Jump to content

Sony Mobile wypuszcza kod źródłowy Android 4.0.4 dla Sony Xperia S

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 ONLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 23m

Posted 09 July 2012 - 21:29

Sony Mobile

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

kod źródłowy Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich dla Sony Xperia S - firmware 6.1.A.0.452.

Developerzy do boju ;)

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 10 July 2012 - 03:11

No tak, ktoś musi stworzyć stabilny soft ICS dla flagowego smartphone'a firmy, skoro Sony tego nie potrafi a na Ericssona winy już zwalić nie można :) A panowie z xda zrobią to dobrze i za totalną darmochę :D

#3 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts
    • Time Online: 78d 10m

Posted 10 July 2012 - 06:54

Racja, tylko szkoda że prawie zawsze trzeba mieć odblokowanego bootloadera <_<

#4 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 10 July 2012 - 22:20

No tak, ktoś musi stworzyć stabilny soft ICS dla flagowego smartphone'a firmy, skoro Sony tego nie potrafi a na Ericssona winy już zwalić nie można :) A panowie z xda zrobią to dobrze i za totalną darmochę :D
Wyjąłeś mi to z ust... Swego czasu firma bardzo negatywnie podchodziła do developerów, a co dopiero udostępnianie im czegokolwiek. A tu proszę ostatni czasy SONY stał się taki otwarty na developerów, że udostępnia co się da... ŻENADA !!!

Racja, tylko szkoda że prawie zawsze trzeba mieć odblokowanego bootloadera <_<
A w czym to robi problem ??
Po za tym nie ma róży bez kolców. ;)

#5 OFFLINE   vad3r

vad3r
  • User
  • 163 posts
    • Time Online: 12d 3h 4m

Posted 11 July 2012 - 06:23

A w tym że niektórzy mają unlock allowed : NO :P
I dodatkowe koszta :P

Sent from my WT19i using Tapatalk

#6 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts

Posted 11 July 2012 - 11:02

Ja akurat mam "Yes" bo mam zwykłą Neo i jestem w lepszej sytuacji niż użytkownicy Neo V, jednak przy metodzie oficjalnej traci się bezpowrotnie klucze DRM i tym właśnie Sony zniechęca do tej metody. A co do testpointa to jedno drgnięcie ręki (zewrze nie z tym polem co trzeba) i uśmiercę telefon oraz prawie 1000 zł pójdzie się...

#7 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 11 July 2012 - 16:52

View Postjack79, on 11 July 2012 - 11:02, said:

A co do testpointa to jedno drgnięcie ręki (zewrze nie z tym polem co trzeba) i uśmiercę telefon oraz prawie 1000 zł pójdzie się...

Bez przesady. Wystarczy połączyć właściwy punkt z GND (bolcem minusa najlepiej) i nic się nie stanie. W najgorszym wypadku będzie flash ic do wymiany, dobry serwis powinien sobie z tym poradzić :)

#8 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,672 posts
    • Time Online: 153d 7h 58m

Posted 11 July 2012 - 22:05

jednak przy metodzie oficjalnej traci się bezpowrotnie klucze DRM i tym właśnie Sony zniechęca do tej metody.
Track id użyłem, hmm może ze 3 razy we wszystkich telefonach jakie posiadałem ( po za tym jeżeli chodzi o androida są lepsze do tego aplikacje) Aktualizacje poprzez OTA, raz spróbowałem  ( z czystej ciekawości) i telefon mi szlak trafił <_< Postawienie na nogi zajęło Mi pół dnia. Więc jeżeli chodzi o mnie: Zwisają mi te "dodatki" Po za tym kiedy chce, to blokuje sobie BL i oddaje na gwarancję ;)

#9 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,066 posts

Posted 12 July 2012 - 08:13

Mnie coraz bardziej kusi żeby odblokować bootloadera, ale metodą nieoficjalną bo jak patrzę jak świetne ROMY wychodzą to normalnie aż chce się mieć takiego,szczególnie zależy mi na takim który bazuje na stocku od Sonego

0 user(s) are reading this topic