacz, ta sama klawiatura, ten sam luncher itp. i tylko się dziwią czemu ludzie odblokowują bootloadery. Nie rozumiem także tego po co usuwali człon "Ericsson" skoro i tak swoje modele bardziej dopieścili i w zasadzie mogliby zostawić go już zostawić. I u mnie na .587 nadal jest problem z lagującą kamerą czy to na stockowej apce czy innej.Chociaż dobrze że mamy developerów z xda którzy robią dużo lepsze ROM-y niż ci od Sonego

1 user(s) are reading this topic