Jump to content

Pimp Your Sony Ericsson Edition 2 - odpicujemy Twój telefon!

• This topic is locked This topic is locked
14 replies to this topic

#1 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Kraj::
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 02 September 2012 - 23:16

Posted Image

Forum Sony Ericsson World zaprasza do wzięcia udziału w akcji

Posted Image

Spójrz na swój telefon...

Myślisz, że najlepsze lata ma już za sobą i najwyższy czas go odnowić? Teraz masz taką możliwość!

Zgłoś go do akcji Pimp Your Sony Ericsson edition 2 - odpicujemy Twój telefon !

W drugiej edycji akcji skupimy się zarówno na odnowieniu Twojego telefonu, jak i na modyfikacjach, które go usprawnią i wyróżnią z tłumu.

Dodatkowo dla szczęśliwca, który przygotuje najlepsze zgłoszenie przygotowaliśmy specjalną wyjątkową koszulkęz logiem akcji Pimp Your Sony Ericsson edition 2 :)

Posted Image

Zgłoszenia telefonów do akcji Pimp Your Sony Ericsson edition 2 odbędą się w formie castingu. Twoim zadaniem będzie przekonanie nas, że to Twój Sony Ericsson powinien dostać drugie życie.

Zasady zgłoszeń:
- forma dowolna: filmik, kilka zdjęć, historia tego telefonu - najlepiej wszystkie trzy elementy razem,
- dokładna specyfikacja rzeczy odbiegających od ideału, czyli co w telefonie nie działa i powinno być wymienione

Regulamin akcji Pimp Your Sony Ericsson edition 2 :

1. W akcji Pimp Your Sony Ericsson edition 2 udział biorą jedynie telefony marki Sony Ericsson. Nie ograniczamy się jednak do konkretnych modeli.
2. W tej edycji akcji zostanie wybrany tylko jeden telefon.
3. Nabór do akcji Pimp Your Sony Ericsson edition 2 trwa do 2 stycznia. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do wydłużenia terminu nadsyłania zgłoszeń.
4. Redakcja zobowiązuje się do darmowej odnowy telefonu - nie bierzemy za to żadnych pieniędzy!
5. Użytkownik, którego telefon zostanie wybrany zobowiązany jest jednak przesłać go na swój koszt pod wskazany adres do serwisanta - jest to warunek konieczny do zrealizowania napraw. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zaginięcie telefonu przy wysyłce do serwisanta.
6. Zakres usług obejmuje: modyfikację, odnowienie telefonu, naprawy, zmianę obudowy, zdjęcie blokady simlock, wgranie modyfikacji itp. Naszym celem jest "odpicować" Twój telefon na całej linii.
7. Czas trwania napraw uzależniony jest od konkretnego przypadku, który zostanie wybrany do akcji.
8. Zwycięzca akcji przekazuje nam swój telefon dobrowolnie i nie będzie składał roszczeń z tytułu nie usunięcia "nienaprawialnych" usterek.
9. Biorąc udział w zabawie akceptujesz niniejszy regulamin akcji Pimp Your Sony Ericsson edition 2

Zgłoszenia do akcji Pimp Your Sony Ericsson edition 2 proszę zamieszczać w tym temacie.

Masz pytanie? Napisz proszę w tym wątku.

Zapraszamy także do zapoznania się z przebiegiem pierwszej edycji akcji Pimp Your Sony Ericsson.

Pozdrawiam Bartek :)

Edited by bartq92, 16 November 2012 - 22:07.

