szczerze mówiąc ciężko w ogóle wydawać werdykt na podstawie zdjęć, bo przekłamania się pojawiają na dwóch poziomach - zrobione zdjęcie oraz monitor, na którym jest wyświetlane. ja na przykład jak teraz oglądam te zdjęcia na ekranie mini pro to mam wrażenie, że na ostatnim zdjęciu T ma zdecydowanie przesycone kolory, a na dodatek na Nexusie da się rozróżnić poszczególne płatki, a na T jest jedną mocna czerwona plamą. trzeba by wziąć T i Nexusa i posadzić obok siebie, tak jak miał okazję autor zdjęcia. no i wiadomo że każdy ma inne priorytety i inaczej definiuje "lepszy" wyświetlacz, niektórym podobają się cukierkowe kolory (tak jak wiele osób uważa że lepsze głośniki/słuchawki/zmodyfikowane sterowniki dźwięku to te, które mają więcej basu. albo które są głośniejsze). nie mówiąc już o tym, że wszystko zależy od okoliczności. przykład: ostatnio w moim domu po 15 latach zmieniony został telewizor. no i miał rózne tam tryby obrazu i dźwięku. jak się okazało, tryby obrazu "dynamiczny", "naturalny" i jeszcze jakieś tam powodowały, że ludzie byli czerwoni i pomarańczowi i tylko tryb "film" z lekko wyblakłymi (w porównaniu do innych trybów) kolorami nadawał się do codziennego oglądania wszystkiego. ale jak z ciekawości podczas oglądania filmu przyrodniczego o rafie koralowej zmieniłem na "naturalny", to myślałem że zemdleję z wrażenia, a potem jeszcze raz, bo kolorowe ryby stały się bajecznie kolorowe i nie było wrażenia jakiegoś sztucznego podrasowania kolorów jak w przypadku oglądania wiadomości w tym samym trybie.
i tu tak samo, przecież nawet jedna tapeta ustawiona na T będzie lepiej wyglądała niż na Nexusie, a inna - na tym drugim.
sent from my Mangophone
Edited by najodleglejszy, 13 September 2012 - 22:02.