Przeglądając Internet natrafiłem na informację o kolejnych warszawskich dzielnicach, które po Rembertowie, zamierzają zainwestować w darmowy i bezprzewodowy dostęp do Internetu.
Do już działających 78 punktów na Bemowie dojdą niebawem kolejne, które powstaną m.in. przy ul. Osmańczyka, Dywizjonu 303, Karola Miarki oraz Powązkowskiej 59e. Montaż urządzeń powinien się zakończyć wraz z końcem wakacji.
Kolejne darmowe hotspoty mają być także dostępne na Pradze Południe, do już istniejących już 7 punktów dołączą trzy następne przy ulicy Francuskiej. Na Saskiej Kępie bezpłatne punkty dostępowe pojawią się do końca roku, a ich koszt wyniesie 160 tys. zł.
Oprócz tego mieszkańcy Warszawy mogą korzystać z około 150 punktów dostępowych, dostarczonych przez Urząd Miasta. Za ich pomocą można korzystać z Internetu m.in. na Trakcie Królewskim, Starym Mieście, w okolicach Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego, na Podzamczu oraz na placu Defilad.
Muszę powiedzieć, że bardzo spodobała mi się ta inicjatywa i jestem ciekaw czy gdzieś jeszcze w Polsce tego typu inwestycje są realizowane? Jakie macie doświadczenia w tej sprawie no i jak sprawuje się ten darmowy Internet w Warszawie? Da się na nim spokojnie przeglądać Forum czy YT?
Źródło: TELEPOLIS.PL za Życie Warszawy
0
Jeszcze więcej darmowego Internetu w Warszawie, a jak jest w innych miastach?
Started by Mikołaj, Jul 23 2012 20:53
1 reply to this topic