#2 OFFLINE   andele12

andele12
  • User
  • 23 posts
    • Time Online: 12h 59m
  • Operator: Orange

Posted 13 October 2012 - 10:50

Witam! chciałem przedstawić mojego Sony Ericssona W800I.
Telefon kupiłem na allegro nie sprawdzany, jak się później okazało Wyświetlacz do wymiany był, i obudowa :( Chciałem sam go zrobić ale nie będę ryzykował. Wiem tyle że telefon się włącza. Nie znam jego historii. Oryginalny W800i nie podróbka. Korpus i tylną obudowa znalazła się od W810.
Trafił do mnie już dość dawno. Nie będę się za mocno rozpisywał. Ale mam takie wrażenie że Sony Ericsson W800I, Odnowi moje życie :). Szkoda go Wyrzucić na śmietnik :( Więc pomyślałem a spróbuje może się uda. :)

Foto:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Zdjęcie Poprawione Mam nadzieję że starczy :) Ale jbc to jeszcze poprawię ;)

Do Wymiany/Brak Czegoś:
-Obudowa
-Wyświetlacz
-Aprat+Taśma
-Klawiatura
-Bateria
-Fast Port

Mikołaj: Dzięki za zgłoszenie. Masz jeszcze sporo czasu na to by poprawić fotki... Na tych rzeczywiście niewiele widać ;)

Ok :)

Edited by andele12, 16 October 2012 - 14:24.

#3 OFFLINE   abdul190

abdul190
  • User
  • 46 posts
    • Time Online: 2d 17h 42m

Posted 31 October 2012 - 17:39

Postanowiłem przedstawić mój telefon w troszkę innej perspektywie ;) (narrator 1-osobowy)

Witajcie.
Nazywam się Mooi i chciałabym opowiedzieć Wam moją historię.
Niestety mój poprzedni właściciel traktował mnie jak typowy przedmiot :( Nie troszczył się o mnie ani nie dbał. W sumie to pamiętam tylko ciemny, zakurzony kąt.
Na szczęście nastąpił zwrot o 180° i znalazłam nowego właściciela :)
Niestety to jest tylko jedna dobra wiadomość. Moja kondycja nie jest już najlepsza.
Zacznę od tego, że moja obudowa nie jest w najlepszym stanie...

Poprzedni właściciel traktował mnie tak, a nie inaczej. Takie są tego rezultaty :(
Poza tym mam problemy z połykaniem prądu, gdyż mój FastPort jest już w opłakanym stanie.

Mam też niestety problemy z pamięcią. Potrafię nagle zapomnieć, że mam 8gb pamięci. Pomaga tylko restart.
Przydałoby mi się też porządne odnowienie duszy przez speców. Potrafię się zawiesić na prozaicznych rzeczach :(
Sterownia mną, jak to kobietą, czasami jest trudne ;) Albo najbardziej przeszkadza zawieszający się JogDial, który nie zawsze przewija do góry.

Lubię też dobrą imprezę z Walkmanem w tle. Niestety sterowanie moim Walkmanem jest utrudnione, ponieważ bardzo potrzebne przyciski dotykowe nie podświetlają się :(

Inni mężczyźni SonyEricssona też mnie unikają ze względu na skrzypiącą obudowę w okolicach klapki baterii :( Oraz nie mogę z nimi złapać kontaktu przez WiFi, gdyż nie bardzo potrafię znajdować nawet najbliższych sieci.

Mam nadzieję, że wszystko już o mnie wiecie :)
Mooi.

Edited by abdul190, 31 October 2012 - 18:03.

SGS6: [5.1.1][COI9] Stock
Nexus 7: [6.0.1][MMB] Stock
C902: R3EG004

K510i: R4EA031

#4 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 02 November 2012 - 13:36

Hejooo :))
Zapraszam do przeczytania wywiadu między moim znajomym, a moim K530 ;)

Posted Image

Koniec ;)

Dodatkowo dołączam film:

Prosiłbym, żeby wymienione zostały nastepujące rzeczy:
- fastport
- płytka klawiatury
- obudowa ( najlepiej czarna -- może być lekko używana )
- został dodany buzzer z Motoroli E398 ( widziałem, że jest to możliwe )

PS. Mam nadzieję, że się podoba i mój K530 spełni swoje marzenia ;)

pozdrawiam,
phillix

Edited by phillix, 18 January 2013 - 22:08.

