Developerzy do boju
Sony Mobile wypuszcza kod źródłowy Android 4.0.4 dla Sony Xperia S
Started by Mikołaj, Jul 09 2012 21:29
8 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 09 July 2012 - 21:29
Sony Mobile kod źródłowy Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich dla Sony Xperia S - firmware 6.1.A.0.452.
Developerzy do boju
Developerzy do boju
#2 OFFLINE
Posted 10 July 2012 - 03:11
No tak, ktoś musi stworzyć stabilny soft ICS dla flagowego smartphone'a firmy, skoro Sony tego nie potrafi a na Ericssona winy już zwalić nie można
A panowie z xda zrobią to dobrze i za totalną darmochę
#3 OFFLINE
Posted 10 July 2012 - 06:54
Racja, tylko szkoda że prawie zawsze trzeba mieć odblokowanego bootloadera
#4 OFFLINE
Posted 10 July 2012 - 22:20
No tak, ktoś musi stworzyć stabilny soft ICS dla flagowego smartphone'a firmy, skoro Sony tego nie potrafi a na Ericssona winy już zwalić nie można
A panowie z xda zrobią to dobrze i za totalną darmochę 
Racja, tylko szkoda że prawie zawsze trzeba mieć odblokowanego bootloadera 
Po za tym nie ma róży bez kolców.
#5 OFFLINE
Posted 11 July 2012 - 06:23
A w tym że niektórzy mają unlock allowed : NO 
I dodatkowe koszta
Sent from my WT19i using Tapatalk
I dodatkowe koszta
Sent from my WT19i using Tapatalk
#6 OFFLINE
Posted 11 July 2012 - 11:02
Ja akurat mam "Yes" bo mam zwykłą Neo i jestem w lepszej sytuacji niż użytkownicy Neo V, jednak przy metodzie oficjalnej traci się bezpowrotnie klucze DRM i tym właśnie Sony zniechęca do tej metody. A co do testpointa to jedno drgnięcie ręki (zewrze nie z tym polem co trzeba) i uśmiercę telefon oraz prawie 1000 zł pójdzie się...
#7 OFFLINE
Posted 11 July 2012 - 16:52
jack79, on 11 July 2012 - 11:02, said:
A co do testpointa to jedno drgnięcie ręki (zewrze nie z tym polem co trzeba) i uśmiercę telefon oraz prawie 1000 zł pójdzie się...
Bez przesady. Wystarczy połączyć właściwy punkt z GND (bolcem minusa najlepiej) i nic się nie stanie. W najgorszym wypadku będzie flash ic do wymiany, dobry serwis powinien sobie z tym poradzić
#8 OFFLINE
Posted 11 July 2012 - 22:05
jednak przy metodzie oficjalnej traci się bezpowrotnie klucze DRM i tym właśnie Sony zniechęca do tej metody.
#9 OFFLINE
Posted 12 July 2012 - 08:13
Mnie coraz bardziej kusi żeby odblokować bootloadera, ale metodą nieoficjalną bo jak patrzę jak świetne ROMY wychodzą to normalnie aż chce się mieć takiego,szczególnie zależy mi na takim który bazuje na stocku od Sonego