Nowy firmware (6.1.B.0.550) dla Sony Xperia P [video]
Started by Mikołaj, Sep 13 2012 21:49
10 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 13 September 2012 - 21:49
Nowy ICS firmware dla Sony Xperia P jest już dostępny. Wersja 6.1.B.0.550 to upgrade poprzedniej 6.1.B.0.544.
W związku z tą aktualizacją nie możemy się spodziewać specjalnie niczego nowego poza naprawą bugów. Poniżej film z nową wersją firmware dla VodafoneCZ:
Update:
Jak się okazuje soft ten uwolniony został jedynie w niektórych regionach świata.
W związku z tą aktualizacją nie możemy się spodziewać specjalnie niczego nowego poza naprawą bugów. Poniżej film z nową wersją firmware dla VodafoneCZ:
Update:
Jak się okazuje soft ten uwolniony został jedynie w niektórych regionach świata.
#2 OFFLINE
Posted 23 September 2012 - 11:50
Czy można gdzieś znaleźć wymienione zmiany zaimplementowane z tym update'em? I czy spodziewać się można tej aktualizacji w T-Mobile? Niedawno zaktualizowałem moją Xperię P do ICS i nie jestem w 100% zadowolony. Mam nadzieję że zostanie to poprawione z tą wersją.

#3 OFFLINE
Posted 23 September 2012 - 12:19
Z tego co wiem lista zmian nie jest zbyt duża, jeśli takową znajdę zamieszczę ją w temacie. Kluczową kwestią może jednak być w Twoim przypadku brandowany soft. Niestety operatorzy wypuszczają z dość znacznym opóźnieniem nowe softy i ciężko powiedzieć kiedy to nastąpi w tym przypadku. Zawsze jednak możesz spróbować wgrać czysty firmware...
#4 OFFLINE
Posted 23 September 2012 - 12:36
Czytałem trochę o wgrywaniu, czy "flashowaniu" starszych softów, jeśli po aktualizacji nie podoba nam się to, co zastajemy. Niestety nie mogłem znaleźć firmware gingerbread dla T-Mobile, jedynie dla Orange i Plusa. Dlatego pozostaje mi chyba poczekać na ulepszanie ICS

#5 OFFLINE
Posted 23 September 2012 - 12:46
Wiesz cofać się chyba nie masz co. Softy dla Xperia 2012 i tak wyglądają dużo lepiej, niż pierwsze dla Xperia 2011. Możesz jedynie spróbować wgrać do siebie najnowszą lub inną wersję firmware spoza T-Mobile.
#6 OFFLINE
Posted 23 September 2012 - 16:56
LyNx, on 23 September 2012 - 12:36, said:
Czytałem trochę o wgrywaniu, czy "flashowaniu" starszych softów, jeśli po aktualizacji nie podoba nam się to, co zastajemy. Niestety nie mogłem znaleźć firmware gingerbread dla T-Mobile, jedynie dla Orange i Plusa. Dlatego pozostaje mi chyba poczekać na ulepszanie ICS 

Możesz skorzystać z naszego serwisu online i za 20 PLN wgramy Ci firmware Android Gingerbread dla Xperia P z sieci T-Mobile (LT22i T-Mobile PL 1263-1947 )

#7 OFFLINE
Posted 23 September 2012 - 17:37
LyNx z iCS'e na xperiach z 2012 wygląda o niebo lepiej, tak jak napisał ci Mikołaj. Sam mam w chwili obecnej Xperie S na ICS i powiem ci, że w porównaniu z Xperią arc czy xperia mini pro, jest totalna przepaść. O tyle co na xperi arc da się normalnie użytkować ICS, to na Xperi mini pro, to totalne dno.
Jak tak bardzo pragniesz GB na smartfonie, to mogę dla ciebie poszukać, jednakże w moim zdaniem mija się to z celem.
Niestety nie mogłem znaleźć firmware gingerbread dla T-Mobile

#8 OFFLINE
Posted 23 September 2012 - 20:19
to na Xperi mini pro, to totalne dno.
Totalne dno jest na wersji 41B0431, 41B0587 czy na obu?
#9 OFFLINE
Posted 23 September 2012 - 21:29
U mnie na LWW przy 0587 nie ma totalnego dna jak to dante ujął

Pomogłem? Daj plusika
Moja obecna lista telefonów:
K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)
Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua
#10 OFFLINE
Posted 23 September 2012 - 21:29
Totalne dno jest na wersji 41B0431

1. Bateria znikała w mgnieniu oka.
2. Ciągłe restarty. Jak nie masz pinu w telefonie to pół biedy..
3. Zamulenie systemu.
4. Częste FC w aplikacjach.
5. Problemy z obsłudą GPS'a.
Jeszcze trochę by się znalazło.
Prawda jest taka, że SONY ICS'a dla telefonów z 2011 zrobiła na odczepne. Ba, był by to strzał w nogi, gdyby w ogóle nie wydali, a przecież tak się tym chwalili swego czasu

Zaś odmiennie się sprawa ima chociażby SXS. Czuje sie tak jak na XMP na GB.

#11 OFFLINE
Posted 25 September 2012 - 08:35
No bo to prawda porównać Gingerbreada z modeli 2011 a 2012 to jest duża różnica, a dodatkowo 2.3.7 jest taką małą namiastką ICS-a czy może zapowiedzią ponieważ można sterować muzyką z poziomu lockscreena oraz zaznaczyć na stałe widoczność bluetooth. Natomiast ICS to już w ogóle jest przepaść tak jak Dante napisał, nowe modele dostały porządny odtwarzacz (WALKMAN) i dużo innych udogodnień. Natomiast modele z 2011 cały czas ten sam odtwarzacz, ta sama klawiatura, ten sam luncher itp. i tylko się dziwią czemu ludzie odblokowują bootloadery. Nie rozumiem także tego po co usuwali człon "Ericsson" skoro i tak swoje modele bardziej dopieścili i w zasadzie mogliby zostawić go już zostawić. I u mnie na .587 nadal jest problem z lagującą kamerą czy to na stockowej apce czy innej.Chociaż dobrze że mamy developerów z xda którzy robią dużo lepsze ROM-y niż ci od Sonego