Posted Image

#5 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 16 November 2012 - 22:07

Pierwszy post został zaktualizowany. Przedstawiłem Wam koszulkę niespodziankę, którą dodatkowo otrzyma zwycięzca akcji :)
Czekamy na kolejne zgłoszenia!

Pozdrawiam

#6 OFFLINE   Carlito Brigante

Carlito Brigante
  • User
  • 37 posts
    • Time Online: 1d 13h 37m

Posted 01 December 2012 - 13:35

Witajcie, chciałbym Wam zaprezentować swojego K8OOi =)

Znacie to uczucie, kiedy chcecie powrócić na stare śmieci? do przeszłości? Mnie to tknęło jakiś czas temu. Złapała mnie ochota na starego, dobrego i poczciwego soniaka. Miałem na oku kilka modeli i nie mogłem się zdecydować. Znalazłem na jednym z serwisów aukcyjnych ciekawą ofertę z siedmioma soniakami z Irlandii. Były tam K750i, K800i, W200i i inne. Wgrałem im polskie języki, pozdejmowałem simlocki i sprzedałem zostawiając sobie K800i, którego miałem odrestaurować. Do telefonu nie miałem baterii, musiałem czekać aż mi pojadę do znajomego, który mi takową odsprzeda. Moja zajawka legła w gruzach gdy odpaliłem i przetestowałem telefon :(

Jak się okazało, telefon ma CID 53 oraz simlocka na sieć O2, więc bez szans na darmowe zdjęcie simlocka, poza tym uszkodzony joystick :(

Położyłem go na szafce dwa tygodnie temu i tak sobie leżał, aż stwierdziłem że zgłoszę go do Waszego konkursu. Ja wiem że i tak nie dam rady nic z nim zrobić, Wy możecie :rolleyes:

Opiszę dokładniej wady mojego K800i. Ogólnie jest 100% sprawny, głośnik gra czysto wszystko jest ok, o dziwo nawet czujnik aparatu działa prawidłowo. Wadą jest joystick. Działa w lewo, prawo i górę. Gdy naciśniemy dół to telefon reaguje jakby się wcisnęło joystick. Pokazałem jak to w rzeczywistości działa na filmiku niżej. Poza tym jeszcze prawy klawisz wyboru nie ma tego "kliknięcia" jak wszystkie inne przyciski.

Wady się niestety jeszcze nie kończą, niestety telefon ma właśnie ten CID 53, więc bez karty O2 nie mogłem zdjąć z niego simlocka <_<, lecz wgrałem czystego softa R8BF003 z polskim językiem.

Minusem jest również stan wizualny telefonu. Nie wygląda jakby był po wojnie światowej, ale po jakiejś bitwie na pewno. Liczne rysy i obtarcia. Wszystkie przyciski jednak są.

Telefonu nie rozkręcałem, możliwe że nigdy nie był rozkręcany. Wszystkie śrubki są, nie są zajechane.

Chciałbym żeby ta K8-setka otrzymała drugą szansę :). Już był taki moment kiedy chciałem ten telefon sprzedać. Ten konkurs to ostatnia szansa. Ja nie będę potrafił samemu naprawić tego telefonu.

Zawsze miałem wizję srebrnego K800i z dwoma głośnikami :). Niestety ja nie potrafię zamontować dwóch głośników, to dla mnie czarna magia.

Także dziękuję za dotarcie do końca mych wypocin, w skrócie opiszę poniżej usterki jakie trzeba wyeliminować:

- wymiana joysticka
- naprawa prawego klawisza wyboru
- simlock
- obudowa

To wszystko, myślę że nie dużo =)

Poniżej zdjęcia telefonu oraz filmik, pokazujący działanie joysticka.

Attached Files

#7 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 17 December 2012 - 18:34

Koniec naboru do akcji zbliża się wielkimi krokami. Pragniemy poinformować, że nabór zostanie zakończony dokładnie 2 stycznia 2013 roku.

