Witam , chciałbym przyśpieszyć działanie mojej Cyndi, i nie wiem czy mam usunąć jakieś zbędne aplikacje aby była szybsza , czy są jakieś patche na lepsze/szybsze działanie telefonu ??. W sumie nie zależy mi na jakiś pierdołach , głównie słucham na niej muzyki i od czasu do czasu cykne jakieś zdjęcie. Czekam na odp. Pozdrawiam

[Rozwiązany] Szybkość Działania ^^
Started by Hancek, Jul 23 2012 14:57
9 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 14:57
#2 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 15:35
Po co przyspieszać telefon, który sam w sobie działa szybko i stabilnie? Jeżeli działasz na czystym sofcie R1KG001 i nie nawaliłeś nie wiadomo jakiej ilości patchy / modyfikacji to nie powinieneś mieć żadnego problemu z działaniem telefonu

#3 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 19:09
wgrałem z 10 patchy , mam kartę 8 gb i jak ją wsadzam to troche zaczyna mulić. W sumie wgranych mam kilka patchy które są zbędne. To może usune kilka patchy i zobaczę jak będzie chodzić. Może zamiast ich wgram jakieś co przyśpieszają działanie telefonu ?, co o tym myślisz ? Tylko jak usunąć patche ?.
#4 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 19:13
Myślę, że nie patche a karta 8GB jest tu problemem. Przy kartach do 4GB telefon powinien śmigać jak burza. Ja mam 2GB i Cyndi działa jak rakieta
Co do usunięcia patchy - po prostu przeflashuj sam main - wszystkie patche znikną
Aczkolwiek 10 patchy to nic... Gdybyś miał ich wgranych 150, to mogłoby spowolnić pracę telefonu 
A tą kartę 8GB to masz pustą czy zapchaną po brzegi?

A tą kartę 8GB to masz pustą czy zapchaną po brzegi?
#5 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 19:29
Tylko jak usunąć patche ?.
Podczas wgrywania patcha FAR spyta cię czy usunąć patch, kliknij yes

Albo jeżeli chcesz usunąć szybko wszystkie to jak napisał Jurij, wgraj maina.
WALKMAN®
#6 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 20:54
Karta 8 gb wypchana po brzegi, gdyż głównie zależy mi na muzyce. A wiecie może czy cyndi obsłużyłaby 16 gb ?
not found: Ort.
not found: Ort.

#7 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 21:05
Miałem kiedyś K550 i 16GB do niego wchodziła a W850 to ta sama platforma także również powinno pójść
Oczywiście czym większa karta tym telefon będzie potrzebował więcej czasu żeby ją wczytać. Do W850 wkładałem kiedyś 8GB i nie chciał się włączyć. Musiałem najpierw włączyć telefon i dopiero wtedy włożyć kartę żeby działał

WALKMAN®
#8 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 21:15
not found, on 23 July 2012 - 21:05, said:
Miałem kiedyś K550 i 16GB do niego wchodziła a W850 to ta sama platforma także również powinno pojść
Oczywiście czym większa karta tym telefon będzie potrzebował więcej czasu żeby ją wczytać. Do W580 wkładałem kiedyś 8GB i nie chciał się włączyć. Musiałem najpierw włączyć telefon i dopiero wtedy włożyć kartę żeby działał 

Tak, tylko zwróć uwagę że W850 to jeden z pierwszych modeli na DB2020, wyposażony jeszcze w czytnik kart pamięci starego typu - Memory Stick Duo. Obawiam się że z 16GB kartą może sobie nie poradzić, skoro już przy 8 GB potrafi przymulić...
Ja bym na Twoim miejscu zrobił tak:
1. Skopiuj całą zawartość karty na PC.
2. Sformatuj kartę w telefonie.
3. Zgraj wszystkie obrazki i inne rzeczy przez windowsowy menadżer plików / czytnik, a muzykę wgraj do telefonu przez program Disc2Phone. Dzięki temu będziesz mógł zmniejszyć bitrate a co za tym idzie zmniejszając znacznie rozmiar zajmowanych plików na karcie pamięci. I dzięki temu będziesz mógł zmieścić więcej utworów. Co prawda będą nieco gorszej jakości, no ale nic za darmo

#9 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 21:38
W sumie bardzo dobry pomysł , jeszcze nie miałem styczności z tym programem ale zaraz go wypróbuje. Bardzo dziękuję i Pozdrawiam. Temat do zamknięcia.
#10 OFFLINE
Posted 23 July 2012 - 21:42
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony Ericsson World poprzez PW.