Wydaje się, że Google zaproponowało rozwiązanie, które ucieszy wielu mobilnych użytkowników smartfonów. Teraz dzięki Google Maps możliwe jest bowiem zachowanie mapy w telefonie i jej późniejszy odczyt bez konieczności połączenia się z Internetem.
Dzięki aplikacji możecie jednocześnie zapisać 6 map ze 150 krajów.
Google Maps możecie pobrać .
Uwaga! Z ostatnich doniesień wynika, iż możliwość odczytu map w trybie offline nie obejmuje Polski!

Dostęp do map w Google Maps w trybie offline [video]
Started by Mikołaj, Jun 29 2012 12:49
6 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 29 June 2012 - 12:49
#2 OFFLINE
Posted 29 June 2012 - 13:21
wybornie! mam nadzieję że ktoś wymyśli jak zapisać mapę przez PC, bo obecnie nie mam żadnego dostępu do wifi.
#3 OFFLINE
Posted 02 July 2012 - 09:36
Należy też dodać że zapisywanie map do wersji offline nie jest dostępne póki co w naszym kraju co jest naprawdę irytujące
#4 OFFLINE
Posted 02 July 2012 - 10:18
Dzięki za zgłoszenie, dodałem notkę w pierwszym poście...
Chciałbym zobaczyć listę tych 150 krajów, bo może i nie należy do światowych liderów gospodarczych i informatycznych, ale bez przesady... Zresztą słusznie w tekście poruszono wątek Euro i gości z zagranicy, którzy nie będą mogli zapisać na swoje urządzenia map Polski.
Chciałbym zobaczyć listę tych 150 krajów, bo może i nie należy do światowych liderów gospodarczych i informatycznych, ale bez przesady... Zresztą słusznie w tekście poruszono wątek Euro i gości z zagranicy, którzy nie będą mogli zapisać na swoje urządzenia map Polski.
#5 OFFLINE
Posted 02 July 2012 - 11:22
jak zawsze Polska w tyle

Pomogłem? Daj plusika
Moja obecna lista telefonów:
K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)
Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua
#6 OFFLINE
Posted 02 July 2012 - 14:03
Ja w zasadzie mogę to tylko potwierdzić, ale nie ma co narzekać na Polskę, bo dla dla Ukrainy też nie ma udostępnionych map do pobierania. Pewnie podobnie jest z Białorusią czy Rosją. Dodam jeszcze tylko że Niemcy są na tej liście gdzie można pobierać mapy. Pozostałych krajów graniczących z Polską nie sprawdzałem
#7 OFFLINE
Posted 02 July 2012 - 17:27
Mapy Google od dłuższego czasu trochę omijam, bo więcej razy zawiodły mnie niż miałem pożytku z tego. Aktualizacja remontów, czy to nowych dróg po prostu nie istnieje, błądzi, miesza ahhhh... no street view fajna sprawa to na plus. Jedyna moim zdaniem słuszna nawigacja na Androida to Naviexpert. Na XPERIA P śmiga miło.
Ambasador marki XPERIA