Zapraszamy wszystkich do przesyłania swoich zgłoszeń!

A teraz obejrzyjcie krótki spot reklamujący akcję Pimp Your Sony Ericsson edition 2 (podziękowania dla soniaczW800i)

Pozdrawiamy
Redakcja SonyEricsson-World.com

#8 OFFLINE   sonyman

sonyman
  • User
  • 309 posts
    • Time Online: 13d 7h 54m

Posted 01 January 2013 - 17:45

Głupio tak, na ostatni moment, ale chce zgłosić  soniaki. Pierwszy w595 do wymiany taśma i bateria bo gdzieś się zgubiła, drugi w810 tylko obudowa. Nawet bardziej mi zależy na drugim, fajnie by było mu w białym kolorze, ale w czarnym prawie tak samo. Przeżył już troche i chce mu zapewnić emeryture w samochodzie jako odtwarzacz muzyki, czyli to do czego został stworzony po części. Aktualnie uzywam mini pro i nie ma jak podłaczyc do niej transmitera na fast port od se, a z jakimiś wynalazkami wole nie mieć doczynienia. Wiec podsumowując zgłaszam te dwa do udziału majac nadzieje że może wygra któryś (jak każdy kto tu zgłosił swoje "cacka"), jeżeli nie jakoś przerzyje bez muzyki :/ i naprawie jednego za kilka miesiecy. Życze innym powodzenia, mam nadzieje że zdazyłem.

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#9 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 01 January 2013 - 19:04

Tak trochę nieśmiały byłem, żeby zgłosić się do remontu ale przełamałem tą nieśmiałość ;)
Telefonem, który będzie zgłoszony to k800 :wub: (Wilma)

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Zaczęło się od tego

Tak wyglądałam zanim ujrzałam świat w jednym kawałku.Jak już byłam cała wyglądam tak
   Attached File  Sony-Ericsson-K800.jpg   32.11K   17 downloads

Zanim trafiłam do właściciela, porwali mnie tacy panowie z pomarańczowych. Zrobili ze mnie niewolnika, musiałam tylko dla nich pracować.
        W końcu znalazłam właściciela ale ich było yyy... nie pamiętam dokładnie ilu. Wiem, że ten ostatni próbuje mnie uratować, coś mu nie wychodzi ale liczą się chęci. Poprzedni właściciel mną rzucał, traktował jak nie potrzebną rzecz, a ja starałam się dobrze dotrzymywać towarzystwa. Pierwszego już nie pamiętam więc za dużo to nie powiem. Teraz wyglądam już jakbym pracowała na budowie.W dodatku jestem inwalidą :( Proszę na mnie popatrzeć. Jak ja wyglądam, naskórek ze mnie schodzi, a miejscami już go brak. Nie domykam się też gdzie nie gdzie.

Attached File  DSC00003.JPG   128.49K   18 downloads
Attached File  DSC00004.JPG   136.93K   18 downloads
Attached File  DSC00005.JPG   104.77K   18 downloads
Attached File  DSC00007.JPG   91.32K   16 downloads

Moje czułe punty odmówiły posłuszeństwa. Jeden z nich to przycisk aparatu - nie mogę robić zdjęć dedykowanym przyciskiem. Nie mam też ochrony przed czynnikami przyrody. A nawet jakby była to i tak nie mogłabym uruchomić aparatu. Mam problem też z podgłaszaniem dźwięku - klawisz, którym robiłam kiedyś głośniej odpada ze mnie.Z tego co wiem to można to przeportować na inny klawisz, ale nie będę wtedy mogła wykonywać innej funkcji, więc to takie błędne koło. A zapomniała bym o tych 2 guziczkach przy słuchawce, których nie ma, ale bez nich da się żyć.
Moim marzeniem jest, żeby dobrze ludzie z redakcji forum mnie doprowadzili do do życia jak leżałam w pudełeczku czyli w moim domku :) Znając mój żywot, to moi kuzyni będą tętnić życiem, a ja będę się męczyć - taki już los. Chyba, że się mylę...
-płytka klawiatury
-klawisz na płycie głównej do podgłaszania muzyki
-przycisk włącznika( na płycie jest ok)
-klawisze na płycie te do aparatu przy słuchawce
-tasiemka tam gdzie jest włącznik aparatu
   Z góry dziękuje i Pozdrawiam

