Jump to content

Wyświetlacz z Xperia T kontra Super AMOLED z Galaxy Nexus [foto]

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 10 September 2012 - 13:02

Jeśli jesteście ciekawi jak będzie wypadał wyświetlacz TFT zamontowany w Sony Xperia T (LT30p) w zestawieniu z ekranem Super AMOLED z Galaxy Nexus rzućcie okiem na zdjęcia poniżej.

Attached File  Sony Xperia T vs. Galaxy Nexus.jpg   52.57K   39 downloads Attached File  Sony Xperia T vs. Galaxy Nexus1.jpg   20.95K   44 downloads Attached File  Sony Xperia T vs. Galaxy Nexus2.jpg   67.92K   43 downloads

Wyświetlacz wykorzystano w większości smartfonów Sony Xperia. Jedni go chwalą inni nie szczędzą mu słów krytyki, tak samo zapewne będzie i w tym zestawieniu. Według mnie akurat na tych zdjęciach Sony na pewno nie prezentuje się gorzej...

Źródło: cnmo.com

#2 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • Kraj::
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 11 September 2012 - 06:26

Moim zdaniem samsung nie ma szans w tym porównaniu, Chociaż nad ostatnim zdjęciem musiałem się zastanowić :)

#3 OFFLINE   rune

rune
  • User
  • 77 posts
    • Time Online: 1d 4h 43m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 11 September 2012 - 12:14

Dla mnie osobiście najważniejsze jest abym wszystko dobrze widział. Nie mogę narzekać na kolory oraz jasność w wyświetlaczach Xperia. Na przykład w SGS II jest za bardzo nasycony kolorami (moja subiektywna opinia).
Ambasador marki XPERIA

#4 ONLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts
    • Time Online: 78d 10m

Posted 11 September 2012 - 19:49

Też tak sądzę i szczerze mówiąc nie zależy mi na jakimś super hiper ekstra AMOLED. Tak samo jak na tych czterech rdzeniach w SGS III. Pomimo że Sony już odwalił kilka numerów i ceny ich smartfonów odstraszają to i tak pozostanę przy tej marce

#5 OFFLINE   najodleglejszy

najodleglejszy
  • User
  • 184 posts
    • Time Online: 7d 12h 47m

Posted 13 September 2012 - 21:52

szczerze mówiąc ciężko w ogóle wydawać werdykt na podstawie zdjęć, bo przekłamania się pojawiają na dwóch poziomach - zrobione zdjęcie oraz monitor, na którym jest wyświetlane. ja na przykład jak teraz oglądam te zdjęcia na ekranie mini pro to mam wrażenie, że na ostatnim zdjęciu T ma zdecydowanie przesycone kolory, a na dodatek na Nexusie da się rozróżnić poszczególne płatki, a na T jest jedną mocna czerwona plamą. trzeba by wziąć T i Nexusa i posadzić obok siebie, tak jak miał okazję autor zdjęcia. no i wiadomo że każdy ma inne priorytety i inaczej definiuje "lepszy" wyświetlacz, niektórym podobają się cukierkowe kolory (tak jak wiele osób uważa że lepsze głośniki/słuchawki/zmodyfikowane sterowniki dźwięku to te, które mają więcej basu. albo które są głośniejsze). nie mówiąc już o tym, że wszystko zależy od okoliczności. przykład: ostatnio w moim domu po 15 latach zmieniony został telewizor. no i miał rózne tam tryby obrazu i dźwięku. jak się okazało, tryby obrazu "dynamiczny", "naturalny" i jeszcze jakieś tam powodowały, że ludzie byli czerwoni i pomarańczowi i tylko tryb "film" z lekko wyblakłymi (w porównaniu do innych trybów) kolorami nadawał się do codziennego oglądania wszystkiego. ale jak z ciekawości podczas oglądania filmu przyrodniczego o rafie koralowej zmieniłem na "naturalny", to myślałem że zemdleję z wrażenia, a potem jeszcze raz, bo kolorowe ryby stały się bajecznie kolorowe i nie było wrażenia jakiegoś sztucznego podrasowania kolorów jak w przypadku oglądania wiadomości w tym samym trybie.
i tu tak samo, przecież nawet jedna tapeta ustawiona na T będzie lepiej wyglądała niż na Nexusie, a inna - na tym drugim.

sent from my Mangophone

Edited by najodleglejszy, 13 September 2012 - 22:02.

#6 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 13 September 2012 - 22:02

U mnie tak samo. Poza ostatnim zdjęciem, które wydaje się za jaskrawe reszta przemawia zdecydowanie na korzyści Xperia T i to zarówno pod względem jasności wyświetlacza jak i kontrastu.

Nie mamy także wiedzy co do ustawień wyświetlacza w samych smartfonach... należy zakładać, że były takie same, aczkolwiek kto wie o co chodziło w zdjęciach ich autorowi.

1 user(s) are reading this topic