bartolinio3: Dzięki za zgłoszenie ;) Pamiętaj, że spację stawiamy po przecinku (wyraz1, wyraz2), a nie przed (wyraz1 ,wyraz2). Poprawiłem.

Edited by bartolinio3, 01 January 2013 - 20:51.

#10 OFFLINE   Erin

Erin

Autor najlepszego postu 2012 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 393 posts
    • Time Online: 79d 4h 15m

Posted 01 January 2013 - 20:36

Witam,
chciał bym zaprezentować i zgłosić do odnowy mój C702
telefon zakupiłem w 2008r w sieci plus, od tamtej pory telefon niezastąpienie służy mi co dzień, dlatego bardzo zależy mi na jego odnowieniu. Chciał bym dodać jeszcze że mimo wszystkich ogólnych opinii, ten telefon według mnie jest najlepszym jaki miałem od SE,

Telefon nosi następujące usterki:
- otarcia obudowy
- fastport często nie łączy
- wyłamany kawałek obudowy przy slocie kart pamięci (widoczne na fotce)
- ułamany zaczep na którym wisiał "karabinek HMS"
- zacinająca się klapka aparatu
- wytarte klawisze
- telefon jest zakurzony i zabrudzony w miejscach do których dostęp jest tylko po rozłożeniu go na częsci pierwsze

Co do naprawy, nie mam żadnych wymagań i daję pełną swobodę w wyborze koloru obudowy, czy klaw. osobie która się nim zaopiekuję. Chciał bym po prostu aby ten telefon służył mi przynajmniej przez kolejne 5 lat

poniżej dodaje kilka zdjęć

Attached File  DSC_0252.jpg   77.07K   21 downloads

Attached File  DSC_0253.jpg   76.25K   22 downloads

Attached File  DSC_0254.jpg   70.28K   22 downloads

Attached File  DSC_0255.jpg   67.79K   21 downloads

Attached File  DSC_0256.jpg   77.27K   19 downloads

Attached File  DSC_0257.jpg   85.58K   18 downloads

w zasadzie odkurzenie wnętrzności i wymiana obudowy usunie prawie wszystkie problemy mojego c702.

korzystając z okazji życzę Administracji i Forumowiczom SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :)

#11 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 01 January 2013 - 22:57

To już ostatnie chwile, aby zgłosić Swój telefon! Nabór zostanie zamknięty 2 stycznia o godzinie 23:59 :)

Pozdrawiamy.

#12 OFFLINE   Radzio1234

Radzio1234
  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 3d 5h 31m
  • Operator: Orange

Posted 02 January 2013 - 23:57

Witajcie.

To i ja spróbuje i zaprezentuje Wam niezwykły model z niezwykłą historią. Do pisania tej historii zebrałem się 21 października i o mały włos przegapiłbym ostateczny termin zgłoszeń. Na szczęście uda się chociaż spróbować J

Jest to model c901, którego w dobrej cenie nie było łatwo zdobyć. Jego historia sięga stycznia 2010 r., gdy po trzyletnim użytkowaniu Sony Ericssona k750i przyszedł czas na zmiany i powiew świeżości. Właściwie żadnych zmian nie chciałem, ale tata potrzebował telefonu i nowy wolał kupić dla mnie niż dla siebie. Niestety c510, o którym wówczas marzyłem kosztował ponad 500zł, a kolejny taki wydatek na telefon nie wchodził w grę (kolejny bo tyle kosztował k750i w 2007). Znalazłem wówczas alternatywę w postaci k770i, którego z zadowoleniem użytkowałem od stycznia do sierpnia 2010r. Mimo iż nie był to wyśmienity model, modyfikacje platformy db2020, a szczególnie kompletna transformacja odtwarzacza dźwięku przysporzyła wiele radości.

Będąc na wakacjach 2010r. w Szczawnicy, spacerując po Palenicy uświadomiłem sobie, że posiadanie modelu c901, jakże genialnego i wszechstronnie funkcjonalnego może stać się rzeczywistością.
Po powrocie do domu niestety nie zastałem żadnych atrakcyjnych cenowo ofert na portalu aukcyjnym. Postanowiłem wpisać w wyszukiwarkę "sprzedam c901" i to był strzał w 10! Na portalu ogłoszeniowym znajdowała się oferta sprzedaży nowego egzemplarza z salonu Ery w bardzo atrakcyjnej cenie. Nawet odbiór osobisty w Krakowie nie był przeszkodą i mimo 90km w jedną stronę, dokładnie 3 sierpnia 2010r. pod urzędem pocztowym na ulicy królewskiej dokonałem transakcji z młodym, pierwszym właścicielem.

Z jego relacji C901 był mu zbędny, ponieważ posiadał już własny, wymarzony telefon. Już przy pierwszym kontakcie telefon od razu przypadł mi do gustu. Między innymi wyświetlacz 2,2 cala, który w porównaniu do k770i był ogromny. Wykorzystując okazję przyjazdu do Krakowa, poszliśmy na rynek i trochę pozwiedzać miasto. Nawet na fabrycznych sterownikach zdjęcia wychodziły w sposób do tej pory dla mnie nieosiągalny. Po drodze wstąpiłem do jednego z salonów GSM zakupić białą smyczkę „for Sony Ericsson” z witryny sklepu, która bardzo ładnie komponowała się z nowiutkim C901.

Oczywiście fabryczne oprogramowanie z nieistniejącej już Ery nie zadomowiło się w telefonie zbyt długo na rzecz tuningu. Znany tuner mc_kibel był w tym okresie w posiadaniu tego modelu, więc wiele modyfikacji wychodziło na bieżąco np. genialne sterowniki dźwięku by mc_kibel, które z wbudowanego głośniczka potrafiły wydobyć nawet namiastkę niższych częstotliwości, a na słuchawkach wraz z patchem „Clear Bass Audio” poczuć miód w uszach ;) Posiadam do niego oprócz oryginalnych HPM-61 również oryginalne HPM-64 wydobyte z pudełka w350i mamy, z których nie korzystała.

W trakcie wielu, wielu dni i nocy przygotowywania, własnego, indywidualnego patcha GFX raiderski wydawał coraz bardziej dopracowane sterowniki aparatu i zatrzymując się na wersji 6.3.2 wykręcił niesamowitą jakość. Nie mówiąc już o dodaniu ogromu opcji manualnych, tryb automatyczny zyskał świetną jakość. Aż do lutego 2012 C901 był jedynym aparatem cyfrowym w rodzinie i spełniał się w tej roli doskonale. Będąc zawsze przy mnie, na każde zawołanie uchwycił wiele ulotnych chwil, które teraz można miło wspominać ;) Tysiące zdjęć…

Służył także nie jeden raz z głośniczkami przenośnymi na spotkaniach ze znajomymi w plenerze.

Od lutego 2011 aż do tej pory w ogóle nie oczyszczam mu skrzynki SMS przez co zebrało się ponad 11 tysięcy SMSów. Oczywiście spam oraz wiadomości operatora są usuwane na bierząco. Od około 6 tysięcy zaczął mulić, ale daje radę do tej pory ;)

Ogólnie kawał historii wiąże się z tym telefonem. Zeszłego sylwestra 2011 ktoś poczęstował go nawet alkoholem. Telefony wszystkich uczestników leżały na parapecie, z powodu braku zasięgu w pozostałych częściach domu (jak bunkier :P). Niestety zaszkodziło mu i od tamtej pory posiada białe, jasne punkty na wyświetlaczu. Takie jakby przepalone, ale w niczym nie przeszkadzające J Wszystkie bad pixele na szczęście się odblokowały i poza jedną rysą nie ma na wyświetlaczu większych skaz.

Innymi przygodami były wielokrotne upadki. Raz na WFie kolega oddając mi reklamówkę po telefonach (bo zbieraliśmy wszystkie do jednej i dla bezpieczeństwa oddawaliśmy nauczycielowi), będąc pewnym, że jest pusta rzucił nią w moją stronę z dużym impetem. Reklamówka wraz z C901 w środku teatralnie uderzyła o przeciwległą ścianę rozbijając się z hukiem. Poza zawieszeniem się systemu nic się nie stało! Restart i po sprawie.

Raz zimą grudnia 2011, w niedzielę idąc do kościoła dostałem SMS. Wyjmując telefon z kieszeni wypadł mi prosto na kratkę ściekową i uderzył idealnie w pręt pomiędzy szparami po czym przewrócił się na bok. Wystarczyło, aby upadł centymetr obok, a pożegnałbym się nie tylko z telefonem, ale i z kartami SIM i pamięci, które mają wartość bezcenną.

Pamiętam też sytuację, że zdarzyło mi się wypuścić go z ręki dwa dni pod rząd na chodnik, co przez poprzednie kilka lat nie miało miejsca. Teraz również tak nie robię, ale wtedy się stało ;)

Telefon próbowałem w sierpniu tego roku zmienić na w995. Pewnie dla wielu to zaskoczenie, ale bezskutecznie. Powróciłem w październiku do c901 i raczej już długo się z nim nie rozstanę.

Telefon potrzebuje koniecznie nowej obudowy, która nie tylko przywróci mu dawny blask, ale pozwoli znów cieszyć się bezproblemowym korzystaniem z aparatu. Obecnie, aby zrobić zdjęcie trzeba dociskać jednym palcem zasłonkę obiektywu. W przeciwnym razie aparat wyłącza się.

Miło byłoby, aby c901 dostał nowy głośnik, ponieważ obecny uległ zużyciu i często charczy, nawet na budziku.

Lista rzeczy do zrobienia:
- obudowa
- głośnik
- wyświetlacz (opcjonalnie jeśli możliwe)

Pozdrawiam serdecznie!!

Dodaję link do filmiku z tunignem z 2011 roku. Trochę nieaktualny, ale zawsze coś :)

Nie wiem czy można, ale jeśli tak to edytuję i dodaję zdjęcia:

Edited by Radzio1234, 03 January 2013 - 00:06.

#13 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 03 January 2013 - 00:17

Dziękuje za nadesłane zgłoszenia. Zwycięzca naboru do akcji zostanie ogłoszony w możliwie najkrótszym czasie.

Pozdrawiam

#14 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 15 January 2013 - 00:52

Posted Image
Mam dziś zaszczyt ogłosić zwycięzcę naboru do akcji Pimp Your Sony Ericsson edition 2

Oryginalne i bardzo dobrze przygotowane zgłoszenie, oraz telefon którego marzenia chcemy spełnić zadecydowały,
że zwyciężył...

:surprise:

K530 użytkownika phillix

Dziękujemy wszystkim za udział w naborze i zapraszamy do udziału w kolejnych akcjach forum Sony Ericsson World.

Już za kilka dni możecie śledzić przebieg odnowy K530. :)

Pozdrawiamy,
SEW Team

#15 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 1,574 posts
  • GG:
  • TelefonHuawei P8

Posted 04 March 2013 - 10:57

Podziękowania dla soniaczW800i za zrobienie filmiku :)

Pozdrawiam

0 user(s) are reading this topic